Planten

Ficus Ginseng

Dit leuke plantje kwam ik tegen bij de Jumbo en ik kon hem gewoon echt niet laten staan. Ficus Ginseng zegt je misschien niks maar Bonsai vast wel. Het boompje is de laatste jaren dan ook erg populair geworden. En dat snap ik heel goed, het boompje is door zijn wortels in elke hoek weer anders en toch even mooi!

Ik scoorde de ficus Ginseng niet alleen voor de plant zelf maar ook voor het mooie bloempotje. Echt helemaal mijn style.

De bonsai’s komen oorspronkelijk uit Japan en daar zijn ze nu nog steeds een cultureel symbool. In het verre oosten geloven ze dat de wortels geneeskrachtige werkingen hebben.

Beste standplaats: In de zomer kan hij buiten staan, je moet hem wel laten wennen aan het zonlicht. In de winter staat hij liever op een koele plaats. Hij verdraagt geen temperaturen onder de 15 graden.

Water: Geef minder water als je bonsai koel staat, bijvoorbeeld in de winter. Geef ’s zomers iedere veertien dagen vloeibare plantenvoeding in het gietwater; ‘S winters eenmaal per maand als de plant nauwelijks groeit. 

Verzorging: Als je de Ficus verplaatst, is hij even de tijd nodig om opnieuw te wennen. Hij wil regelmatig voeding. Hij kan soms blad verliezen. Bij droge lucht kun je hem besproeien, vind ie lekker! Verpotten zal om de twee jaar nodig zijn. Plant het boompje dan over in een wat grotere pot.

Ficus feitjes:

  • In het wild kan de Ficus Ginseng wel 20 meter worden.
  • Ficus betekent vijg.
  • Er zijn meer dan 2000 soorten Ficussen.
  • Het Japanse woord ‘bonsai’ betekent eenvoudig ‘boom in pot’ of letterlijk ‘geplant in container.’
  • Hou je Ficus Ginseng buiten bereik van kleine kinderen en huisdieren. Zoals meer kamerplanten die wit melksap bevatten, is het blad van Ficus Ginseng giftig.
  • Als jouw Ficus Ginseng blad laat vallen, kan dat verschillende oorzaken hebben. Vaak staat je bonsai dan te donker of de lucht is te droog (vaker nevelen) of je hebt te weinig water gegeven.

Hebben jullie ook een Ficus in huis? Wist je de naam van dit bonsai boompje?

10 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: