Mijn vakanties,  reizen

Camping: De tien heugten

Vandaag heb ik een blog voor jullie over een camping waar ik samen met een vriendin heb gekampeerd. De blog gaat over de camping: De tien heugten in Schoonloo. Lezen jullie mee?

Camping de tien heugten

Hoe zijn wij bij deze camping terecht gekomen?

Nou, eigenlijk heel simpel. Dit is de eerste keer dat we samen gekampeerd hebben. Eigenlijk waren wij helemaal niet veel nodig. Wij wilden eigenlijk alleen barbecueën en midgetgolfen. Dus ik heb op google gezocht naar een camping met midgetgolf. Wij wilden niet ver van huis omdat het de eerste keer kamperen was voor ons. Dus kozen we voor Drenthe. Al snel kwam deze camping in beeld. Even op de site gekeken, de reviews gelezen, naar elkaar toegestuurd en ja hoor, dit word hem! Zo snel kan het gaan.

Aankomst op de camping

Wij kwamen op een vrijdag avond aan op de camping. De receptie sluit eerder dus ik had ‘s middags even gebeld en uitleg gekregen met hoe en wat. De slagboompas, uitleg over de camping, broodjes bestel lijst etc werd voor ons klaar gelegd op een afgesproken plek. Prima! Konden we ook in één keer vinden. De plaatsen stonden duidelijk aangegeven dus we waren al snel op ons plek. Toen begon het avontuur, ons tent op zetten. Terwijl we daar mee bezig waren, kregen we al snel in de gaten dat we super vriendelijke buren hadden. We hadden ons tentje zo op staan.

De camping verkennen

Al snel kwamen we er achter dat we onze eigen wc rol mee moesten nemen naar de wc’s. Gelukkig had ik er één mee, mijn vriendin had verwacht dat er wel wc aanwezig zou zijn dus die had niks mee maar ook echt, er was niks aanwezig. We hebben ons prima gered met één rol. Toen we de camping op reden, zagen we al dat er een zwembad was met een glijbaan. Wij hebben er geen gebruik van gemaakt maar zag er prima uit! Later hebben we nog een rondje gedaan over de camping en toen zagen we dat er ook een recreatieplas aanwezig was met een strandje. Er is een winkeltje waar je ook verse broodjes kunt krijgen ‘s ochtends. Er is een speeltuintje aanwezig en ook animatie voor de kids. We zagen steeds een treintje over de camping rijden. Ook zijn er sport velden aanwezig en de 18 holes midgetgolfbaan waar wij het allemaal voor deden haha! En er is ook nog een eetcafé waar je kunt biljarten met een buiten terras. Een snackbar zat er ook. En nog een wasserette en fietsverhuur. Kortom, je hoeft de camping niet eens af om een leuke tijd te hebben. Op de tien Heugten is er genoeg te doen.

Onze ervaring op de camping

We hebben het echt naar onze zin gehad! Toen wij er waren, was er ‘s avonds live muziek en dat konden we goed horen bij de tent. We zijn niet heen gegaan maar hoe later het werd, hoe gezelliger het klonk. Dus we hadden opzich wel een beetje spijt. De dag dat wij gingen vertrekken was er een klein marktje op de parkeerplaats dus dat is ook super leuk, denk ik! Haha, zijn we ook niet even wezen kijken maar er word genoeg georganiseerd. We gingen dus heen voor de midgetgolf en we schrokken al even omdat er op de app stond dat de midgetgolfbaan gesloten was ivm onderhoud. We konden toch golfen maar hij is zeker wel onderhoud nodig. De ballen vliegen er makkelijk af en geen niet echt een goed plekje om de bal neer te leggen maaaaaarr, we hebben het zeker leuk gehad tijdens het golfen. En tuurlijk is het een beetje een moment opname maar iedereen was ook super aardig! We hadden hele leuke buren. De ruimte die je op de veldjes hebt is ook prima! We kwamen er wel achter omdat wij met een tentje stonden dat we voor ons gevoel op een wat saaier veldje stonden, een beetje leger. Maar wat ik al zei, we hebben ons prima vermaakt!

Midgetgolfen

Wat is er allemaal te doen in de omgeving:

Het Boomkroonpad : Het boomkroonpad kun je hoog in de bomen vinden in Drouwen. Een pad van 125 meter lang. Het pad brengt je naar een punt van 22,5 meter hoog.

Ook vind je bij het boomkroonpad, verschillende wandelroutes. Je kunt een boekje met informatie meekrijgen over de route, lekker wandelen en leren!

Attractiepark Drouwenerzand : Drouwenerzand is een attractiepark in Drouwen. Je hoeft hier geen eten en drinken mee te nemen want dit zit allemaal bij de prijs in! Een leuk dagje weg voor het hele gezin. Stap in de tea cups, hunebed8baan, de dombo of in het treintje.

Hunebedcentrum : Bij het hunebedcentrum in Borger word je mee terug genomen in de tijd. De tijd van de hunebedden. Je ontdekt hoe de hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en wonen. Ook kun je hier het grootste hunebed zien. Een leerzaam uitje voor jong en oud!

Ellert en Brammert : Ellert en Brammert is een openluchtmuseum in Schoonoord. Hier kan je beleven hoe het eeuwen geleden was. Het museum geeft een indruk van het wonen en leven in die tijd. Je hebt er een plaggenhut, een tolhuis, een schooltje, kerkje, smederij en nog veel meer! Zeker een bezoekje waard.

Monumentendorp Orvelte : Orvelte is een eeuwenoud esdorp dat in de 10e eeuw is ontstaan. De monumentale boerderijen en de straten met kinderkopjes en oude klinkers geven het dorp een unieke sfeer. Orvelte is een autovrij dorp.

En zo is er nog veel meer te doen in het prachtige Drenthe. Als je van wandelen houdt, zul je je thuis voelen in deze omgeving. Veel prachtige wandelroutes en er is echt genoeg te doen in de buurt!

Ben jij wel eens in deze omgeving geweest?

7 reacties

Geef een reactie

%d