Wandelroutes Drenthe

Wandelen bij het blauwe meer in Drenthe

Vandaag ga ik jullie vertellen over het blauwe meer in Drenthe. Ik heb het blauwe meer bezocht toen ik samen met mijn beste vriendin een weekendje weg was, we hebben toen overnacht in Fletcher Hotel Dwingeloo. Het bezoekje aan het blauwe meer was prima te combineren met ons verblijf in Dwingeloo. Het lag heel dicht naast elkaar!

Het blauwe meer

Ik heb een wandel bucketlist en het blauwe kwam heel vaak voorbij op mijn Instagram tijdlijn. Vandaar dat hij op mijn wandel bucketlist kwam. Het blauwe meer is niet extreem ver bij mij vandaan maar toch nog wel een dik halfuur. Blij dat we het konden combineren met ons weekendje weg.

Bij het blauwe meer

Het blauw meer is een zandgat, een kunstmatig meer in de provincie Drenthe. Het blauwe meer ligt vlak naast Hoogersmilde. Het meer is ontstaan door zand en zuig werkzaamheden. De oprichter van de kalkzandsteen fabriek koos voor deze plek in Hoogersmilde omdat Hoogersmilde makkelijk per schip te bereiken was.

De weg naar het blauwe meer toe is heel erg hobbelig. Er zitten extreem grote kuilen in de weg dus pas daar goed mee op. Dat is dan vooral het laatste stuk van de verharde weg naar de parkeerplaats. Als je dan op de parkeerplaats bent, kan het feest beginnen. Je loopt dan de parkeerplaats af en je volgt dan de gele pijlen. Wij wisten bij het eerste pijltje gelijk al niet wat we moesten doen (Het eerste pijltje gaat links af) En toen zei een vriendelijke man: je kan gewoon naar rechts en dan loop je een rondje om het meer heen. Dat hebben we dus ook maar gedaan, we hebben niet meer op de pijltjes gelet. Toen kwamen we bij een meer en ik zei tegen Esmé: “ Dit is hem niet..” dus ik kijken op mijn navigatie, bleken er twee meertjes naast elkaar te zitten dus wij weer terug gelopen en gezocht naar het juiste meer, en die hadden we ook vrij snel gevonden.

Helaas waren wij er op een grauwe dag dus het water leek niet zo heel mooi blauw of groen zoals we het op foto’s zagen maar je kon wel zien dat het helder water was. Als het mooi weer, is dit denk ik echt een schitterende plek om te zijn. Op de foto’s op google ziet het echt super sprookjes achtig uit. Zou graag nog een keer terug gaan met mooier weer!

Het blauwe meer in Drenthe

Met warmer weer moet je entree betalen om naar binnen te mogen, je kunt er in de zomer ook zwemmen. Ook is er een kiosk waar je dan dingen kunt kopen en er zijn toiletten. Wij waren er in de winter en konden dus gewoon doorlopen.

Belangrijke informatie:

  • Parkeren bij: Vorrelveen, als je het blauwe meer intypt op je navigatie dan kom je al bij de parkeerplaats. ( Kaarten op Iphone)
  • Het blauwe meer ligt in natuurgebied Leggelderveld.
  • Volwassenen €3,- , kinderen €1,50. Je kunt alleen met pin betalen!
  • Honden zijn niet toegestaan op het strand.
  • Als je de wandelroute volgt, de gele pijlen dus, ben je ongeveer 2,5 kilometer verder.

8 reacties

Geef een reactie

%d