Restaurants,  reviews

Pata negra Heerenveen

Hey iedereen! Weer even een restaurant tipje voor jullie, namelijk Pata Negra in Heerenveen – Friesland. Ik was bij een vriendinnetje in Friesland, vandaar dat ik uit eten was in Friesland. We zouden eerst ergens anders pannenkoeken eten maar we hebben er toch voor gekozen om tapas te gaan eten.

We hadden niet gereserveerd van te voren en we liepen rond 17.45 het restaurant binnen om te vragen of er nog een plekje was. Die was er gelukkig wel. In een hoekje, op een bar kruk. Het hoekje maakt me opzich niet veel uit maar de barkruk zat niet echt comfortabel, in het begin ging het nog wel maar hoe langer we er zaten, hoe onprettiger het zat.

Maar goed, in ieder geval een plekje en lekker tapas eten, hopelijk! We kregen eerst drinken en toen werd er gevraagd of we uitleg nodig hadden over hoe het bestellen werkt. Mijn vriendin was er al wel eens gehad dus we hadden de uitleg over geslagen. Je kan namelijk op de tafel een QR code scannen en dan krijg je online de kaart en kun je dingen aanklikken die je graag wil bestellen.

Ik vond dat we het eten best snel kregen! Er was één ronde die wat langer duurde maar goed, het werd ook steeds drukker natuurlijk.

De menukaart

Er is keuze uit koude tapas, zoals stokbrood met aioli, gemarineerde olijven, runder carpaccio, gazpacho. Vega tapas, zoals uienringen, kaaskroketjes, nacho’s, maiskolfje, patatas bravas. Vlees tapas, zoals dadels en spek, spareribs, crispy chicken, biefstuk, fajitas kip. Vis tapas, zoals spicy gamba’s, empanada tonijn, calamaris ringen, pescado frito.

Ik heb de hamkroketjes, stokbrood met aioli, dadels met spek, uienringen, patatas bravas, nacho’s en fajitas met kip gehad. Ik vond alles echt super lekker! Uienringen is echt één van mijn favorietjes haha! De patatas bravas was alleen wel een super grote portie, vond mijn vriendin ook, voor de rest was het echt super.

Ik kan ook iets van mijn bucketlist afstrepen, namelijk: inktvis eten. Ik had dit echt nog nooit gehad en mijn vriendin had van die inktvis ringen. Zulke dingen vind ik echt eng om te proeven maar het was best wel oke! Zelf geen inktvisringen besteld, dat dan weer niet haha!

Het eten

Mijn mening over Pata Negra Heerenveen:

Ik vond het eten heerlijk! Het personeel was ook vriendelijk en ze hebben ons alles goed uitgelegd, ook met het eten, als ze het brachten dan vertelden ze ons wat het is.1 keer wel makkelijk want ik had dan uienringen en Irma had inktvis ringen. Toen wist ik nog niet dat ik de inktvis ringen ook wel oke vond haha! De manier van eten bestellen was super makkelijk. Alleen als ik er weer heen zou gaan, dan hoop ik wel dat ik op een normale stoel kom te zitten haha! Voor de rest echt een aanrader.

Pata Negra Heerenveen: Achter de kerk 10, 8441 ET Heerenveen.

Informatie Pata Negra:

  • Fries familiebedrijf, restaurants te vinden in: Drachten, Sneek, Leeuwarden en Heerenveen.
  • Doordeweeks geopend vanaf 17.00, in het weekend vanaf 16.30.
  • Prijzen: zondag tot en met donderdag €24,90 p.p en vrijdag en zaterdag €27,90 p.p, exclusief drankjes en desserts.
  • Voor kinderen word er 2,50 per levensjaar gerekend tot 10 jaar.
  • Geen kinderhoek aanwezig in de restaurants.
  • Maximaal 2 tapas per persoon per ronde.
  • Voor niet opgegeten tapas word er €2,50 in rekening gebracht.

Hou jij van tapas? Zo ja, wat is je lievelings gerechtje?

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: