persoonlijk

10 liedjes uit mijn afspeel lijst – Spotify

Vandaag neem ik jullie mee in mijn afspeel lijst op Spotify. Ik heb een paar verschillende lijsten maar ik neem jullie mee in de lijst waar ik van alles in gooi. Voornamelijk een beetje de top 40 liedjes. Maar ook wat ik na jaren weer hoor, dat komt allemaal in die lijst. Ik zet mijn afspeel lijst op shuffle en ik kijk waar hij terecht komt. Misschien heb ik er nog wel een leuk verhaal of een herinnering bij. Lets go!

Ed Sheeran – Give me love.

Dit is al een wat ouder liedje. Dit is volgens mij uit de tijd dat Ed Sheeran net een beetje doorgebroken was. Misschien iets later maar dit is wel één van zijn eerste liedjes volgens mij. Dit is een liedje wat ik nog steeds wel vaak luister. Gewoon omdat het liedje zo’n mooie tekst en gevoelig is.

Give me love like her
‘Cause lately I’ve been waking up alone
Paint splattered teardrops on my shirt
Told you I’d let them go
And that I’ll fight my corner
Maybe tonight I’ll call ya
After my blood turns into alcohol
No, I just wanna hold ya

Jaap Reesema – Alles komt goed.

Dit is een vrij nieuw liedje. Ik heb er geen speciale herinnering bij maar ik vind het liedje zo mooi. De tekst is gewoon zo herkenbaar en uiteindelijk komt alles vaak ook gewoon goed. Ik vind de stem van Jaap ook heel mooi!

“ Als de wereld stopt met draaien
En je hart alleen maar bloedt
Leg je hoofd maar op mijn schouder
Alles komt, alles komt, alles komt goed
.”

Metejoor & Emma Heesters – Rendez- Vous

Dit liedje stond een paar week geleden non stop aan. Echt steeds op herhalen. Ik weet niet wat dat is. Het deuntje blijft gewoon steeds in mijn hoofd zitten en de tekst is leuk. Al heb ik geen flauw idee wat Rendez- vous is haha! Het zal wel, ik blijf hem lekker mee zingen.

“ Ik wil je nu vanavond morgenvroeg
Want ik heb nooit genoeg, genoeg
Ik wil elk uur een nieuwe rendez-vous
Want ik heb nooit genoeg, genoeg.”

ACRAZE & Cherish – Do it to it

Dit is dus helemaal niet snel mijn muziek maar toen ik dit liedje voor het eerst hoorde op Q Music moest ik deze gewoon in mijn afspeellijst hebben. Tijdens het wandelen heb ik hem een tijdje op herhaling gehad, hij wandelt heel lekker haha! Maar ik zou hem niet zo snel zo maar op doen.

“ Bounce wit it drop wit it
Lean wit it rock wit it
Snap wit it
All my ladies pop yo backs wit it.”

Olivia Rodrigo- Drivers license

Toen ik dit liedje voor het eerst hoorde, vond ik hem gelijk al super mooi! Ik hou van die rustige liedjes waar een verhaal in zit. Ik hou niet van dat gerap over drank en drugs, geld en seks etc. Tuurlijk heb ik die liedjes er ook tussen maar mijn voorkeur gaat uit naar liedjes zoals deze. Het gaat over een gebroken liefde en iedereen kan zich daar vast wel in herkennen/ verplaatsen. Ze zingt ook nog eens super mooi.

“ I got my driver’s license last week
Just like we always talked about
‘Cause you were so excited for me
To finally drive up to your house
But today I drove through the suburbs
Crying ’cause you weren’t around.”

Sigourney K & Sevn Alias – Vreemde voor mij

Toen ik nog jonger was, luisterde ik heel veel naar Sevn Alias, nu is dat echt niet meer mijn muziek maar dit liedje vind ik dan wel weer mooi. Dit gaat ook toevallig over een gebroken liefde, misschien konden jullie dat al wel raden aan de titel van dit liedje. Toen ik nog jonger was luisterde ik heel veel naar dit soort liedjes, nu is het echt uniek als ik zo’n soort liedje luister. Maar ik vind deze dus super leuk! Ik denk dat dat komt omdat er ook echt wel een verhaal in dit liedje zit.

“ Het liefst was je nu nog bij mij
En ik geloof dat jij je best deed om wel beter te zijn
Maar hoe kon ik mij vergissen in een jongen als jij
Nu ben je niks meer en niks minder dan een vreemde voor mij.”

Kris Kross Amsterdam, The boy next door & Conor Maynard – Whenever

Ik weet niet meer precies wanneer dit liedje mijn vakantie liedje was maar dit liedje is dus mijn vakantie liedje geweest. Ik had deze nonstop door mijn oordopjes heen. Ik vind het gewoon een super lekker liedje en de tekst vind ik ook goed. Het deed me ook altijd aan mijn vriend denken, soms ver weg, toch dichtbij. Ik weet wel dat ik de onderstaande tekst ook eens onder een Instagram foto heb gezet, gewoon omdat dat stukje tekst mij heel erg pakte.

“ Whenever, wherever
We’re meant to be together
I’ll be there and you’ll be near
And that’s the deal my dear. “

Ed Sheeran – Photograph

Daar is hij weer. Ed Sheeran. Toen hij net doorbrak heb ik heel veel naar zijn muziek geluisterd. Hij brengt nu nog steeds leuke muziek uit maar toch anders. Eerst waren het veel meer gevoelige en rustige liedjes. Ik kan daar zo van genieten. Nu is het allemaal wat ruiger en dat vind ik zo jammer. Toch blijft Ed Sheeran toch wel één van mijn favoriete zangers.

“ We keep this love in a photograph
We made these memories for ourselves
Where our eyes are never closing
Hearts are never broken
And time’s forever frozen, still.”

Jesse McCartney – It’s over

Wow flashback! Helemaal kippenvel als ik deze liedjes weer hoor. Dit liedje is 13 jaar geleden uitgekomen. Ik was toen 9. Toen luisterde ik dit. Dit zijn liedjes van mijn basisschool tijd. Deze liedjes luisterde ik tijdens mijn eerste hartbreaks door jongens lol. Alles liedjes van Jesse McCartney zijn super leuk. Ik luister dit liedje nu natuurlijk en je hoort ook niet dat hij al zo oud is. Ik vind dit nog steeds een super leuk liedje.

Don’t call me even if I should cross your mind
Hard enough I don’t need to hear your voice on my messages
Let’s just call it quits it’s probably better
So if I’m not returning your calls it’s ’cause ‘ Cause I’m not comin’ back I’m closing the door
I used to be trippin’ over missin’ you but I’m not anymore
I got the picture phone but baby your picture’s gone
Couldn’t stand to see your smile every time you dialed

Dune – Hardcore vibes

Nou dit is wel een goede afsluiter van deze blog. Ik ben helemaal geen hardcore freak maar sommige van zulke liedjes vind ik wel leuk. Ze hebben me ook wel de nachtdienst door geholpen. Vaak eindigde ik met liedjes zoals deze. Van die gevoelige liedjes waar ik dus normaal gesproken van hou en luister, werd ik moe van. Dan is deze perfect! Nu ik de tekst van dit liedje op zoek, besef ik me dat dit liedje maar uit een paar zinnen bestaat en dat voor 3,5 minuut lang. Was me nog nooit eerder opgevallen lol.

“To all the ravers in the nation
To all the ravers in the nation
To all the ravers
To all the ravers
To all the ravers in the nation.”

Wat een super leuke blog om te schrijven. Gek hoe zo’n liedje je dan weer helemaal kan meenemen naar een moment of een bepaalde gebeurtenis of tijd die je gekoppeld hebt aan dat liedje. Dat je daar weer een paar emoties bij voelt en flashbacks krijgt. Muziek kan veel gekke dingen doen. Zoals je ziet, mijn lijst is echt van alles en nog wat door elkaar heen. Het ligt er ook aan hoe je je voelt en in wat voor situatie ik zit. Zoals ik net al zei, als ik nachtdienst heb, dan kan ik niet de hele nacht naar van die rustige liedjes luisteren, dan wil je liever hardcore vibes. Maar als je relatie over gaat, dan zit je niet te wachten op hardcore vibes, dan heb je liever it’s over van Jesse McCartney of Vreemde voor mij van Sevn Alias. Ik vond het echt heel leuk om zo eens door mijn afspeellijst te gaan!

Ik wil jou vragen om hetzelfde te doen. Klik een liedje aan in jouw Spotify lijst en druk dan op shuffle en dan de volgende, welk liedje komt er bij jou te staan?

22 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: