Wandelroutes Friesland

Wandelpuzzelroute Appelscha

Vandaag heb ik een blog voor jullie over een wandel puzzelroute in Appelscha. Ik heb deze wandelroute gekocht via DeLeuksteDeal voor €9,95. In deze blog ga ik jullie er alles over vertellen.

De wandelpuzzelroute begint vanaf de Appelsche hof. Je krijgt daar namelijk het papier met de vragen en de route. Toen we de route hadden opgehaald, kregen we nog een stukje appelgebak en warme drank naar keuze. Wij waren gegaan voor een lekker kopje thee want het was onwijs koud. Dit gebakje en drankje hoort bij de deal.

De Appelsche hof

Toen konden we beginnen, we liepen gelijk een mooi bos in en de route was heel erg duidelijk. Onderweg kwam je bordjes tegen waar je informatie op kon vinden voor de vragen want je doet natuurlijk een wandelpuzzelroute. Ik vond het een heel mooi stukje bos.

Wandelpuzzelroute Appelscha

Je komt ook langs de bosbergtoren maar helaas is hij gesloten. Ik had nog nooit eerder van de bosbergtoren gehoord maar ik baalde enorm dat hij gesloten was. De bosbergtoren is een uitkijktoren van 33 meter hoog. Hierdoor heb je uitzicht op het Drents-Friese wold, Leeuwarden (Friesland), Coevorden (Drenthe) en Groningen. Er zit een lift in de toren en de entree is €2,- . Mocht je deze toren willen bezoeken zonder de route te doen, kijk dan even op de website van de bosbergtoren of hij wel open is.

Na het stukje door het bos kwamen we over een paadje door het platteland. Het waaide echt enorm hard bij ons en dat werd natuurlijk zo op open veld alleen maar erger maar stiekem kon ik er wel van genieten. Op een gegeven moment kwamen we uit in een ander bos. Appelstap-kerkepad. Was ook leuk om even te wandelen, het was hier wel echt drassig maar het was te doen. Uiteindelijk kwam je uit bij attractiepark Duinen Zathe en dan ben je weer bijna bij het begin punt.

Toen zijn we eerst naar de auto gegaan en hebben we alle vragen ingevuld. We hebben toch veel op moeten zoeken. Maar je kan een prijsje winnen dus we wouden alles ingevuld hebben. Sommige vragen kon je gewoon wel weten maar de meeste waren te moeilijk om te weten dus google was wel echt nodig.

Antwoorden invullen

Toen we alle vragen ingevuld hadden zijn we naar het restaurant gegaan en hebben we alles weer ingeleverd. Toen werd er per toeval iets gezegd over een lunchpakketje, dat we die gehad hadden maar die hadden we niet gekregen dus die kregen we alsnog, dat was super netjes want die zat ook bij de prijs in. En achteraf kregen we ijs maar het was iets van 4 graden dus toen boden ze ons warme chocolademelk aan en dat hadden we natuurlijk veel liever.

Mijn mening over de wandelpuzzelroute

Ik vond het een super leuke route. We hebben ons 2,5/3 uur vermaakt. Zoals ik hierboven al zei, ik vond het jammer dat de bosbergtoren gesloten is. Daar ga ik zeker nog een keer heen! Sowieso is het een prachtige omgeving. Ik vond het sowieso netjes ook dat we alsnog een lunchpakketje kregen. De route is ook leuk en gevarieerd, vooral het eerste stukje waar je de nummers volgt, vond ik echt prachtig. Als je een leuk middag wil, zou ik deze route zeker kunnen aanraden.

Algemene informatie

  • WandelPuzzelroute bij De Appelsche hof
  • Route van 5,5 kilometer.
  • Inclusief; gebak met drankje, lunchpakketje to go en ijs achteraf.
  • Parkeren kan achter het restaurant.
  • Je kan een prijsje winnen met de wandelpuzzelroute.

12 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: