Mijn avonturen,  vrachtwagen

Vind je het geen eng beroep?

Ik krijg vaak de vraag of ik het chauffeursvak geen eng beroep vind, in deze blog komen jullie het antwoord te weten.

Ik denk er niet vaak bij na maar tuurlijk als je er over na gaat denken, kan het best een gevaarlijk beroep zijn, niet alleen omdat je zoveel op de weg bent maar natuurlijk ook omdat je vaak alleen, in het donker op een parkeerplaats of een afgelegen weg staat te laden of te lossen. Nu probeer ik dat zoveel mogelijk te voorkomen, ik ga eigenlijk wel altijd ergens staan waar ik niet alleen ben, gewoon voor mijn eigen veiligheid.

Er gebeuren natuurlijk ook veel ongelukken met vrachtwagens en daar wil ik al helemaal niet te veel over nadenken. Een ongeluk kan altijd in een klein hoekje zitten, niet specifiek voor vrachtwagens alleen. Ik vind mijn werk super leuk en ik doe het met alle liefde dus mocht er iets gebeuren dat ik verongeluk, ik was wel bezig met hetgeen waar ik het meest van hou. Ik hoop dat mensen om me heen die gedachte ook onthouden. Maar ik hoop natuurlijk dat er nooit wat gebeurd en dat alle chauffeurs/ weggebruikers zo veilig mogelijk blijven.

Paar tips:

 • Zorg dat je nooit alleen komt te staan ergens, zorg dat er altijd andere chauffeurs zijn of dat je op een bewaakte parkeerplaats staat.
 • Als je echt bang bent, kun je in je cabine een spanbandje trekken van deur naar deur, dan weet je zeker dat de deuren niet open getrokken kunnen worden.
 • Mocht je bordjes voor je raam hebben met lady trucker etc er op, haal die er dan weg als je geparkeerd staat, mannen kunnen goed profiteren van die zwakte.
 • Doe een deur van je trailer open als je leeg bent, als je geparkeerd staat, zo zien dieven dat er niks te halen valt en snijden ze je kleden bijvoorbeeld niet open.
 • Zorg dat je altijd een telefoon binnen hand bereik hebt, dat je direct kunt bellen als er iets is.
 • Ga ergens niet staan als je het niet vertrouwt.
 • Vertrouw niet te snel mensen, je weet niet wat ze van plan zijn.

Dit waren even een paar tips voor als je als meisje zijnde ergens moet slapen in de cabine. Ik heb er niet zoveel mee te maken gelukkig want het lijkt me ook geen pretje.

Ik vind niet dat ik direct een gevaarlijk beroep heb. Tuurlijk zijn er bepaalde riscio’s maar die heb je met elk beroep. Het word al een ander verhaal als je met gevaarlijke stoffen rijdt. Als er dan brand ontstaat in de cabine.. die angst zal ik dan bijvoorbeeld altijd wel hebben.

Zou jij als chauffeur vinden dat je een eng beroep hebt? En jouw beroep nu, is die eng?

9 reacties

 • Krystle

  Wel als je ergens bv alleen komt te staan, maar je geeft goede tips!
  Zelf ben ik bang voor vrachtwagens op de snelweg. Ze zijn zo groot en ik vind het altijd zo eng om ze in te halen, klinkt misschien stom en heb ook nog nooit een nare ervaring met een vrachtwagen gehad hoor. Zit gewoon tussen de oren haha.

 • Evendelen.be

  Ik vind het wel super dat je deze tips deelt.
  Ik zou er niet direct bij stilstaan maar als ik het zo lees zijn het uiterst nuttige tips.
  Eerlijk gezegd begon ik het pas een eng beroep te vinden naarmate ik de tips las. Gewoon omdat ik er dan pas beter ging bij stilstaan.

 • hippiemeisje: een persoonlijke blog

  Hey,
  Op mijn 17de, 20 jaar geleden, overleed een vriendin van me voor mijn ogen. Dode hoek ongeval, met een vrachtwagen dus. Ik stond aan de overkant op haar te wachten. Sindsdien heb ik zelf een beetje angst voor vrachtwagen. Nu ja, angst is een groot woord. Ik weet wat ze kunnen doen en daar ben ik zelf toch bewust.
  Die chauffeur heb ik nooit iets kwalijk genomen trouwens. Een dode hoek is een dode hoek, hij had haar niet gezien en moet er ook maar verder mee dat hij een 17jarig meisje heeft doodgereden… In die zin lijkt het met dus wel een “gevaarlijk” beroep, net zoals buschauffeurs enzo. Zelf ben ik al wat mensen kwijt gespeeld in het verkeer en zelfs met mijn auto ben ik me ervan bewust dat ik met een machine onderweg ben die in principe mensen kan doden. Gelukkig verlamt dat besef me ook niet, want mijn auto is mijn vrijheid. Sommige mensen zouden, gezien hun roekeloos rijdgedrag, zich daar dan wel weer wat meer bewust van mogen zijn, vind ik…

  Of ik zelf een gevaarlijk beroep heb? Goh, in de Geestelijke Gezondheidszorg krijg je nogal eens te maken met agressie. Maar echt gevaarlijk zou ik het niet noemen. Ook daar ben ik me ervan bewust dat die agressie ergens vandaan komt en dat gewoon luisteren al veel kan oplossen.

  Nu ja, sorry voor de uitgebreide reactie. Je blog en vragen op het einde maakte wel het een en ander los bij mij blijkbaar. Oeps. 🙈

  Gr, Els

Geef een reactie

%d