Stoofpeertjes maken; op onze manier.

Hey hey! Vandaag heb ik voor jullie ons recept hoe wij stoofpeertjes maken. Iedereen maakt het natuurlijk op een andere manier, sommige mensen maken het met Ranja of met wijn, sommige zelfs met bier. Die van ons is simpel maar wel heel lekker!

Stoofpeertjes zijn typisch iets voor het najaar. Mijn oma maakte ze vaak en ik vond ze dan echt heerlijk. Vandaar dat ik nu zelf ook stoofpeertjes maak. Je kan stoofpeertjes heel goed in andere recepten verwerken maar ze zijn ook heel lekker om zo op te eten.

Wat ben je nodig voor de stoofpeertjes:

 • 1 kilo stoofperen.
 • 3 ml water.
 • 4 Eetlepels suiker.
 • 2 kaneelstokjes.

Wij hebben suiker van de Jumbo, die speciaal voor stoofpeertjes is.

Hoe maak je de stoofpeertjes:

 1. Schil de stoofpeertjes, wij gebruiken een fijnschiller maar het kan ook met een schilmes. Wij snijden de stoofpeer ook in 4 stukjes en verwijderen het klokhuis.
 2. Doe de peertjes met het water, het suiker en de kaneelstokjes in de pan.
 3. Breng de stoofperen aan de kook, zodra het kookt, zet je het vuur lager en doe je de deksel op de pan. Laat de stoofpeertjes ongeveer 3 uurtjes zachtjes koken.
 4. Haal de stoofpeertjes uit de pan en ze zijn klaar om te eten. Je kan ze warm en koud eten. Je kunt de stoofpeertjes gewoon bewaren in de koelkast in een afgesloten bak.

Eetsmakelijk!

Hebben jullie al eens stoofperen gemaakt? Hoe maken jullie ze? En houden jullie de stoofperen in z’n geheel of snijden jullie ze net als mij in meerdere stukjes?

18 Reacties op “Stoofpeertjes maken; op onze manier.”

 1. Oeps, gesnapt! Ik houd mezelf voor niet via vaste patronen te leven omdat dit nogal saai klinkt.YOLO 2.0 zeg maar. Maar nu ik er over nadenk zijn er toch wel een aantal momenten waar ik sterk aan vast hou. Een jaar is gewoonweg niet compleet zonder een keer asperges, opaal pruimen en, jawel, stoofpeertjes met kertst te hebben gegeten. Wij maken ze altijd traditioneel, met suiker en wijn

  Like

 2. Het ziet er lekker uit Mandy. Wel heb ik het nog nooit, zelf gemaakt, wellicht dat ik dat een keer ga doen. Onlangs aten we bij mij in het Thomashuis dit bij de Hachee er bij. Een goede tip is het, dat ze bij de Jumbo speciaal suiker hebben voor Stoofpeertjes 🍐

  Like

 3. Ik ben gek op stoofpeertjes, maar heb ze nog nooit zelf gemaakt, puur uit tijdgebrek want het moet natuurlijk wel lang opstaan. Gelukkig maakt mijn moeder het wel, dus dan krijgen we vaak een telefoontje dat we zo kunnen aanschuiven.

  Like

 4. Stoofpeertjes zijn zo lekker. Veel mensen maken ook wel gebruik van druivensap of van wijn. Dat zie ik nu niet terug, maar komt misschien door de speciale suiker die je gebruikt.

  Like

 5. Ja, jaren geleden ooit eens gemaakt. Zelf is het niet zo mijn ding, maar er werd wel lekker gesmuld van mijn stoofpeertjes!
  Mijn oma maakt ze ook heel vaak. Vind het wel echt iets voor deze tijd van het jaar!

  Like

 6. Ben dol op stoofpeertjes! Ik werk in het buitenland, maar elke keer als ik in Nederland ben maakt mijn moeder stoofpeertjes. Nu het koud wordt in Amerika, moet ik misschien maar eens kijken welke peren ik kan gebruiken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: