reviews

Foodbox van Mealhero

Vandaag heb ik een blog voor jullie over de maaltijden en de slimme stomer van Mealhero. Ik mocht van Mealhero de slimme stomer uitproberen en een paar maaltijden. Benieuwd hoe dat is bevallen? Lees vooral verder.

Hoe werkt het precies?

Via de app van Mealhero mocht ik 8 maaltijden uitkiezen, ook heb ik smoothies uitgekozen. Ik heb gekozen voor kip noedel, zigeuner mignonette met rijst, kip met appelmoes en balletjes pesto mozzarella met frisse groente. Je kunt kiezen uit vlees maaltijden of veggie of vis. Serieus alle maaltijden zien er heerlijk uit. Het was dan ook moeilijk kiezen! De mealhero maaltijden zijn 6 maanden houdbaar. zo kan je bestellen voor een langere periode en besparen! Je kunt zelf je maaltijden kiezen die voor je samen gesteld zijn maar je kunt ook zelf je ingrediënten kiezen zoals groenten en vlees etc.

De bezorging

Je kunt je bezorgdag zelf uitkiezen, het is ook belangrijk dat je zelf thuis bent, dat word ook een paar keer duidelijk vermeld. Het zijn natuurlijk diepvries producten vandaar dat je thuis moet zijn. Ik kreeg twee beste dozen, één met de maaltijden en één met de slimme stomer.

Mijn eerste indruk

Ik opende de doos waar de maaltijden in zaten en ik vond het er direct heel netjes uit zien. Alles is mooi gescheiden en de maaltijden zien er heerlijk uit. Ik zag er wel tegen op om de hoeveelheid bakje in de diepvries te doen maar dat viel reuze mee. De bakjes zijn natuurlijk best wel klein.

De slimme stomer gebruiken

Ik ga heel eerlijk zijn, dit was wel een gedoe’tje. Je kunt je telefoon dus verbinden met de slimme stomer, dit wou bij mij niet. Heel veel pogingen gedaan maar hij kon niet verbinden, gelukkig kan je ook koken zonder je telefoon. Ook dit was bij mij geen succes, ik had het 3 keer geprobeerd (verschillende keren) en vanaf de 3e keer lukte het eindelijk. De eerste 2 keren gaf ik op en heb ik het in de pan gedaan. De 3e keer lukte het dus maar dat ging ook niet van harte maar ik weet nu hoe het moet. Je doet de stomer aan, drukt op de knop, houdt de verpakking voor de knop en dan gaat het mandje branden waar de maaltijd in moet. Bijna elke maaltijd bestaat uit 3 bakjes, en de stomer heeft 3 mandjes. Als je de verpakking scant, gaat dus het mandje branden waar het soort in moet. Nadat de 3 mandjes vol zijn, druk je op de knop en dan begint hij met stomen en zie je hoeveel minuten de maaltijd nog moet.

Mealhero doet het preppen, de slimme oven doet het koken, en jij doet het relaxen.

Je kunt trouwens geen abonnement nemen bij mealhero zonder een slimme stomer, die krijg je er automatisch bij en na je plan moet je hem terug op sturen.

Het eindresultaat

Als je het eenmaal door hebt, dan is het super makkelijk! Het ziet er heerlijk uit en dat is het ook nog eens. Hier onder zie je kip noedel, de bereidingstijd was 27 minuten. Ik was bang dat de kip niet goed zou zijn maar die was helemaal warm en goed van binnen! De groenten en de noedels waren ook heel lekker. De kruiden etc zitten al bij het bakje in dus daar hoef je je ook niet meer druk om te maken.

Goed om te weten:
 • De slimme stomer, die leen je. Je mag hem gebruiken zolang je plan loopt.
 • Je kan zelf kiezen voor hoeveel personen je plan is, en hoeveel maaltijden je in de week wilt.
 • Kies uit 30 samengestelde maaltijden of 80 afzonderlijke ingrediënten.
 • Makkelijk, gezond en super lekker!

Mijn mening:

Ik vind dit een super uitvinding! Ik vind het vooral makkelijk als ik avonddienst heb, tussen de middag pak ik de slimme stomer, scan de verpakkingen, doe de maaltijden in de mandjes, ga mijn eigen ding doen en na een halfuurtje ongeveer is de maaltijd klaar. Lekker eten en amper afwassen.

Ik vind het wel super jammer dat ik er niet uit kom om verbinding te maken met mijn telefoon en de slimme stomer, dan kun je er nog veel meer uithalen. Waarschijnlijk is mijn wifi er wat te slecht voor. Ik ben allang blij dat offline koken ook een optie is en dat is al super handig.

Zou ik vaker voor mealhero kiezen?

Lastig! Ja en nee. Het is super makkelijk maar de stomer neemt veel ruimte in beslag. De maaltijden zijn super lekker en de stomer zelf is ook makkelijk alleen ik denk dat mijn voorkeur uit gaat naar pan maaltijden als het even snel moet. Je moet steeds water toevoegen aan de stomer en een pan maak je sneller schoon dan de stomer. Deze maaltijden zijn natuurlijk ook voor als je snel wil (in mijn geval) , als je gewoon de tijd hebt is de slimme stomer ideaal en kan ik hem zeker aanraden!

Zou de slimme stomer wat voor jou zijn?

6 reacties

 • Wanda

  Leuk dat je zoiets mocht uitproberen joh! Ik ben zelf vooral van vers eten en zou het daardoor niet snel proberen, maar in geval van weinig tijd, is het ongetwijfeld een uitkomst.

 • Rory

  Ik mis alleen een foto van de (best grote als ik het zo lees) stomer? En tja, verder ben ik niet zo van de instant maaltijden. Ik kook elke dag en vers, maar dat doe ik graag voor onszelf en ons kind. Ik begrijp dat het hartstikke handig kan zijn als je in shifts werkt en gewoon niet veel tijd kwijt wilt zijn aan koken. Als het zo lang houdbaar is, zitten er dan veel conserveringsmiddelen in? Of ligt dat aan het diep gevroren zijn?
  En dat van in de pan doen doet mij denken aan onze blunder van alweer jaren geleden. Toen hadden we net een nieuwe steengrill, maar het werd allemaal maar niet gaar. Bleek dat er onder de steen een metalen plaat zat, die we natuurlijk weg hadden moeten halen. Wist ik veel 😑. Hadden we net een leidinggevende op bezoek, die ook nog een fles dure cognac had meegenomen. En ik wierp al het vlees dan maar zo in een koekenpan…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: