persoonlijk

Mijn 2021

Ja. Een blog over mijn 2021. Ik weet niet wat ik hier moet schrijven allemaal. Ik vond dit echt een shit jaar en 2022 word vast nog kutter. En ik weet dat ik positief moet blijven maar dat zit er eigenlijk gewoon echt even niet meer in want telkens als ik licht aan het einde van de tunnel zag, werd het alleen maar weer donkerder en donkerder.. Toch ga ik proberen mijn 2021 te verwoorden.

It is me

Mijn jaar begon gelijk goed, met autopech. Gelijk een dikke financiële tegenvaller. Goed begin van 2021. Later in het jaar is er nog wat met mijn auto gebeurd maar ze hebben niks kunnen vinden en gelukkig ook nooit meer wat gehad met mijn auto. Mijn auto is mijn alles dus dat zijn geen grappen voor mij haha!

Mijn auto

Voor het eerst in mijn leven dat ik niet naar het buitenland ben geweest. Maar ik heb wel andere leuke dingen gedaan in mijn vakantie. Ik ben een paar dagen naar Friesland geweest, en ook naar het Scandinavisch dorp. Ik had een echte Shanti-vakantie. Shanti ging overal mee heen omdat mijn ouders wel op vakantie waren. Ik heb met alpaca’s geknuffeld en een super leuke picknick gehad tussen de hertjes en de alpaca’s. Ik heb gezellig met vrienden mijn 22e verjaardag gevierd en in dit jaar had ik een 4 jarig jubileum met mijn vriend. Ook ben ik nog een dagje naar Utrecht geweest en zijn we daar wezen shoppen en hebben we een rondvaart gedaan. We zijn in het voorjaar naar de tulpenvelden geweest, hebben een auto route gedaan en veel foto’s gemaakt. Sowieso heb ik dit jaar veel autopuzzeltochten gedaan.

Knuffelen met Alpaca’s

Mijn doel was om minimaal 8 boeken te lezen in 2021 en dat heb ik ruim gehaald! Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik het zou halen dus ik ben echt super trots op mezelf. Ik ben er achter gekomen dat ik liever op mijn telefoon lees, dan in een echt boek. Nja, ik vind in een echt boek lezen eigenlijk fijner maar via mijn telefoon lezen doe ik sneller. Die heb ik altijd mee en dat is minder gedoe in bed en dan hoef ik niet met boeken te sjouwen, in de vrachtwagen lezen tijdens mijn pauze is ook heerlijk. Ik heb zelfs een kobo abonnement genomen en een e- reader gekregen. Heel erg blij mee! Ik heb in 2021 21 boeken gelezen, dat is toevallig haha!

Lezen

Ook heb ik mijn studie Engels afgerond, daar ben ik super trots op. Ik heb een getuigschrift gekregen en mijn studie afgerond met een 8.7, nu moet ik nog heen voor het echte Cambridge examen maar dat zie ik niet zo zitten met corona. Met mijn studie Spaans ben ik niet veel opgeschoten, dat komt ook omdat ik die met een vriend zou doen waar ik inmiddels al een jaar geen contact meer mee heb. Mijn studie planner weg transport is bijna afgerond, ik ga hem ook afmaken maar dat is puur zodat ik dat achter de hand heb. Ik zie mezelf wel als planner werken maar ik denk niet dat dat mijn toekomst word.

Getuigschrift

Dit is misschien wel het juiste moment om te vertellen dat ik begonnen ben aan een nieuwe studie, namelijk.. Een eigen trimsalon beginnen. Iets heel anders! Maar dat is denk ik toch wat ik in de toekomst wil doen. En dan natuurlijk ook een eigen trimsalon. Ik ben begonnen met een studie via NHA en als ik dan een eigen huis heb, dan ga ik beginnen aan een erkende opleiding en kijken of ik stage kan lopen. Ik wil nog lang niet van de vrachtwagen af hoor! Misschien wil ik het wel 50/50 doen, geen idee maar super veel zin in dit nieuwe avontuur.

Mijn lieve hondje

Ik heb vaker afgesproken met mijn lieve vriendinnetje die niet echt bepaald om de hoek woont. Irma <3 Ik ben zelfs bij haar thuis geweest en we hebben gezellig een high tea gedaan, wezen lunchen en een date gehad onder de klep van mijn kofferbak omdat het keihard begon te regenen. We hadden ons voorgenomen om maandelijks een uitje te hebben met z’n tweeën maar helaas gooide corona roet in het eten.

Irma <3

Ook heb ik vaker tijd doorgebracht met een oud vriendinnetje Manon, ik zat met haar op de middelbare. We bleven wel contact houden maar nooit zoveel als dit jaar. Hopelijk kunnen we in 2022 meer mooie herinneringen maken samen. Dankbaar voor zulke vriendschappen!

Nonnie

In 2021 heb ik mijn blog op een lager pitje gezet. Ik had veel nachtdiensten, had al amper tijd voor het vriendje en voor mijn vrienden. Ik ben graag met andere hobby’s bezig waar ik ook veel uit haal, vandaar dat het bloggen op een lager pitje stond. In 2022 wil ik proberen dingen anders te doen. Bloggen kost namelijk best veel tijd, onderschat dat niet. Ik ga in 2022 proberen meer voor uit te werken.

In de laatste maand van 2021 heb ik het wandelen weer opgepakt. Ik ben een wandel uitdaging met mijzelf aangegaan en ik hoop dat ik dat in het nieuwe jaar vaker kan doen. Ik vond het leuk om er mee bezig te zijn. Misschien dat anderen het dan leuk lijkt om met mij mee te doen. Ik ben er ook super trots op dat ik hem gehaald heb. Elke dag 10.000 stappen in December. 

Veentjesroute Zeijen

Het enige dat ik hoop, is dat 2022 een leuker jaar word. Corona komt me echt mn strot uit. Ik word verdrietig van de hele situatie. Van de tweedeling en de maatregelen. Ik ben bang dat dit net zo’n verschrikkelijk jaar word. Misschien zelfs nog wel erger.. We gaan het zien. Ik ga er in ieder geval het beste van maken!

Mondkapje moe..

Ik wil iedereen bedanken die met mij was in 2021, in het echt of op mijn blog. Iedereen die mijn blog leest en soms zelfs reacties achterlaten, ik ben jullie zo dankbaar! In November 2021 had ik mijn beste blog maand van het jaar. Veel bezoekers voor mijn doen en ik had zelfs een betaalde samenwerking. Voor het eerst in 2021. Ik ben benieuwd hoe 2022 er uit gaat zien, blijven jullie mij volgen?

Fijne jaarwisseling iedereen! En be safe. Hoe hebben jullie het jaar 2021 ervaren?

22 reacties

 • bookstamel

  2021 was ook niet echt mijn jaar maar dan vooral lichamelijk super veel ziek geweest! Een eigen trimsalon is een mooie droom en dat gaat je vast en zeker ook lukken. Ga zo door met wandelen dat is goed voor een positieve mindset

 • Deborah

  Al met al heb je toch redelijk wat ondernomen in 2021.
  En heel goed dat je geen 8 maar 21 boeken hebt kunnen lezen. Zelf vind ik het heerlijk om te lezen via mijn reader. Oké, toegegeven, het teruglezen van een hoofdstuk is soms wat lastig. Maar ik heb geen gesleep meer met boeken. Ik las al veel en sinds de reader is het alleen nog maar meer geworden.
  Ik wens je succes met je studie en hopelijk kun je het inderdaad 50/50 doen.
  Voor 2022 al het goeds. Dat het voor jou een fijner jaar dan 2021 mag worden.

 • Janet

  Ik vind dat je heel veel leuke dingen hebt gedaan om trots op te zijn. Wat heb je veel boeken gelezen zeg. Ik ben afgelopen jaar ook meer gaan lezen (ook een e-reader gekregen), maar ik kom niet aan de 21 hoor. Gefeliciteerd met de studie en ben benieuwd naar je ambitieuze plannen.

 • persoonlijkegroei

  Leuk dat je een blog van vorige jaar hebt geschreven. Ik hoop dat je positiever kunt worden, mooie auto trouwens! Dat scheelt wel. En jammer dat je niet naar het buitenland bent geweest, ik ook niet helaas. Dat ben ik dit jaar wel van plan! Leuk dat je wel naar een Scandinavisch dorp bent geweest, lijkt me ook tof om te doen net zoals een picknick tussen de herten

 • Jolanda

  Misschien ligt het aan mij maar als ik het zo lees heb je mega veel gedaan, certificaten en studies gedaan. Goed zeg!
  We gaan er met z’n allen een mooi 2022 van te maken. Ik wens je voor het nieuwe jaar veel gezondheid en geluk!

 • Amina - Imfeelinggood.nl

  Oh Mandy, ik heb het ook moeilijk met die lockdown joh. Ik mis het zo om ergens koffie te kunnen drinken. Ja, je kunt wel afhalen, maar ik vind het juist leuk om in die sfeer van een tentje te zitten. Ik hoop echt dat 2022 beter wordt, maar ik heb er ook een hard hoofd in. Wat leuk dat je wandelt trouwens, mooie foto’s heb je gemaakt. Ik wandel ook om de dag een half uur. Heerlijk, kun je lekker je hoofd leegmaken. En als je denkt, waarom geeft zij in godsnaam een reactie om 0:10u met Oud & Nieuw: ik ben bang voor vuurwerk dus ik zoek even afleiding hahahaha! Een gelukkig en liefdevol 2022 Mandy! 💕

 • Evendelen.be

  Hey Mandy, Eigenlijk merk ik toch heel veel leuke dingen die je gedaan hebt in 2021. Oké dat van je wagen is echt een tegenvallen. Iets wat iedereen kan overkomen. Maar ik lees zoveel positieve dingen zoals je studie Engels met een mooie score afronden, leuke uitstapjes die je gemaakt hebt en zelfs voor Corona toch nog een goed contact kunnen onderhouden met je vrienden. En ik lees plannen, leuke toekomstplannen voor 2022. Ja soms is het moeilijk om het licht te vinden in donkere periodes. Maar als je nu even je tekst herleest … je start wel pessimistisch, maar kijk hoeveel licht je zelf uiteindelijk in je tekst gestoken hebt. Een licht waar jij voor gezorgd hebt en waarschijnlijk zonder bij stil te staan! Mooi zo, want het licht zit binnen in je.

 • Nicole Orriëns

  LOL. Ik schoot in de lach om deze zin: ‘Ik vond dit echt een shit jaar en 2022 word vast nog kutter.’

  Eigenlijk aangenaam verfrissend. Soms heb je inderdaad gewoon even geen zin om positief te doen.

  Dankjewel voor de glimlach op deze grijze Oudjaarssdag : )

 • Jasmina

  Ook hier was 2021 echt een kut jaar…desondanks probeerde ik mn zegeningen te tellen en er het beste van te maken…alleen lukte dat helaas niet altijd.

  Laten we hopen dat 2022 beter wordt!

 • Rory

  Weet je wat mij opvalt? Je begint en eindigt negatief, maar alles er tussenin is zó veel positiever. Dat wil je toch in de wereld zetten? En dat doe je eigenlijk ook want al het positieve dat je vertelt is zoveel effectiever. Ik word er blij van om over te lezen (en de selfie met de alpaca is adorable en hilarisch tegelijkertijd). Kortom, focus op het positieve, dan komt de rest vanzelf wel. Ofzo, maar je kent mij inmiddels wel. Altijd op zoek naar lichtpuntjes in de donkerte. 😘

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: