Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Dyonne (28) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik weer een blog voor jullie over een andere lady trucker. In deze blog gaan jullie lezen over Dyonne Tolboom, ze is 28 jaar en woont in Barneveld. Ze is sinds 2019 chauffeur op de trekker/oplegger. Benieuwd wat Dyonne zoal doet en of ze verder nog dromen heeft? Je leest het in deze blog!

Dyonne met haar hondje en vrachtwagen

Dyonne rijdt bij Top Transporten in Lunteren. Daar vervoert ze voornamelijk bulk zeecontainers van een laad adres naar de haven. Als er in de containers geen werk is, dan word ze met de trekker aan een ander bedrijf verhuurd, dan komt het dus voor dat ze of in het staal terecht komt of dat ze ineens met een koeler op pad gaat. Dus wat Dyonne doet is vrij breed. Maar ze vindt niks zo leuk dan de uitdaging van wat anders proberen en er dus achter komen of dat andere werk ook leuk is. Ze rijdt voornamelijk in Nederland maar ze is wel van maandag tot vrijdag van huis. Tuurlijk komt het wel eens voor dat ze in verband met haven keuze in Duisburg/Antwerpen/Zeebrugge komt maar daar draait ze haar handen ook niet voor om.

Dyonne haar vrachtwagen in de containers

Als Dyonne met containers rijdt heeft ze het best makkelijk. Ze moet dan 1 keer per dag een Liner(grote plastic zak) wisselen in de container en die laden onder de silo. Met distributie vindt Dyonne het lossen met een handpompwagen toch wel een heel getrek en geduw. Niks voor haar dat werk haha! Als ze met staal of bomen rijdt, dan is het vooral spanbanden trekken en daar word je als je het maar vaak genoeg doet hartstikke handig in dus dat ervaart ze niet als zwaar werk.

De vrijheid en de afwisseling vind Dyonne fantastisch. Ze heeft een super relaxte werkgever en ze mag vaak haar eigen tijd in plannen met wanneer ze de dag begint. Dus als ze een gezellige avond in het chauffeurs café heeft gehad en ze begint de volgende dag een uurtje later dan is er niemand die er wat van zegt.

Dyonne komt uit de zorg vandaan. Officieel is ze dus Verzorgende IG. Hier werd ze heel ongelukkig. Ze voelde zich opgesloten in zo’n zorg instelling.. Toen werd ze eigenlijk ook nog een soort van verplicht om op een kantoor te gaan werken omdat haar kwaliteiten meer waren dan alleen wassen van mensen. En dat zag ze niet zitten. Dus toen heeft ze een baan als begeleider van autistische kinderen met een gedragsstoornis genomen, hierbij werd er van haar werkgever verwacht dat zij voor en na “schooltijd” de kinderen ging ophalen en toen zat ze op weken van 3000 km per week. Wat bij haar het vlammetje van een kinder droom deed aanwakkeren. Ze wist het zeker, ze wilde de vrachtwagen op. Toen heeft ze haar ontslag ingediend, haar ouders op de hoogte gebracht, en de volgende dag de rijschool gebeld, rijbewijs gehaald en het enige spijt dat ze nu heeft is dat ze het niet eerder gedaan heeft.

Dyonne haar droom is om in het buitenland te gaan rijden. Een roadtrain in Australië lijkt haar echt een fantastische uitdaging!

Dyonne heeft afgelopen mei 2022, opnames gehad met de vrachtwagen voor Flikken Rotterdam. Via een groepsapp werd er gevraagd wie er met containers rijd en wie er mee wilde spelen in een Nederlandse televisie serie.. Dus Dyonne was wel nieuwsgierig en toen ze meer informatie had gekregen, ging ze meteen overleggen met haar werkgever. Haar werkgever was gelukkig meteen enthousiast. Hij zei: “ Goed uitkomen doet het nooit maar dit ga je maar mooi even doen. “ Dus zo gezegd zo gedaan. Ze vond het een ontzettende lange maar een erg leuke dag. Dit is het mooiste wat ze tot nu toe met de vrachtwagen heeft meegemaakt. Mocht je nieuwsgierig zijn hierna, de uitzending waar Dyonne in voorkomt is 21-10-2022 op Nederland 1!

Dyonne vindt dat je zeker als vrouw de vooroordelen naar je hoofd geslingerd krijgt. Zeker de voordelen van: “ Ja je hebt lang haar en tieten dus je krijgt alles voor elkaar.” Nou moet ze eerlijk zeggen dat het soms ook zeker wel zo is maar daar maakt ze dan maar even positief gebruik van. Verder heeft ze nog nooit vervelende of nare situaties mee gemaakt maar ze moet er wel bij zeggen dat ze niet op haar mond is gevallen en ze er prima mee om kan gaan als ze vind dat er iets niet door de beugel kan.

Zoals Dyonne eerder al zei, het enige spijt die ze heeft is dat ze haar rijbewijs niet eerder gehaald heeft. Ze is echt ongelofelijk blij dat ze deze stap heeft genomen en trots op het vertrouwen van haar werkgevers.

Dyonne heeft gelest in een DAF. Toen ze begon kreeg ze meteen een MAN als vaste trekker en ook al heeft ze wel eens op een Scania en Volvo gereden, vele zullen haar voor gek verklaren.. maar haar voorkeur ligt echt bij een MAN. Voor haar niet anders meer als ze dan toch mocht kiezen.

Dyonne geniet nog vol op van het leven als happy single. Wel heeft ze een Pomsky (hondje) Lindy en haar hondje gaat heel de week erg graag met haar mee op de vrachtwagen. Ze moet er nog niet aan denken om van de vrachtwagen af te moeten dus ze gelooft dat ze maar op zoek moet naar een man die graag huisvader wil zijn. Al moet ze heel eerlijk zeggen; ze weet überhaupt niet of ze wel mamma zou willen worden. Dat ziet ze later wel als ze “groot” is haha!

Hondje Lindy in de vrachtwagen

Dyonne haar favoriete quote is: “ Ik heb het nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!” Dit is echt haar favoriet omdat het werk zo vol uitdagingen zit en elke dag anders is.

Ik vroeg Dyonne of ze nog iets wou zeggen tegen de mensen die twijfelen of ze hun rijbewijs willen halen, en dit was haar antwoord: “ Je kunt beter spijt hebben van iets wat je wel gedaan hebt, dan van iets wat je niet hebt gedaan. Ga er voor, ervaar, leer, val, sta op en beslis wat je uiteindelijk wilt. En tegen alle toekomstige chauffeurs/chauffeuses wil ik zeggen, waar een wil is, is een weg! En tot knippers, drive safe! “

Wat vinden jullie van het verhaal van Dyonne? Ik vind het super stoer als je zo’n all rounder bent en zelf gaat ontdekken of bepaalde werkzaamheden wel of niet bij je passen. Ik kan ook heel goed begrijpen waarom “ Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” haar favoriete quote is. Super leuk verhaal Dyonne, dankjewel!

Lijkt het jou ook leuk om met zo’n interview op mijn blog te komen? Stuur mij gerust een berichtje op één van mijn socials!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: