Overig

Nationale Complimentendag

Vandaag, 1 maart is het nationale complimentendag. Ik heb nooit geweten dat hier een officiële dag voor is maar ik vind het mooi dat hij bestaat. Complimentjes krijgen is natuurlijk altijd leuk! Hoe vaak geef jij eigenlijk iemand een welgemeend compliment?

Als je iemand een compliment geeft, krijg je er vaak waarschijnlijk genoeg voor terug. Een glimlach en een bedankje. En waarschijnlijk heeft die persoon de hele dag, of iniedergeval wel een hele tijd een goed gevoel. Een goed gevoel door dat complimentje van jou.

Blij

Complimentjes kunnen zoveel betekenen voor iemand. Het hoeft niet persé een heel groot compliment te zijn. Je kunt ook gewoon iets zeggen over iemands haar of outfit. Als je complimentje maar gemeend is.

Wat voor complimentjes kun je geven?

  • Je inspireert me. – Dit kun je natuurlijk zeggen tegen je favoriete blogger maar ook tegen iemand die zijn hele leefstijl heeft omgegooid en die jou aan het denken zet.
  • Wat een prettige persoonlijkheid heb jij. – Complimentjes hoeven natuurlijk niet altijd over het uiterlijk te gaan. Misschien vind jij wel dat iemand een prettige persoonlijkheid heeft, zeg dat dan vooral tegen diegene!
  • Wat ruik je lekker. – Een van de meest gegeven complimentjes denk ik, hoe iemand ruikt. Vaak als ze veel parfum op hebben gespoten.
  • Wat zie je er leuk uit. – Dat kan natuurlijk als je iemand er helemaal leuk uit vind zien maar je kunt het ook zeggen als diegene gewoon een mooie sjaal om heeft, van: “ Wat heb jij een leuke sjaal.” Of “Wat zit je haar leuk!”
  • Je mag trots zijn op jezelf. – Dit is zeker een mooi compliment, iemand anders die jou laat inzien dat jij trots bent op jezelf, want diegene die het compliment maakt, die is ook hartstikke trots op jou.
  • Bedankt voor alles wat je voor mij hebt gedaan. – Gewoon even een bedankje, altijd fijn om te horen nadat je iets voor iemand hebt betekent.

Complimentjes die ik vaak krijg

Ik krijg best wel vaak complimentjes en dat vind ik echt super leuk. Ik krijg ze vaak als ik de vrachtwagen uit stap of aan het lossen en laden ben, mensen zien mij dan en zeggen: “ Goh wat leuk, een meisje op de vrachtwagen, super stoer zeg.” Of mensen die mij kennen en die weten wat voor een weg ik heb afgelegd om mijn vrachtwagenrijbewijs te halen, die zeggen vaak ook dat ik trots op mezelf mag zijn, dat ik ondanks alles nooit heb opgegeven en dat ik mijn doelen gewoon gehaald heb.

En ik krijg natuurlijk ook best wel vaak complimentjes over mijn blog of een geschreven blog. Dat mensen vinden dat ik zo goed bezig ben met mijn blog en dat ik leuke dingen schrijf.

En natuurlijk krijg ik wel complimentjes over mijn uiterlijk en outfits. Ook krijg ik vaak complimentjes als ik een nieuwe haarstijl heb.

Wat complimentjes met mij doen

Complimentjes doen mij heel erg goed! Ze maken mij zelf verzekerder en ze zorgen ervoor dat ik groei. Soms kan ik natuurlijk zelf denken van: “ wat heb ik een leuke blog geschreven.” maar het is nog leuker als iemand anders een complimentje geeft over die blog. Even een soort extra bevestiging van “buiten af.”

Hoe ik anderen complimentjes geef

Ik geef anderen het makkelijkst complimentjes via Social media, op Instagram bijvoorbeeld. Het is dan super makkelijk om even een reactie achter te laten met “ Wat een mooie foto” of “ Wat zie je er goed uit.” In het echte leven geef ik ook wel complimentjes maar een stuk minder. Ik geef de meeste complimentjes aan vrienden en bekenden, dat ze er goed uit zien, een leuk kledingstuk hebben of dat ze lekker ruiken. Op één of andere manier vind ik het altijd eng om complimentjes te geven aan iemand die ik niet ken.

Even eerlijk he, hoe vaak geef jij iemand een compliment?

2 reacties

  • Caroline

    Ik ben echt niet zuinig met complimentjes uitdelen hoor. Ik vind het namelijk heel leuk om iemand te complimenteren. Jong geleerd is oud gedaan. Positieve aandacht voor een ander, kost niets en je maakt er iemand blij mee.

Geef een reactie

%d