Overig

Stoofpeertjes maken; op onze manier.

Hey hey! Vandaag heb ik voor jullie ons recept hoe wij stoofpeertjes maken. Iedereen maakt het natuurlijk op een andere manier, sommige mensen maken het met Ranja of met wijn, sommige zelfs met bier. Die van ons is simpel maar wel heel lekker!

Stoofpeertjes zijn typisch iets voor het najaar. Mijn oma maakte ze vaak en ik vond ze dan echt heerlijk. Vandaar dat ik nu zelf ook stoofpeertjes maak. Je kan stoofpeertjes heel goed in andere recepten verwerken maar ze zijn ook heel lekker om zo op te eten.

Wat ben je nodig voor de stoofpeertjes:

  • 1 kilo stoofperen.
  • 3 ml water.
  • 4 Eetlepels suiker.
  • 2 kaneelstokjes.

Wij hebben suiker van de Jumbo, die speciaal voor stoofpeertjes is.

Hoe maak je de stoofpeertjes:

  1. Schil de stoofpeertjes, wij gebruiken een fijnschiller maar het kan ook met een schilmes. Wij snijden de stoofpeer ook in 4 stukjes en verwijderen het klokhuis.
  2. Doe de peertjes met het water, het suiker en de kaneelstokjes in de pan.
  3. Breng de stoofperen aan de kook, zodra het kookt, zet je het vuur lager en doe je de deksel op de pan. Laat de stoofpeertjes ongeveer 3 uurtjes zachtjes koken.
  4. Haal de stoofpeertjes uit de pan en ze zijn klaar om te eten. Je kan ze warm en koud eten. Je kunt de stoofpeertjes gewoon bewaren in de koelkast in een afgesloten bak.

Eetsmakelijk!

Hebben jullie al eens stoofperen gemaakt? Hoe maken jullie ze? En houden jullie de stoofperen in z’n geheel of snijden jullie ze net als mij in meerdere stukjes?

18 reacties

Geef een reactie

%d