persoonlijk

Tips om je blog naam te bedenken + waar komt mijn blog naam vandaan

Hey hey! Daar ben ik weer met een nieuwe blog. In deze blog ga ik jullie vertellen hoe deze blog aan zijn naam is gekomen. Ik neem jullie even mee terug in de tijd.

Me op dat moment

Ik weet nog dat het allemaal begonnen is in Slovenië. We waren op vakantie en ik wou graag een blog beginnen en wat ik in mijn kop heb, heb ik niet in mijn kont. Dus toen het idee er was, moest die blog er ook zo snel mogelijk komen.

Nog een vakantie kiekje in Slovenië

Dus ik de hele tijd brainstormen voor een goede domein naam, de naam moest ook nog eens beschikbaar zijn op Twitter en Instagram enzovoorts. Ik had een schriftje en daar had ik allerlei verschillende namen in geschreven maar ik werd nergens enthousiast van. Want ik had ook namen als Mandyleeft etc en dat is net alsof ik iets super ergs aan het overwinnen ofzo ben maar ik wou wel een naam die over van alles en nog wat gaat want dat is ook hoe mijn blog is. Mijn blog gaat over van alles en nog wat, dat weet ik nu maar dat idee had ik toen al. Ik wou gewoon schrijven over wat ik wou schrijven, dat is ook wat ik nu doe. Vandaar dat ik mijn naam niet op één niche gefocust heb. Iets als TruckerMandy ofzo ha ha ha, nee heel slecht.

Een naam bedenken? Ja dat vond ik echt lastig. En uit eindelijk is er niet eens zo iets heel spectaculairs uitgekomen maar toen ik de naam bedacht had, dacht ik: “ Ja, dit is hem!”

Lifebym-e

Letterlijk: LifebyMandy-Eggens, dat is hoe mijn blog gaat zijn. Leven van en door Mandy Eggens. Alles wat ik mee maak en boeiend genoeg vind om met jullie te delen.

Ik weet nog dat ik ‘s avonds naar het wifi punt ging, in mijn ééntje, dat ik daar op een bankje ging zitten en dat ik mijn blog aan ging maken. Super spannend en super exciting! En trots dat ik was.

Na al die jaren..

Na al die jaren ben ik nog steeds super blij met mijn naam. Hij is best simpel maar hij beschrijft mijn blog ook gewoon goed. Veel mensen denken dat ik gewoon “me” bedoel met mijn blog naam maar het staat voor mijn voor en achternaam. Mandy Eggens. Dus ik vind het nog wel creatief ook.

Tips voor het bedenken van een blog naam

  • Lekker brainstormen: Pak een schriftje en schrijf je niches op, dingen die bij jou passen, wat je wil bereiken met je blog, je interesses, hobbies etc. Probeer gewoon wat namen op papier te krijgen. Dan kun je ze tegen elkaar afstrepen en zullen er steeds meer bij komen.
  • Wees uniek: Kies een naam die echt bij jou en je blog past. Kijk niet bij andere bloggers af.
  • Neem de tijd om een naam te bedenken: Je naam hoeft niet in één avond bedacht te worden. Je kan beter langer nadenken over de naam dan dat je 10 keer van naam veranderd, terwijl de site al online staat.
  • Makkelijke naam: Bedenk een naam die voor iedereen goed uit te spreken is. Ik voldoe zelf niet echt aan dit puntje omdat ik een streepje in mijn domein naam heb. Ik verwacht toch niet dat mijn blog een dikke wereldhit word, vandaar!

Hoe komen jullie op jullie blog/domein naam?

5 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: