Mijn vakanties,  reizen

Weekendje weg – Dwingeloo

Hallo iedereen! In deze blog ga ik jullie vertellen over het weekendje in Dwingeloo. Ik en Esmé ( beste vriendin) zijn begin Januari een weekendje weg geweest, naar Dwingeloo dus. We moesten er gewoon echt ff uit. Ik ga jullie vertellen hoe wij het hebben ervaren en wat we precies hebben gedaan.

Het blauwe meer in Drenthe

Deze heb ik in dat weekendje weg van mijn wandel bucket list af kunnen strepen. Wandelen bij het blauwe meer in Drenthe. Er is een paaltjes route van 3 kilometer maar wij zijn vrij gaan rond wandelen. Het is een recreatie plas, in de warme maanden betaal je entree om er te mogen zwemmen. Ik weet niet of je ook entree moet betalen als je er alleen wilt wandelen. Als je in de buurt bent, zeker even een rondje lopen daar!

Het blauwe meer – Drenthe

Fletcher hotel de Berken Dwingeloo

We hadden gewoon een basic kamer maar het was prima! Twee lekkere bedden en we hadden een televisie op de kamer. We hadden ook een terrasje maar helaas regende het alleen maar.. In de zomer/ met warme dagen was dit super lekker geweest! We hadden een bad, geen losse douche maar dat is niet zo’n ramp. We hadden ook een tafeltje met twee stoelen, dat kwam goed uit want we gingen spelletjes doen. Het ontbijt moest je ophalen met een QR code, volgens mij kan je het ook melden bij de balie als je geen QR hebt, dan word het ontbijt op je kamer gebracht. Het ontbijt moet je nu sowieso in je kamer eten omdat de restaurants gesloten zijn. Het ontbijt vonden we niet zo heel erg lekker. De pannenkoekjes waren heerlijk, het “gewone” broodje ook maar het croissantje en de sinaasappelsap.. nee die waren echt heftig. Niet te doen. En dat heb ik echt niet snel haha.

Fletcher hotel de Borken

Eten afhalen bij Picobello Dwingeloo

We zijn natuurlijk in de corona tijd een weekendje weg geweest, we konden nergens zitten eten dus hebben we maar afgehaald, we weten niet of dat mag maar we hebben het gewoon gedaan. Je kon ook eten bestellen bij het hotel en dan werd het naar je kamer gebracht maar er zat niks voor ons tussen vandaar dat we verder zijn gaan kijken, toen kwamen we bij Picobello Dwingeloo uit.

Ik heb daar een broodje shoarma en aardappel schijfjes besteld en Esmé had een kapsalon. Beide smaakte prima! Mocht je ook van dit soort eten houden en hier in de buurt zijn, dan is dat ook een aanrader. De zaak zelf zag er ook prima uit, denk dat je er gezellig kunt zitten als het weer mag!

Boswandeling Spier

En op zondag hebben we de boswandeling in Spier gedaan. Ook wel bekend als het Plankenpad. Dit is een mooie wandeling door het bos maar ook een gedeelte over houten flonders. Heel dicht in de buurt van Fletcher hotel Dwingeloo en gelegen naast de snelweg dus dat is ideaal om te doen op de dag dat je aankomt of vertrekt want je kan daarna elke kant op. Deze route is echt een aanrader. Het kan er drassig zijn en best wel druk want ja, het is een bekende, populaire route. Na afloop hadden we nog chocolademelk met slagroom gehaald bij de Boslounge. Die zit op de parkeerplaats van de wandeling.

Plankenpad Spier

Wat is er nog meer te doen in de buurt van Dwingeloo?

  • Kamp Westerbork, Het kamp in Westerbork was tijdens de wereldoorlog een doorgangskamp. Je kunt er een wandeling maken en het kamp bezoeken maar je kunt ook naar het museum. In het museum leer je alles over de geschiedenis van kamp Westerbork.
  • National park Dwingelderveld, Dit is het grootste natte natuurgebied heidegebied van west – Europa. Je hebt hier verschillende wandel en fiets routes en je kunt er veel verschillende vogels zien.
  • Orvelte, Dit is een museumdorp. Vele gebouwen en huizen zijn open voor publiek en geven je een blik in het verleden. Het dorp is ontstaan tussen de 11 en 13e eeuw. Je kunt in dit dorpje bijvoorbeeld een klompenmakerij, houtzagerij en smederij bezoeken, je krijgt hier ook meer informatie. Het dorp is autovrij. Parkeren kost €3,-
  • Wildlands Emmen , Dit is een dieren en attractie park in Emmen. Het park is opgedeeld in 3 thema’s. De Jungola (jungle) , Serenga (Savanne) en Nortica (poolgebied.) Het park is geopend sinds 2016. Zeker een bezoekje waard!

Ben jij wel eens in Dwingeloo geweest?

22 reacties

Geef een reactie

%d