Wandelroutes Drenthe

Planken pad in Spier – 5,5 kilometer

Als je in het noorden van het land woont, dan ken je deze wandeling vast al wel, misschien heb je de wandeling al wel eens gedaan, zo niet, dan heb je er vast al wel eens van gehoord. In deze blog ga ik jullie vertellen over de wandeling.

Plankenpad Spier.

Samen met een vriendin had ik een hotel overnachting bij Fletcher hotel in Dwingeloo. Dat hotel hadden we random uitgekozen en toen besefte ik ineens dat daar in de buurt ook het plankenpad zat, een wandeling die al heel lang op mijn bucketlist stond. Spier is niet extreem ver bij mij vandaan maar toch wel 45 minuutjes rijden.

Met Essie

De wandeling begint bij De boslounge, naast Van der Valk Spier, er zit een hele grote parkeerplaats. Toen we aan de wandeling begonnen hadden we zo wat de hele parkeerplaats voor ons zelf, dat was rond 11.00, toen we terug kwamen rond 12.30 was de hele parkeerplaats vol. De wandeling start bij de boslounge, als je daar naast staat, zie je een wegwijzer en al snel zie je het eerste paaltje. Je moet de witte paaltjes volgen.

De kibbelhoekwandeling had ik nog nooit van gehoord maar die komt ook op mijn wandel bucketlist. Die begint dus ook vanaf de boslounge en die is 6 kilometer. Dan heb je ook nog uitkijkpunt de schapenkop die is 1,3 kilometer en familiepad Spier is 2,3 kilometer. Het plankenpad (Boswandeling Spier) waar ik jullie dus over ga vertellen is 5,5 kilometer.

Wegwijzer

De weg begon verschrikkelijk, nja, ik had er niet zo heel veel problemen mee maar mijn beste vriendin had witte sneakers aan, ik zoals altijd: klompen. De paden waren amper te lopen, het was zo drassig, mijn klomp bleef soms gewoon kleven, ik zakte soms ook zo diep weg. De dikste modderpoelen hebben we ontweken door door de bosjes te lopen maar je zult hier grotendeels van de wandeling last van hebben (ligt er aan in welk seizoen je komt natuurlijk en of het een droge of natte week is geweest.)

Plankenpad Spier

Heel eerlijk gezegd, vond ik dat de route soms best lange, saaie stukjes had maar dat komt misschien ook omdat we op een grauwe dag de wandeling deden. Misschien is het met mooier weer een beetje levendiger allemaal. Maar als je dan weer stukjes hebt zoals bovenstaande foto, ja dat is genieten! Midden in het bos even zo’n flonder, ja dat vind ik echt leuk!

Op het einde krijg je het echte plankenpad. Dat is de trekpleister. Heel veel mensen gaan de route lopen voor het stukje plankenpad en dat is het zeker waard! Ik heb zo genoten van dat stukje. Maar dat is dus echt de laatste kilometer ongeveer. Ik las bij de recensies van de wandeling dat veel mensen dat teleurstellend vonden omdat ze hadden verwacht dat de hele wandeling over flonders ging maar dat is dus niet het geval.

Plankenpad Spier

Na de route hadden we zin in Chocolademelk met slagroom en hadden wij even geluk, dat konden we dus kopen bij de boslounge, die was naast de auto. Dat was echt even heerlijk! Toen wij de wandeling deden was het ook koud, we zijn zelfs nog een beetje nat geregend dus die chocolademelk heeft ons heel erg goed gedaan.

Warme chocolademelk met slagroom

Belangrijke informatie:

  • Beginpunt: Parkeerplaats oude postweg in Spier. Je kunt daar gratis parkeren.
  • Direct naast de A28.
  • Je volgt de witte paaltjes.
  • Honden mogen aangelijnd mee.
  • Trek goede schoenen aan ( Kan er erg blubberig zijn.)
  • Niet geschikt voor Kinderwagens.
  • Haal na afloop wat lekkers bij de boslounge.

Heb jij deze route al eens gelopen?

16 reacties

Geef een reactie

%d