Boeken,  reviews

8 boeken lezen in 2021

Zoals jullie misschien nog wel weten, 1 van mijn doelen was om in 2021 minimaal 8 boeken te lezen. En met trots kan ik jullie vertellen dat dat me gelukt is. In deze blog ga ik jullie vertellen welke boeken dat waren en in het kort: waar ze over gaan.

Uiteindelijk heb ik zelfs 21 boeken gelezen, dat heb ik er niet om gedaan want hoe toevallig is dat, 21 boeken in 2021 haha! 8 was mijn uitdaging, daarom vertel ik jullie over mijn eerste 8 boeken. Je zult er achter komen dat ik boeken uit allerlei verschillende genres lees.

Beter op reis – Viora Rebergen & Joost van Willigenburg

Het eerste boek die ik dit jaar las, was Beter op reis van Viora Rebergen en Joost van Willigenburg. Het boek gaat over Viora die te horen krijgt dat ze acute lymfatische leukemie heeft. Haar hele leven veranderd op dat moment, en niet alleen haar leven maar ook het leven van haar vriend Joost. Na tweeënhalf jaar word Viora beter verklaard en dan gaat ze met Joost op wereld reis. In dit boek nemen ze jullie mee in hun wereldje. Ondertussen is het tweede boek van hun ook uitgekomen: De reis van je leven. Beide boeken zijn dus waargebeurd.

Stief – Marion Pauw

Ik had geen flauw idee wat voor een soort boek dit was, ik zag hem en ik begon te lezen. Het boek ging over de vijftienjarige Kiki, zij woont bij haar moeder. Haar ouders zijn gescheiden en haar vader heeft ondertussen een nieuwe relatie en een baby. En Kiki haar moeder kan daar niet zo goed over heen komen. Als Kiki leuke dingen met vriendinnen gaat doen, houdt ze dat geheim voor haar moeder omdat ze haar niet wil kwetsen. Haar moeder krijgt uit eindelijk een nieuwe vriend, hij zegt dat hij in auto’s handelt maar Kiki komt er achter dat dat niet zo is.

Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

Dit boek heeft me echt positief verrast! Ik heb hem gelezen als e-book. Het boek gaat over Kya Clarck, die opgroeit met haar alcoholistische vader. Haar moeder heeft hun verlaten en haar broers waren al eerder vertrokken. Op een gegeven moment vertrekt haar vader ook zonder enig afscheid en moet Kya zelf zien te overleven. Ze ruilt vis en groente voor andere levensmiddelen voor bijvoorbeeld brandstof voor haar bootje. Na een langere tijd word er iemand dood gevonden en dan veranderd er veel voor Kya.

Dit boek is echt een aanrader om te lezen!

Mijn Kwaadbloed – Melissa Kremer

Dit boek gaat over Melissa Kremer, zij krijgt in 2015 te horen dat ze leukemie heeft. Daarna leeft ze een paar jaar kanker vrij. Tot ze in Maart 2020 te horen krijgt dat de leukemie terug is. Helaas was genezen deze keer niet meer mogelijk.. Ondanks dit vreselijke nieuws blijft Melissa altijd positief en op zoek naar lichtpuntjes, daarmee inspireert ze anderen ook heel erg. Op het moment dat ik deze blog schrijf, is Melissa al een paar maand overleden.. Melissa was een inspiratiebron voor velen!

50% van dit boek gaat naar Hematologie en de overige 50% gaat naar de familie van Melissa.

De bijenhoudsterMeredith May

Dit boek heeft me zo verrast! Op een positieve manier. Ik dacht dat het over een bijenhoudster ging maar het was zoveel meer dan dat. Het boek gaat over hoe een klein insect je leven kan veranderen, het begin van een levenslange vriendschap. De bijenhoudster gaat over Meredith zelf en over haar familie. Ik raadt dit boek echt aan iedereen aan.

Ik was een seksslavin – Anna Ruston

Dit is een heftig boek. Dit boek gaat over Anna, zij is een beschadigd meisje. Ze voelt zich verwaarloosd en eenzaam. Op een dag leert ze Malik kennen, hij geeft haar alle aandacht en liefde waar ze naar verlangt. Op een dag nodigt hij haar uit om bij hem thuis langs te komen, had ze dat maar nooit gedaan.. Anna mag het huis niet meer verlaten en Malik sluit haar op. Malik is een sadistische pedofiel die Anna vanaf de eerste dag als huisslaaf behandeld. Anna word mentaal en fysiek helemaal kapot gemaakt. Na lange tijd ziet Anna een mogelijkheid om te ontsnappen. In dit boek vertelt ze jullie hoe dit gelukt is en wat ze allemaal heeft meegemaakt. Een waargebeurd boek dus en hij is heel heftig om te lezen.

Het Duivelskind – Maria Genova

Weer een heftig boek. Ook weer een waargebeurd verhaal. Dit boek gaat over Angel van der Vecht. Stukje bij beetje raken Angel’s ouders er van overtuigd dat Angel een duivelskind is, om haar te genezen, mishandelen en misbruiken ze haar. Dit boek gaat vooral over falende jeugdzorg, foute ouders en en omstanders die hun ogen sluiten. In het duivelskind overtreft de onvoorstelbare werkelijkheid de meest gruwelijke fictie.

Man man man, het boek – Bas Louissen, Domien Verschuuren & Chris Bergström.

Misschien kunnen jullie je nog herinneren dat ik vertelde over Man man man de podcast ? Dit boek is van diezelfde jongens, namelijk van Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren. Ik mag graag naar hun podcast luisteren en dit boek is een leuke aanvulling. Ook in dit boek vertellen ze over hun gevoelens en emoties, wat ze allemaal hebben meegemaakt. Er komen veel verschillende onderwerpen aan bod.

Dit waren de eerste 8 boeken die ik heb gelezen in 2021. De bijenhoudster en Daar waar de rivierkreeften zingen vond ik de mooiste boeken uit dit rijtje. Vooral als je een beelddenker bent, dan zijn dit fantastische boeken.

Heb jij ooit al eens 1 van deze boeken gelezen? Zo nee, welke lijkt je het leukst?

10 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: