Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Daisy (34) maakte de switch van vrachtwagenchauffeur naar instructrice

Vandaag heb ik weer eens een leuk interview met een lady trucker voor jullie. Namelijk met Daisy, misschien kennen jullie haar van het programma “Vlaamse meiden die rijden” als je die nog niet gezien hebt, zeker de moeite waard! Hij is te zien op NPO+

Dit is dus Daisy, 34 jaar en afkomstig uit Aartrijke, West-Vlaanderen in België. Daisy heeft een dochtertje Sterre die in September 3 is geworden. Daisy heeft wel wat hobby’s maar door verbouwingen thuis staat het meeste op hold.

Van kinds af aan droomde Daisy ervan om met een vrachtwagen te gaan rijden. Op haar 21ste is ze een opleiding gaan volgen bij de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding) toen Daisy die opleiding afgerond had is ze snel aan de slag gegaan bij DD Trans in Zeebrugge. Daar reedt ze trailers en containers. Daisy heeft daar een kleine 5 jaar gewerkt tot door uitvlagging door het bedrijf naar de Oostbloklanden daarna ben is ze aan de slag gegaan bij Transport De Rese in Brugge waar ze met Tankcontainers in de chemie gereden heeft.

Daisy is in februari dit jaar gestopt met vrachtwagen rijden. Sterre was hierin mijn grootste drijfveer. Daisy haar kind werd groot en zij was er dan niet bij. Dat moest toch even anders. Daisy was er al een tijdje over uit dat ze iets anders moest gaan doen. Ze was al een tijdje aan het kijken naar iets anders, maarja als je de vrijheid van die vrachtwagen gewend bent.. Daisy had ook haar droomjob als vrachtwagenchauffeur maar ze is nog 1000 keer liever mama. Tot Daisy de vacature voor instructreur bij de VDAB zag voorbij komen. “Dat is het” dacht ze. Dadelijk terug naar waar het allemaal begon voor haar. En ze dacht vooral: “ ik kan zelf zo nu en dan nog eens achter het stuur kruipen.” Daisy schreef zich in want de procedure loopt met selecties van theoritische, praktische proeven tot jurygesprek.

Daisy met haar dochter

Ik vroeg Daisy of ze wel eens bang was om er naast te zitten omdat je natuurlijk zelf geen stuur hebt en je zo een stuk minder controle hebt lijkt mij.. Je schrikt wel eens zeker in het begin de passagierskant zit al veel dichter tegen geparkeerde auto’s het moet even wennen, maar echt bang ben ik nog niet geweest, neen we hebben dan ook een extra setje pedalen zodat we zelf kunnen ingrijpen.

Er zijn verschillende manieren om je rijbewijs te behalen in België ofwel via de rijschool, vanaf 16 jaar via het beroepsonderwijs of via de VDAB (de doelgroep is de werkzoekende op de arbeidsmarkt).

Daisy mist haar werk als chauffeur zeer zeker maar het lesgeven bevalt haar ook wel prima. Je weet nooit waar je komt en wat je gaat doen, je leeft echt in het nu. Daisy ziet wel wat er nog allemaal op haar weg komt.

Daisy haar ervaring als chauffeur gaat ze koesteren. Het is een heel mooi stuk van haar leven geweest, veel mooie landschappen lieve collega’s en klanten gehad. Het is nu tijd om andere herinneringen te maken, haar passie voor het beroep door te geven aan een volgende generatie chauffeurs. Er is nu vooral tijd om samen met haar dochtertje door te brengen het is anders maar Daisy’s dochtertje haar lach, knuffel en zoentje maakt dit het allemaal waard.

Zo zie je maar weer hoe het leven kan gaan. Ik neem aan dat Daisy niet had verwacht van de vrachtwagen af te gaan maar als je dan zo’n kleintje op de wereld zet, kan er een hoop veranderen. En toch zie je dat het echt haar passie is want ze rijdt dan niet meer zelf maar ze heeft de vrachtwagen niet los kunnen laten. En, ik spreek uit ervaring, als je een vrachtwagen instructrice of instructeur hebt, die zelf ook chauffeur is geweest en ervaring met het vak heeft, dan rijdt een stuk prettiger. Ik denk dat Daisy een hele goede keuze heeft gemaakt en dat ze heel goed les geeft!

Kenden jullie Daisy al van het programma? En zou jij instructrice kunnen zijn op een vrachtwagen? Laat het weten in de reacties.

11 reacties

Geef een reactie

%d