Overig

Mexicaanse oven schotel (4pers)

Soms heb ik van die momentjes dat ik ineens zin heb om het avond eten te maken, meestal maak ik dan gewoon wraps, nu wou ik wat anders maken, wel Mexicaans maar geen wraps, dus heb ik besloten een oven schotel te maken. Lijkt deze schotel je ook lekker? Lees dan onder de foto, het recept.

Ik kook niet zo heel erg vaak omdat ik nog thuis woon, vandaar dat ik in het bovenstaande stukje zeg dat als ik kook, het meestal wraps zijn. Het is dus niet zo dat we hier elke dag wraps eten haha! Vaak eet ik ook wel ‘s avonds alleen maar dan is het vaak een kant en klare maaltijd die je zo in de pan kan doen of in de magnetron. Ik heb nooit zin om uitgebreid voor mezelf te gaan koken. Vandaar dat ik met dit recept voor iets heel anders heb gekozen want mijn ouders eten vaak aardappels, vlees en groente haha!

Ingrediënten:
 • Een pak rundergehakt
 • Een blik maïs
 • Een blik chili bonen
 • Een zakje geraspte cheddar cheese
 • Een zakje geraspte jonge kaas
 • Een punt paprika
 • Een zakje Burrito seasoning mix
 • Een zak tortilla chips
 • Een pakje / blik tomatenblokjes

Eventueel kan je nog crème fraîche, olijven , pepers, paprika of rijst toevoegen.

Materialen:
 • Een pan
 • Een ovenschaal.
Hoe maak je het?
 • De oven verwarm je voor op 180 graden.
 • De ovenschotel gaat er 20 minuutjes in.
 1. Als eerst doe je het gehakt in de pan. Als dat gaar is voeg je de seasoningmix en de tomatenblokjes toe en verwarm dat ook eventjes. Dan kun je het in een ovenschaal scheppen als de onderste bodem.
 2. Dan gaat de maïs er over heen als 2e laag, dan strooi je er een beetje geraspte kaas over heen. Dan pak je een paar tortilla chipjes en die verkuimel je met je handen er over heen. Dan doe je de chili bonen in een laagje er over heen.
 3. Nu doe je de cheddar cheese er over heen en verkruimel je nog een paar tortilla chipjes.
 4. Snij de punt paprika open en haal de zaadjes er uit. Snij ze in blokjes of ringetjes en verspreid het over de bovenste laag, leg er eventueel nog een paar chipjes boven op.

Het is niet de gezondste maaltijd maar zeker wel een lekkere en af en toe moet het kunnen!

Eet smakelijk!

Lijkt dit recept je lekker? En wat is jouw lievelings keuken?

14 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: