persoonlijk

Èèn maand lang, elke dag mijn stappen doel halen

Ik heb het volgens mij al 3 jaar op mijn bucketlist staan om 3 maand lang, hoeft niet persé achter elkaar maar gewoon 3 maand, een hele maand mijn stappendoel te halen. Het is mij nog nooit een maand gelukt. Mijn stappendoel is 10.000 op een dag. Vaak kom ik heel dicht in de buurt maar maak ik het gewoon niet af of gun ik mezelf eens een luie zondag. In december 2021 heb ik geprobeerd om deze maand vol te maken. In deze blog gaan jullie lezen of dat mij gelukt is. Gewoon een challenge met mijzelf.

De eerste week:

1 December, de eerste dag: begint op een woensdag, lekker midden in de week. En de eerste dag had ik eigenlijk geluk en heb ik mijn stappen doel gehaald met werk alleen, ‘s avonds dus geen extra rondje hoeven lopen. Heerlijk. Want ook dat is goed, als ik maar mijn stappen doel haal. De 2e dag had ik minder geluk maar het was zo koud.. ik had echt geen zin om te wandelen dus ik ben in en om het huis wat domme rondjes gaan lopen en toen mijn stappen doel gehaald, volgens mij moest ik nog iets van 800 stappen. De derde dag moest ik nadat ik thuis kwam van werk nog wel een rondje lopen, had ik eigenlijk geen zin in maar toen ik aan het wandelen was, vond ik het ook helemaal niet zo erg. Ik heb toen nog 2,6 Kilometer gelopen. Dikke prima. De 4e dag was een wandeldagje, dit was een zaterdag. Ik ben gaan lopen in de buurt en wou direct mijn stappen doel halen dus heb ik 1,5 uur gelopen. Toen ‘s middags mijn ding gedaan en na het eten nog een rondje gelopen met Beau. De 5e dag zijn we naar de Bauhaus geweest en hebben we de kerstboom opgezet, toen had ik al 5000 stappen dus ‘s avonds nog een rondje gelopen samen met Beau en toen heb ik mijn stappen doel gehaald. De 6e dag was easypeasy, toen heb ik bijna al mijn stappen op het werk al gered, ‘s middags nog even een klein rondje gelopen van een kwartier maar toch over de hele dag bijna de 11.000 stappen gehaald. De 7e dag ook gewoon aan het werk geweest en ‘s middags 1,5 kilometer in de tuin gelopen. Ja dat lees je goed, in de tuin. Waarom dan niet gewoon een rondje lopen? Omdat ik mijn hondje niet alleen wil laten en zij niet zo ver meer kan lopen (In mijn pauze van werk) En als ik in de tuin ben, kan ze gewoon naar me toe komen wanneer ze wil en bij mij blijven.

Wandeling

De tweede week:

De 8e dag: Helaas had ik mijn stappen niet met werk gehaald en moest ik ‘s avonds nog een rondje lopen, eigenlijk vond ik het dit keer helemaal niet zo erg. Ik heb ‘s avonds nog een klein rondje van 3,2 km gelopen en dat was meer als voldoende. De 9e dag: Weer de hele dag gewerkt en na werk moest ik nog iets van 2000 stappen en ik had eerlijk gezegd geen zin maar toen ik eenmaal liep, vond ik het heerlijk! Toen heb ik ‘s avonds nog 4813 stappen gezet en uiteindelijk 13.266 stappen gezet. De 10e dag: uiteraard weer gewerkt en toen heb ik in mijn pauze nog 3629 stappen gezet en toen mijn stappen doel gehaald, moest ook wel want na werk kon ik niet meer lopen omdat we ‘s avonds Sinterkerstennieuw gingen vieren. De 11e dag is op een zaterdag en toen moest ik werken, niet zo’n heel dik rondje dus ik was best op tijd weer vrij, toen heb ik een rondje van 40 minuten gelopen en ‘s avonds ging ik met wat vrienden bij mij zitten dus daarmee kwam ik ook wel aan mijn stappen. De 12e dit is een zondag, ik was om 2 uur ‘s ochtends aan het opruimen en schoonmaken dus de eerste 2000 stappen had ik al. Toen werd ik om 11.00 wakker en was veel te moe, naar de winkel gegaan en het konijnenhok schoongemaakt maar zin om te lopen had ik niet. Dus ik stelde het maar uit en ik stelde het maar uit, zodat de kleine stappen die ik overdag nog zette, hoefde ik ‘s avonds niet en daar werd mijn rondje dus kleiner van. ‘S avonds om 19.30 ben ik maar begonnen met lopen en toen heb ik uiteindelijk nog 4,2 kilometer gelopen en ik vond het best wel leuk. Kreeg het door het wandelen ook warmer want ook daardoor had ik geen zin, ik had het ijskoud. De 13e dag: Weer veel stappen met werk gehaald, in mijn pauze nog even 20 minuten gelopen en daardoor hoefde ik ‘s avonds niet meer. Daar was ik wel blij mee want eigenlijk wou ik wel lekker op tijd op bed. De 14e dag: Ook vandaag heb ik weer de meeste stappen gehaald met werk en ‘s middags rondjes in de tuin lopen. Ik heb een halfuur in de tuin gelopen en daardoor dus wel 1,83 kilometer extra en dat heeft er voor gezorgd dat ik mijn stappendoel gewoon weer heb gehaald.

De derde week:

De 15e dag: Ja hoor, vandaag heb ik ‘s avonds na werk nog even een rondje gelopen van 2,8 kilometer. Dit was een lekker rondje maar ik zou hem gewoon echt niet gedaan hebben als ik deze challenge niet met mijzelf had. De 16e dag: Ook vandaag heb ik weer gewerkt en een halfuur door de tuin gelopen. Wat ben ik blij dat ik me snel vermaak want ik verveel me nog steeds niet in de tuin. Ik heb ook niet een extreem grote tuin maar het is zeker geen postzegel. De 17e dag: Je raad het zeker al? Dit is misschien een beetje een eentonige week.. maar weer rondjes door de tuin gelopen en gewerkt. Het maakt tenslotte niet uit hoe ik die 10.000 haal, als ik hem maar haal.. en dat is tot zo ver gewoon gelukt. De 18e dag: Dit was wel een leuke dag. Dit is de dag waarop aangekondigd werd dat er weer een lockdown komt dus wij zijn wezen shoppen. We zijn naar de Primark, Big bazar, Zeeman, Intratuin en toevallig naar de Albert Heijn geweest en dat leverde mij al 8000 stappen op. ‘S avonds zou ik een klein rondje lopen maar toen ik aan het lopen was, vond ik het wel heel lekker! Toen heb ik uit eindelijk nog 4,6 kilometer gelopen. De 19e dag: Vandaag een vrije zondag. Best wel een vol geplande dag dus ik besluit om direct een flink stuk te gaan wandelen. Ik bedenk een zo groot mogelijk rondje bij mij in de buurt en ik denk: “ Met dat rondje haal ik mijn stappendoel in één keer.” En ja hoor, dat is gelukt. Ik begin de dag met een lekkere 7,4 kilometer. Het was koud buiten maar ik vond het heerlijk. Lekker een podcastje er bij op en gaan! De 20e dag: Zo lekker als ik het gister vond, zo kut is het vandaag even. Ik heb best wel last van mijn enkel, ik loop altijd op klompen dus die 7,4 kilometer is ook op klompen gelopen en dat zijn natuurlijk niet hele fijne wandelschoenen, ik heb mijn enkels ook een paar keer verzwikt door voegen in de tegels en ongelijke tegels maar geen last verder gehad eigenlijk. Dus ik besluit om jawel.. een rondje in de tuin te lopen. Ik heb hoge wandelschoenen dus ik besloot om die aan te doen maar toen verging ik al helemaal, dus de klompjes maar weer aan. Een kleine 1.3 kilometer maar gelopen maar die heeft er wel voor gezorgd dat ik weer mijn stappen doel heb gehaald. De 21e dag: Ook vandaag heb ik nog best last van mijn enkel maar gelukkig al een stuk minder. Dus ik besluit om weer een rondje in de tuin te lopen tot 8000 stappen, dus ik heb een kilometer weer gelopen in mijn tuin. Ik wist dat ik de rest van die stappen nog wel ging halen op werk en met de andere dingen die ik moest doen. Hoop wel dat het voor de rest van de week nog wat spannender word. We gaan het zien!

Kerst stemming

De vierde week:

De 22e dag: Vandaag aan het werk geweest en ik moest in mijn pauze naar de telefoonwinkel dus dat heb ik mooi lopend gedaan, nog even 2.14 kilometer meegenomen in de pauze dus en dat heeft er voor gezorgd dat ik verder met het werken er nog bij, mijn stappendoel heb gehaald. De 23e dag: Deze dag heeft mij helemaal leeggezogen. Ik had koppijn en ik was super moe. Ik moest na mijn werkdag nog iets van 2000 stappen en dat heb ik gered door me te douchen, om te kleden, klaar maken voor bed en de rest van de stappen aangevuld in huis. Ik wou echt op bed en sliep dus ook al zo snel mogelijk na werk. Ik voelde me echt heel erg lamlendig. De 24e dag: Na mijn werk moest ik nog iets van 2000 stappen maar ik had wel zin in een groter rondje, ook omdat ik de dag ervoor niet zoveel stappen had. Ik heb toen na mijn werk nog 5,5 kilometer gelopen. Dat was ook echt wel even lekker! De 25e dag: Eerste kerstdag. Het wandelen zo lang mogelijk uitgesteld. ‘S avonds ging ik maar wandelen nadat we gezellig gegourmet hadden. Toen heb ik 4,68 kilometer gelopen en daarmee ook weer mijn stappen doel gehaald. Toen zijn we ‘s avonds nog naar DOT geweest. Dat zorgde voor nog ietsjes meer stappen. De 26e dag: Tweede kerstdag. We hadden geen plannen dus ik ben gaan lopen. Het is de Veentjesroute Zeijen – 7,5 Kilometer geworden. Het was een prachtige dag om te wandelen. Het rondje was eigenlijk 8,47 km, terwijl op de site 7,5 km stond haha! Voor de rest ook niet veel gedaan verder die dag. De 27e dag: Vandaag is het maandag. Maandag is altijd de drukste dag op werk. Het was dus niet persé nodig om veel te lopen maar na werk heb ik nog 36 minuutjes gelopen. Gewoon omdat het wel lekker was. De 28e dag: Vandaag weer gewoon gewerkt en daarmee heb ik mijn stappendoel ook gehaald. Dus ook ‘s avonds niet meer gewandeld. Ik ben toen ook nog naar een vriendinnetje geweest dus ik heb niet stil gezeten.

Wandelroute Zeijen

De vijfde week:

De 29e dag: Natuurlijk weer gewerkt en ‘s avonds na werk nog 2,84 kilometer gelopen. Een rondje om het centrum heen. Uiteraard ook vandaag dus weer mijn stappendoel gehaald. De 30e dag: Ook vandaag na werk weer gelopen. 2,5 kilometer was voldoende om mijn stappendoel weer te halen. De 31e dag: laatste dag alweer! Oudjaarsdag. Ik heb eerst tot 15.00 gewerkt en pakketjes weggebracht. Toen thuis gegeten en toen met mijn zus naar haar huis gegaan, het konijnenhok gedaan en weer naar huis gelopen. Ik had niet zo veel zin om te lopen omdat ik ‘s nachts ook nog zou lopen. 1,46 kilometer was dus genoeg om mijn stappendoel te halen.

GEHAAAAAAALDD!!!

Hoe ik deze challenge heb ervaren:

Ik vond het super leuk om te doen! Mezelf even een schop onder de kont gegeven haha. Alleen soms had ik echt geen zin om te wandelen. Dat komt ook omdat ik vaak nog best wel weinig stappen moest, en ik kan dan niet een klein blokje om lopen, dat word dan minimaal weer een half uur en dat gaat wel van mn chill tijd af. Want ik ben elke dag best laat. Rond half 8, dan nog eten, dan wandelen, douchen en op bed. Elke dag weer hetzelfde, soms wou ik gewoon liever even lekker op de bank chillen maar als ik dan eenmaal aan het lopen was, vond ik het ook niet erg. En ik vind het gewoon een beetje saai om door de buurt te lopen, ik vind het leuker om door het bos te lopen maarja, dat kan ‘s avonds in het donker natuurlijk niet. Ik ga deze challenge zeker vaker doen en dan mezelf belonen met iets wat ik graag wil hebben. Mooi doel dacht ik zo!

Hoeveel stappen zet jij gemiddeld op een dag?

11 reacties

 • Wanda

  Petje af hoor! Mij lukt dat echt niet, zeker niet op werkdagen want dan zit ik zowat aan mijn computer/laptop gekluisterd, dan ben ik al blij als ik de 6000 aan tik. Als ik vrij ben en het is in ieder geval droog, dan haal ik die 10.000 vaak wel.

 • Nicole Orriëns

  Ik haal elke dag de 10.000 stappen en dat wil ik ook echt graag. Omdat ik ‘s ochtends altijd ga hardlopen lukt het me vrijwel altijd om mijn doel te halen.

  Je doel om een Disney marathon te doen lijkt me niet fijn combineren met het doel van veel stappen ; )))

 • Nienke van Oosten

  Jeetje, wat goed! Mijn stappendoel is 7.500, ik heb een luie kantoorbaan dus dat is al heel wat haha. Uiteindelijk wil ik ook de 10.000 aan tikken. Je hebt me wel gemotiveerd!

 • Jolanda

  Wat goed zeg en leuk te lezen. Meer dan 10.000 stappen daar moet je meestal toch meer dan een uur per dag voor wandelen. Ik heb een hond, maar ook een zittend beroep. Daarom loop ik s morgens voor t werk ruim een half uur en na t werk ook weer. Weer of geen weer, want mijn hond maakt dat niet uit. Die zeurt net zolang ik opsta en mee ga.

 • kellybuysse

  Goed gedaan! Je mag fier zijn op jezelf 🤩 mijn doel is nu 15000 stappen per dag, maar dit is omwille van mijn training. Ik ben van plan om een loopband te kopen, omdat ik buitenshuis moeilijk kan stappen.

 • Deborah Hamar

  Ik zeg: goed bezig!! Mijn stappendoel ligt op dit moment op de 12000 stappen per dag. Soms heb ik net als jij, ff geen zijn of moet ik nog maar een paar stappen. Dan zet ik de muziek aan en ga ff lekker los. Ben ik ook in beweging.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: