kijktips,  reviews

Netflix film: Love hard

Vandaag heb ik weer een kerst film voor jullie. Ik zag dat hij bij Netflix in de trending lijst stond. Vorig jaar was ik in September al begonnen met kerstfilms kijken, dit jaar was ik waarschijnlijk nog niet eens begonnen als ik deze film niet toevallig tegen kwam.

De film die ik voor jullie heb is: Love hard. Het is een moderne film want hij gaat veel over een dating app.

Kerst

Waar gaat de film: Love hard over?

De film gaat over Nathalie, zij is op zoek naar de ware liefde en zit op een dating app. Ze heeft een heel dramatisch liefdesleven en ze verdient er zelfs haar geld mee, ze schrijft columns over haar mislukte dates. Maar dan leert ze een jongen (Tag) kennen en ze weet zeker dat hij haar ware liefde is. Ze praten veel en ze bellen veel en op een gegeven moment zegt hij tegen haar: “ Ik wou dat je hier kon zijn en dat we samen kerst kunnen vieren. “ Nathalie besluit dat ze Tag wil verassen en ze vliegt duizenden kilometers om hem te ontmoeten. Als ze daar in de woonkamer staat, beseft ze dat ze gecatfisht is. Tag is niet degene die hij zegt dat hij is. De jongen heet namelijk Josh en hij heeft ook niet zo’n gelukkig liefdesleven, vandaar dat hij iemand anders zijn foto’s heeft gebruikt. Nathalie loopt weg van Josh zijn huis en leert Tag kennen, de jongen van Josh zijn foto’s.

Hoe dit alles afloopt, ga ik niet verklappen en mogen jullie zelf gaan zien!

Wat is een catfish?

Ik gebruikte het woord natuurlijk net ook al maar hij komt ook voor in de film. De jongere generatie weet vooral wel wat een catfish is maar de wat oudere generatie misschien niet. Een catfish is iemand die zich anders voor doet dan wie hij of zij echt is. Als ik een Tinder profiel aan maak voor mijzelf, en ik gebruik de foto’s van bijvoorbeeld: Katja Schuurman en ik vertel dat niet aan Katja en ik doe compleet alsof ik haar ben, dan ben ik een catfish.

Mijn mening over de film: Love hard.

Ik moest er in het begin echt even inkomen. Ik vond het eigenlijk niet echt een kerst film, of nja. Ik raakte er niet persé door in de kerst stemming maar hij verhaal in de film speelt zich wel af met de kerstdagen en je zag ook hele mooie kerst decoratie en het is natuurlijk echt een kerst verhaal. Zulke situaties gebeuren altijd alleen rond kerst. Het is zeker een hele leuke film waar je ook niet veel bij hoeft na te denken. Je hebt een aantal hoofdpersonen en daar draait de hele film eigenlijk om. Er zitten in de film ook een paar belangrijke boodschappen en die vond ik vooral ook echt heel erg mooi. Het einde vind ik een beetje ongeloofwaardig maar goed, daar kan ik nu helaas niet te veel over zeggen. De film duurt bijna 2 uur en ik heb er zeker geen spijt van dat ik hem gekeken heb. Het is niet persé wat ik mij bij een kerst film voorstel maar tegelijkertijd ook weer wel. Ik denk dat het een gevalletje: “ You love it or you hate it” , is.

Even eerlijk he, wat is het toch fijn dat we weer legaal kerst films kunnen kijken nu zonder dat we raar aangekeken worden? Het is misschien nog een beetje vroeg maar het is niet meer zo gek als dat je in hartje zomer een kerstfilm opzet.

Informatie over de film:

  • Romantiek / komedie.
  • Regisseur: Hernan Jimenez
  • Speelduur: 104 minuten.
  • Acteurs: Nina Dobrev, Jimmy O. Yang enDarren Barnet.
  • Een film uit 2021.
  • Te zien op Netflix.

Heb jij deze trending Netflix film al gezien? Wat vond jij er van?

22 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: