Boeken,  reviews

Boekentip: De kleine bakkerij Serie

Hey iedereen! Vandaag heb ik weer een leuke boekenserie voor jullie. De serie bestaat uit 3 boeken. Je kunt ze los van elkaar lezen maar het is het leukst als je ze op volgorde na elkaar leest. Benieuwd welke serie dit is? Lees vooral verder!

Boekentip

De kleine bakkerij aan het strand

In het boek: “ De kleine bakkerij aan het strand.” gaat er van alles mis in het leventje van Polly Waterford. Haar relatie is beëindigd en haar bedrijf is failliet gegaan. Polly besluit dat ze weg moet uit haar omgeving en ze komt terecht op Mount Polbearne, een schiereiland voor de kust van Cornwall. Ze komt te wonen in een appartement boven een verlaten winkel. Het is geen luxe appartement. Voor afleiding begint Polly met het bakken van brood en dat word al snel meer dan een hobby. Maar er is één iemand die daar niet vrolijk van word. De eigenaresses van de bakkerij op Mount Polbearne. Polly kent tegenslagen maar ze gaat gewoon door. Haar leven begint weer vorm te krijgen op haar nieuwe plek. Ook krijgt ze er een nieuw vriendje bij, een papegaaiduiker.

 • Orgineel: Little beach street bakery.
 • Publicatie datum: Juli 2020.
 • Auteur: Jenny Colgan.
 • Uitgever: Luitingh-Sijthoff.
 • Vertaald door: Elise Kuip.
 • Aantal pagina’s: 384

Zomer in de kleine bakkerij

Het is eindelijk zomer in de kleine bakkerij. Polly waterford is super gelukkig en ze heeft haar leven helemaal voor elkaar. Haar bakkerij loopt goed en ze is gelukkig samen met Huckle. Ze vermaken zich er goed in het stadje Mount Polbearne. Toch zit Polly met angst. Selina, die onlangs weduwe is geworden, wil naar het eiland verhuizen maar Polly draagt een geheim met zich mee. Een geheim waar ze Selina haar herstel mee kan kapot maken. En de eigenaresse van de bakkerij komt te overlijden. In dit boek kom je te weten of Polly alles kan redden of dat alles naar de knoppen gaat.

 • Orgineel: Summer at little beach street bakery.
 • Publicatie datum: April 2021
 • Auteur: Jenny Colgan.
 • Uitgever: Luitingh- Sijthoff.
 • Vertaald door: Elise Kuip.
 • Aantal pagina’s: 368.

Winter in de kleine bakkerij

En dan is het winter in de kleine bakkerij! Polly heeft het gevoel dat het de beste kerst ooit gaat worden. Polly’s beste vriendin verteld Polly een geheim dat Polly haar eigen relatie op de kop zet maar die ook haar eigen relatie op de kop kan zetten. Alsof Polly’s leven momenteel nog niet dramatisch genoeg is, komt er plotseling een persoon in Polly’s leven die de hele situatie veranderd. Lukt het Polly om een leuke kerst te hebben met Huckle en papegaaiduiker Neil? Je leest het in het laatste deel van deze bakkerij serie.

 • Orgineel: Christmas at little beach street bakery.
 • Publicatie datum: September 2020.
 • Auteur: Jenny Colgan.
 • Uitgever: Luitingh- Sijthoff.
 • Vertaald door: Elise kuip.
 • Aantal pagina’s: 288 pagina’s

Mijn mening

Ik vond dit een super leuke serie! Ik ben echt een beelddenker dus ik zag het gewoon helemaal voor me. Ik leefde ook helemaal met Polly mee. Ik vind het wel irritant dat je aan het begin van een nieuw boek weer een hele terugblik hebt. Als het een tijdje duurt dat je het volgende deel gaat lezen is het misschien wel fijn maar ik heb de reeks achter elkaar gelezen dus ik had alles nog vers er in zitten. Ik vond het laatste deel wel het minst leuk maar ik heb zeker van alle 3 de delen genoten. Het is een feel good maar er zit genoeg drama in. Ik had ook moeite met het boek weg leggen, het liefst lees je in één keer door. Maar goed, je moet ook een keer slapen he haha! Door de boeken heb ik gelijk zin gekregen om naar het plaatsje te gaan, een brood te halen bij de bakkerij, Neil de papegaaiduiker te ontmoeten en naar de vissersboten te kijken.

Super leuk, de laatste bladzijdes van de boeken zijn recepten. Ik heb er nog niks van gemaakt maar het lijken me heerlijke recepten.

Dit waren ook de eerste boeken die ik heb gelezen van Jenny Colgan en die zijn super goed bevallen, ik zag al dat ze nog andere boekenserie’s had en daar ben ik heel erg nieuwsgierig naar geworden. Ik lees nu nog een ander boek maar daarna wil ik beginnen aan de Café zon en zee serie van Jenny Colgan, daar heb ik ook veel goede dingen over gelezen, ik ben benieuwd!

Ik heb deze serie gelezen via kobo!

Heb jij al eens een boek gelezen van Jenny Colgan?

4 reacties

 • Rory

  Ik ken deze serie en de schrijfster nog niet eerlijk gezegd. Maar het klinkt als een leuke en feelgood serie. Zelf ben ik dol op de boeken en soms ook trilogieën van Norah Roberts. Al lees ik die wel graag in het Engels (zo houd ik mijn kennis en woordenschat ook nog even bij 🙂

 • Cynthia

  Dit zijn wel het soort boeken waar ik happy van wordt, dus dankjewel voor de tip. Een extra pluspunt is dat het afspeelt in Cornwall. Ik ben gek op dat gebied.

 • Deborah

  Toen ik de omschrijving van het eerste boek las dacht ik: volgens mij is dit een boek van Jenny Colgan haha. Ik heb deze serie ook op de plank staan maar ben niet zo van de feel good verhalen. Dus nog niet aan begonnen. Maar wie weet, voor een boek tussendoor. Ik denk dat hij vlot genoeg weg leest..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: