Mijn vakanties,  reizen

Mijn vakantie dromen

Hey hey! Aangezien ik nu vakantie heb, dacht ik dat het wel leuk is om een blog te publiceren die te maken heeft met vakantie. Met mijn vakantie dromen, en dan heb ik het niet over de bestemmingen maar juist alles er om heen. Lees je mee?

Kleine ik in de caravan

Van kleins af aan ging ik al met mijn ouders en zus met de caravan op vakantie. Wij gingen tot ik 11 jaar was, elk jaar naar dezelfde camping in Tsjechië. Er was niet veel te doen daar op die camping maar wij wilden er elk jaar weer heen en we vermaakten ons daar. Daarna gingen we elk jaar een tripje doen met de caravan en in één vakantie naar meerdere landen. Slovenië, Oostenrijk, Italië, Tsjechië, Kroatië, een beetje die kanten op. Wij gingen als gezin eigenlijk nooit naar hotels en ik ben dus echt wel met een caravan/campings opgegroeid. Dat is ook mijn ultieme vakantiegevoel.

Onze caravan / vakantie in Kroatië

Vorig jaar heb ik eens met een vriendin gekampeerd, echt alleen met een tentje en dat was niet zo’n succes. Dat kwam door ons zelf, we waren niet zo goed voorbereid en dus echt de helft vergeten. We hadden geen stoelen om op te zitten en ons luchtbed was super hoog dus we zaten bijna met ons gezicht in de tent. Hoop geleerd tijdens ons 3 daagse tripje.

Maaaaar, afgelopen maand heb ik samen met een ander vriendinnetje gekampeerd en met de wijsheid van de vorige ervaring, ging dit een stuk beter! En dan wordt kamperen ook gelijk al weer een stuk leuker. Er waren nog steeds wel wat aandachtspuntjes maar ging al veel beter en soepeler allemaal. Ik kreeg ook ineens door hoe je de tent weer moest inklappen zeg maar. Ik heb zo’n opgooi tentje, opgooien is super makkelijk maar hem weer opruimen.. altijd een stuk lastiger! Maar, ik weet nu hoe het moet! En dan vind ik kamperen met een tentje ook echt wel voor herhaling vatbaar. Een beetje één worden met de natuur ofzo haha!

Kamperen

En dan ben ik nu op een punt, waar ik echt heeeeeel graag een camper zou willen! Ik zou zo graag willen Rondreizen met een camper. Ik ben dan opgegroeid met een caravan maar om te beginnen lijkt een camper mij veel praktischer en ik ben van plan om eerst dan toch in Nederland/ Duitsland te blijven, niet van die verre tripjes maar gewoon een beetje hier kijken en dan weer daar. Een beetje rondtrekken en dan is een camper weer net wat praktischer. Als ik later van plan ben om wat langer op één plek te staan, dan is een caravan juist wel weer iets om over na te denken. Een caravan is ook niet persé meer werk. Want wij zijn met de caravan ook zo weg, we hebben alleen een luifel en daar kunnen we wel zijwandjes enzo aan maken maar dat hebben we eigenlijk nooit.

Dus naar een camper kijken staat ook echt op mijn lijstje. Mag gewoon zo’n busje zijn, een oudere, maakt allemaal niet uit. Gewoon zodat je snel even wat meer weekendjes weg gaat en wat meer gaat ondernemen enzo. Ik zie mezelf ook echt wel alleen weg gaan met mijn hondje. Heb niet zoveel nodig om mijzelf te vermaken. Lijkt me juist echt heerlijk!

En dan heb je nog een Chalet. Ik zie dat veel meer vrienden van mij ineens een chalet hebben op een camping in de buurt en dat lijkt me dan ook weer heerlijk! Gewoon lekker in de buurt. Een soort toevluchtsoord. Waar je ‘s avonds na werk, in het weekend of je vakantie gewoon altijd naar toe kunt, even lekker tot rust kunt komen. Een tweede huis maar dan in de natuur. Lijkt me heerlijk! Toen we aan het kamperen waren, stonden we ook op een veld met chalets. De mensen uit het chalet zeiden al dat ze gewoon een wasmachine en droger, keukentje etc hebben. Dat is toch gewoon heerlijk? Zo’n chalet kan je helemaal naar je eigen smaak inrichten. Ja, lijkt me echt wel wat!

Stel je eens voor! Zo’n vakantieplek <3

Soms zit ik wel eens te kijken bij Bergjes of er een mooie Chalet te koop is, en die zijn er zeker wel! Maar ik struin liever online af op zoek naar een mooie camper. Want dat is denk ik nu toch wel mijn nummer één droom. Een mooie camper en dan samen met vrienden of juist alleen op avontuur gaan. Dromen moet je houden toch? Eens kijken of ik van deze werkelijkheid kan maken.

En jij? Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit? Met een caravan/camper? Of toch in een tentje of een chalet? Laat het weten in de reacties.

6 reacties

 • Janet

  Oh ik kan me hier helemaal in vinden. Ik zou in de toekomst ook heel graag een camper willen aanschaffen, ik zie mezelf al lekker rond touren. Ergens een huisje lijkt me ook ideaal.

 • Deborah Hamar

  haha ik moest erg lachen om je 3 daagse kampeerverhaal. Ik zie het dan ook helemaal voor mij, een te hoog luchtbed en te weinig tent. Maar al doende leer je. Leuk om te lezen dat je er zo van kan genieten. Een camper staat ook hier op de lijst. Net als jij, beetje hier en dan weer daar. Toch heerlijk als je je huis zo mee kunt nemen?!

 • Wanda

  Ik ben zelf niet zo van het kamperen, maar vind een stacaravan/chalet wel ideaal want een camping geeft wel meer vakantiegevoel dan ergens particulier een huisje te huren.

 • Anouk

  Ik ben net terug van 3 weken kamperen met onze caravan…. Het was weer heerlijk! Droomvakantie is meer tijd hebben en door Europa trekken… van de Noorderzon naar Kroatië…

Geef een reactie

%d