kijktips,  reviews

Kijktip: Geluk bij een ongeluk

Hey hey! Vandaag heb ik weer een leuke kijktip voor jullie. Misschien kennen jullie het programma wel aangezien het op tv is geweest maar misschien ook wel niet. Vandaar dat ik hem eventjes met jullie deel!

De tip die ik voor jullie heb, is het programma: Geluk bij een ongeluk. Zoals jullie weten hou ik van de weg en alles wat er op rijdt lol. Programma’s zoals: meiden die rijden en ice road truckers en mighty truckers zijn dan ook helemaal mijn ding en dit programma kan ik ook aan dat lijstje toevoegen.

Mijn auto met een berger

Geluk bij een ongeluk

Dit programma gaat over verschillende bergers die mensen helpen die gestrand zijn op de weg maar in dit programma kom je er ook achter dat bergers niet alleen mensen van de weg af halen die gestrand zijn maar dat ze ook helpen bij in beslag names van voertuigen. Super logisch natuurlijk maar nog nooit zo over nagedacht. In Nederland zijn 54 bergingsbedrijven actief die jaarlijks meer dan 150.000 keer uitrukken.

In dit programma volgen ze verschillende bergers en gaan ze mee naar verschillende klussen. Auto’s die gestrand zijn langs de snelweg, een auto die in de weg staat tijdens de vierdaagse, mensen die hun auto op slot krijgen terwijl hun enige auto sleutel nog in de gesloten auto ligt, een vouwwagen die van de trekhaak is gegleden en nog veel meer!

En er komt ook een vrouwelijke berger in dit programma voor. Dat vind ik dan natuurlijk nog weer extra leuk! Namelijk de 32 jarige Remke. Het lijkt me een pittig beroep maar volgens mij staat zij prima haar mannetje.

Wat ik nou zo leuk vind aan dit programma:

Ja, er is geen weg naar het geluk, het geluk is de weg lol. Ik hou gewoon van vrachtwagens en alles wat met de weg te maken heeft, het onderweg zijn. De bergers zijn vrachtwagens, soms moet een berger een andere vrachtwagen helpen en ik vind het gewoon super leerzaam en interessant. Ik wist namelijk helemaal niet dat er bergers komen voor een lege accu of hoe makkelijk bergers een autodeur open kunnen krijgen zonder sleutel.

Even een flashback

Toen ik de eerste aflevering keek moest ik denken aan die keer dat wij ook moesten wachten op een berger voor mijn mooie polo. We waren onderweg naar de dierentuin, een weekendje weg en toen ineens een dikke knal. Wij dachten dat we een klapband hadden, mijn band was ook leeg. Er was een benzinepomp een paar 100 meter verder op maar we wilden daar niet heen rijden omdat we de velg niet wilden verneuken. Toen hadden we de ANWB gebeld en toen kwam er een extern bergingsbedrijf en die heeft ons naar de pomp gebracht, toen we daar kwamen, kwam er ook ineens een bergingsauto van de ANWB dus we snapten er niks van maar dat externe bergingsbedrijf had ons gezien via de camera’s langs de snelwegen en die waren in de buurt, en de ANWB kwam blijkbaar ook aanrijden. Maar toen we de band wilden wisselen (ik had gelukkig een reserveband, geen thuiskomer maar een echte band, thank god) bleek dat de velg juist helemaal krom was. We waren door een hele diepe kuil heen gereden op de snel weg waardoor de velg gewoon stuk was gegaan. Klacht ingediend bij Rijkswaterstaat en gewoon netjes mijn kosten voor de nieuwe velg terug gekregen. Tip dus!

Ons pech gevalletje

Het programma is op tv geweest vanaf 31 Augustus maar ik heb hem bekeken via NPO plus. Heb jij dit programma ook gevolgd?

6 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: