Reis inspiratie,  reizen

Reis ervaringen van Sandra

Vandaag heb ik een leuke gastblog voor jullie over Sandra. Misschien kennen jullie haar al wel van Awaywego. Ik lees altijd met veel plezier haar blogs. Ze werkt namelijk op een superjacht en het is heel interessant om daar over te lezen maar al haar reis blogs zijn inspirerend en zorgen er haast voor dat je op het vliegtuig stapt.

Sandra

Hoe ik begon met reizen

Het reisvirus had ik al vrij vroeg te pakken. Vanaf dat ik op de middelbare school zat, gingen we als gezin naar bestemmingen die wat verder weg lagen. Naar Turkije, maar later ook naar Azië en Costa Rica. Dat had ook te maken met de hobby van mijn ouders, wat al snel ook de hobby van mij en mijn zus zou worden, duiken. Zowel boven- als onderwater heb ik de mooiste dingen gezien en de tofste avonturen meegemaakt tijdens deze vakanties samen met mijn ouders en zus. 

Na de Pabo heb ik even als juf gewerkt op een basisschool, maar al snel begon het te kriebelen. Ik wilde meer van de wereld zienen besloot voor een half jaar naar Azië toe te gaan. Wat een gave ervaring vond ik dat! Eenmaal terug begon ik weer met lesgeven, maar bleef ik ook sparen voor een andere reis. Na twee jaar werken (ook in de weekenden…) was het zover, ik kon weer op reis! Deze keer besloot ik een jaar weg te gaan, om daarna toch echt ‘het echte leven’ te starten in Nederland. Ik reisde door Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland en Azië en had weer de tijd van mijn leven. In Azië haalde ik mijn Divemaster (waarmee je gecertifiseerde duikers kunt begeleiden tijdens duiken) en eenmaal terug in Nederland ging ik op zoek naar een plek waar ik mijn duikinstructeur cursus kon doen. Want het ‘echte leven’, tja, wat was dat eigenlijk?

Sandra

St. Maarten en het werken op boten

Via internet ging ik op zoek en op het Caribische eiland St. Maarten kwam ik een goede deal tegen. Ik zou een soort stage gaan lopen voor drie maanden, waarbij ik geen salaris kreeg, maar wel inwoning en fooi. In ruil daarvoor kreeg ik mijn duikinstructeurs cursus. Prima deal, want mijn geld was natuurlijk wel een beetje op. Eigenlijk trok St. Maarten mij niet zo, maar ik besloot toch te gaan. Uiteindelijk heb ik het er toch heel erg naar mijn zin gehad. Het is een heel multicultureel eiland, waar je de drukte kunt opzoeken, maar ook nog een strandje kunt vinden zonder andere mensen. Het duiken was qua kleuren een stuk minder dan in bijvoorbeeld Egypte en Azië, maar we zagen wel bijna elke duik rifhaaien, grote kreeften en schildpadden. 

Na vier jaar lang op het eiland gewoond en gewerkt te hebben, was het tijd voor verandering. Net voordat de orkaan Irma veel op dit mooie eiland zou verwoesten, vond ik een baan op een superjacht. Tijdens de Nederlandse winter ligt de haven van St. Maarten daar namelijk vol mee! Op dit moment werk ik nog steeds op een boot. Een 37 meter zeiljacht, die op dit moment in de haven ligt in het Amerikaanse plaatsje Newport. 

Mijn favoriete landen

Wat is mijn favoriete land? Dat is een vraag die ik regelmatig krijg en heel moeilijk vind om te beantwoorden. Hoe ik een land ervaar hangt namelijk van veel dingen af. De meeste landen heb ik alleen bereisd dan maken reismaatjes ter plaatse en leuke ontmoetingen met locals een groot verschil in hoe ik een reis beleef. Ook lekker lokaal eten en het weer kunnen een ervaring een stuk beter maken. Met deze dingen in gedachten zijn dit mijn favoriete landen:

Thailand


Ik ben al vaak in Thailand geweest en ik zal er ook zeker nog een aantal keer naartoe gaan. Het Thaise eten, de gezellige avond markten, goedkope massages, Muay Thai (een soort kickboksen) en de cultuur maken het voor mij een favoriet land.Mijn favoriete eilanden zijn Koh Lanta en Koh Phangan en als je van natuur houdt is het Khao Yai Nationaal park een echte aanrader.

Spanje


Ook in Spanje ben ik al meerdere keren (ook voor langere tijd) geweest. Ik spreek een beetje Spaans en ben dol op tapas en het buiten leven. De streek Andalusië is perfect voor een autorondreis en het eiland Mallorca heeft mij enorm verrast. Het is een enorm divers land, met prachtige landschappen, mooie stranden, schattige dorpjes en gezellige steden waar ik mij goed thuisvoel.

Bolivia

is een goedkoop en een wat onbekender reisland in Zuid-Amerika wat behalve strand eigenlijk alles te bieden heeft. Je kunt er zonder ervaring een 6000 meter hoge top beklimmen in de sneeuw, dieren spotten in de warme Amazone, door een koloniale stad lopen en een drie-daagse excursie maken naar prachtige landschappen waaronder de grootste zoutvlakte ter wereld. Een heel bijzonder land dus.

Wat staat er nog op mijn reislijstje?

Gek genoeg wordt mijn lijstje van landen die ik nog graag wil bezoeken niet korter, maar juist langer. De wereld is zo mooi en er valt zoveel te ontdekken! Maar bovenaan mijn lijstje staan Lapland, IJsland, Sri Lanka en Namibië. Ik kan niet wachten! 

Awaywego

Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met de reisblog Awaywego. Daar schrijf ik over al mijn reiservaringen, deel ik de beste tips en de mooiste foto’s.

Wat is jouw favoriete land?

6 reacties

Geef een reactie

%d