Vriendschappen/banden opbouwen tijdens mijn werk

In deze blog ga ik jullie niet vertellen hoe je als vrachtwagenchauffeur zijnde vrienden kan maken maar ik ga jullie wel vertellen hoe ik als chauffeur leuke vriendschappen opgebouwd heb, tijdens mijn werk of door mijn werk.

Ik rij vaak hetzelfde rondje en als je hetzelfde rondje rijdt, zie je ook vaak dezelfde gezichten steeds weer. Ik kom veel bij Jumbo’s, Primera’s, Albert Hein’s en andere bedrijven/winkels waar veel studenten werken. Ik ben zelf natuurlijk ook nog maar 22 dus vaak zijn de mensen die mij helpen wel van mijn leeftijd. Super leuk natuurlijk want je gaat over allerlei verschillende dingen praten, elke keer weer. Jullie willen niet geloven wat het meest voorkomende onderwerp is, het is… nagellak. Ik draag altijd gel lak en veel andere meiden ook. Dan heb je al snel een gesprek. En zo praat je natuurlijk over veel meer dingen, je gaat elkaar toevoegen op social media en ik heb zelfs al met een paar “klanten” dat klinkt zo raar dus het zijn nu gewoon vriendinnen, afgesproken na werk tijd.

Rondje stad

En omdat ik elke dag het zelfde rondje rij, en elke dag rond dezelfde tijdstippen overal ben, zie je bijvoorbeeld mensen die ook elke dag ergens op hetzelfde tijdstip zijn als elke dag. De laatste week tref ik heel vaak een jonge vrouw aan met de fiets en haar zoontje op de plek waar ik elke dag moet laden en lossen, haar zoontje is altijd heel erg geïnteresseerd in hoe ik mijn werk doe. De klep vooral maakt altijd heel veel indruk op kleine kindjes. Maar goed, we maakten dus de hele tijd opmerkingen naar elkaar van “ Goh, jij ook weer hier” of “ Heb je haar ook weer hoor.” En langzaam aan zijn het nu zelfs al gesprekken geworden en weet ik dus dat zij gewoon elke dag haar boodschappen doet ipv wekelijks. Het zijn gewoon die kleine gesprekjes die het werk ook zo leuk maken.

Bij één klant moet ik de containers altijd leeg halen en mee naar de toonbank sjouwen. Helemaal geen probleem natuurlijk maar er is daar vaak op hetzelfde tijdstip als mij een klant en die helpt mij dan vaak met heen en weer sjouwen. Nu kwam ik die meneer op een heel ander adres tegen en toen zei hij: “ Heb je me nog niet gemist.” En toen vertelde hij dat hij kanker had en dat het langzaamaan weer de goede kant op gaat. Gewoon zo leuk dat iemand mij dan herkend en genoeg vertrouwd om hier mij over te willen praten.

En dan heb je natuurlijk nog de chauffeurs die je overal tegen komt. Op de depots maar ook onderweg op je los/laad adres. Zo sta ik bijna elke dag met dezelfde chauffeurs in een bepaalde straat, dat begint met elkaar groeten, dan bepaalde opmerkingen maken / kleine zinnetjes en dan voeg je elkaar toe op Facebook en sta je minuten lang te praten met elkaar als je elkaar weer ziet. Hiervoor had ik nachtdiensten en als je dan wachttijd had, zocht je elkaar vaak wel op en daar zijn leuke vriendschappen uitgekomen. Jongens die me echt vaak de nacht door hebben geholpen en ik kan altijd alles met ze bespreken en aan ze vragen. Echte vriendschappen.

Maatjeee

Ik merk ook vooral dat “Lady truckers” elkaar vaak opzoeken. Ik heb veel vrouwelijke chauffeurs op Facebook en Instagram die ik nog nooit in het echt heb ontmoet maar waar ik wel super veel mee praat. Je hebt een bepaalde connectie met elkaar vaak kun je elkaar ook beter begrijpen. En met alle chauffeurs (mannelijke of vrouwelijke) je hebt altijd één ding gemeen en dat is je passie. Het rijden en onderweg, als dat je hobby is en je hebt daar je werk van gemaakt, schept dat gewoon vaak al een band.

‘S nachts meeten met een lady trucker ❤

Last but not least, mijn eigen collega’s. Degenen van wie ik het moet hebben. Ik kan oprecht wel zeggen dat ik nog nooit een “kut” collega heb gehad en ik heb best wel veel zien komen en zien gaan. Ik had en heb eigenlijk met iedereen wel een band. Toen ik bij dit bedrijf kwam, had ik ook gelijk een familie gevoel. Veel jongens van mijn leeftijd en we begonnen gelijk aan veel te praten en ze gaven me ook echt het gevoel dat ik welkom was. Ze hebben me ook heel goed geholpen met alles en ze zijn allemaal altijd in mijn blijven geloven, zelfs toen ik niet meer in mezelf geloofde. Met een paar jongens ga ik privé ook wel mee om, buiten werk om dus.

Ik heb ook klanten waar ik soms leuke attenties van krijg. Op mijn verjaardag had ik taart gegeten bij een klant die ook toevallig jarig was op dezelfde dag, ik heb daar ook eens een taartje gekregen op de dag van de vrachtwagenchauffeur en van de week nog een ijskoffie to go. Van een andere klant die we helaas niet meer hebben kreeg ik vaak een kopje koffie met een koekje of met pasen een zakje paaseitjes, een keer een zakje met brownies. En van een andere klant kreeg ik vorig jaar een kerst attentie en dit jaar wat van Sinterklaas. Ook veel klanten die in de zomer een blikje/flesje ijskoud drinken aanbieden. Echt onwijs lief! Zegt denk ik ook wel iets over de leuke band die ik met ze heb.

Het komt dus maar weinig voor dat ik deze mensen in mijn vrije tijd zie maar op werk heb ik genoeg leuke contacten. Sommige heb ik dus wel op Facebook en een klein deel spreek ik wel eens mee af in mijn vrije tijd. Ik ben echt blij dat ik zo leuk contact heb met de klanten, maakt het werk super leuk!

Wat voor werk doe jij en heb jij werkvrienden die je privé ziet?

16 Reacties op “Vriendschappen/banden opbouwen tijdens mijn werk”

 1. Super leuk om te lezen dat nagellak één van de eerste onderwerpen is. Ook nice dat je veel andere lady truckers op sociale media spreekt. Clubje oprichten haha

  Like

 2. Leuk om te lezen dat je op je werk wat vriendschappen hebt opgebouwd. Gaaf ook dat een onderwerp als nagellak kan uitmonden in vriendschap haha. Ik heb op het werk ook vriendschappen opgebouwd, waarmee ik ook regelmatig buiten werktijd afspreek.

  Like

 3. Leuk is dit! Ik heb er op een gegeven moment een gewoonte van gemaakt om iedere dag een praatje te maken met iemand die ik nog niet kende. Dus op straat, bij de supermarkt of ergens in de stad. Door de lockdowns werd dat eerst minder en toen juist meer. Want als je eindelijk weer eens iemand zag op straat dan ging je elkaar op zijn minst groeten. Ik zag met grote regelmaat blogcollega’s (vóór de pandemie) en nu ben ik blij met elk contact. Of dat nou offline is (tussen de lockdowns door) of online.

  Like

 4. Leuk dat je vriendschappen hebt opgebouwd. Je gaat elkaar toch wel leren kennen denk ik. Super tof dat je ook dezelfde gezichten ziet. Goed bezig hoor! Ook heel stoer dat je chauffeur bent. Hahahaha! En dat nagellak het meest bespreekbare onderwerp is. Had ik dus niet verwacht eigenlijk. Harder werker! Leuk omschreven wat voor klanten je ook hebt. En toffe foto’s.

  Like

 5. Wat klinkt dat leuk Mandy! Ik denk dat het ook zo goed gaat omdat je er zelf echt iets van maakt, en aanspreekbaar en toegankelijk bent voor de mensen die je tegenkomt. Wat mooi dat je op die manier vrienden maakt. Jouw baan lijkt me wat dat betreft hartstikke fijn!

  Like

 6. Wat leuk om te lezen. Ook over die man die je elke keer hielp en herstellende bleek te zijn van zo’n heftige ziekte. Je leert mensen dan steeds iets beter kennen. Zulke momenten zijn goud waard. Wat leuk om een kijkje te krijgen in je leven en vriendschappen op het werk. Dankjewel!

  Like

 7. Op mijn vorig werk had ik ook een heel goed contact met de vrachtwagenchauffeurs. Het leuke was dat het man en vrouw waren, ik vond dat wel iets hebben. Wij stonden dan ook regelmatig een babbeltje te houden.

  Like

 8. Wat leuk om op deze manier zo mensen te leren kennen. Ik herken wel wat je zegt. Ik ben heel druk en spreek bijna niet af met vrienden, maar op werktijd ontmoet ik ook op deze manier veel mensen met wie je toch een band opbouwt. Dat je dezelfde passie hebt brengt je samen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: