kijktips,  reviews

Kerst film: Happiest season

Vandaag heb ik weer een kerst film voor jullie. Namelijk de film: Happiest season. In deze blog ga ik jullie vertellen waar de film over gaat en hoe ik hem vond en of je deze film moet gaan kijken of niet.

Waar gaat Happiest season over:

De film gaat over Abby en Harper. Ze hebben een relatie met elkaar en Harper vraagt perongeluk uit enthousiasme aan Abby of ze met de kerstdagen bij haar wil komen. Abby heeft niet zoveel met kerst maar ze heeft het toch voor Harper over om te komen. Harper zei dat dus perongeluk en wil Abby dan niet teleurstellen. Onderweg naar Harper haar huis verteld Harper wat er aan de hand is. Harper had Abby namelijk verteld dat zij alles eerlijk tegen haar ouders had gezegd over hun relatie en dat ze er hartstikke goed op reageerden maar Harper heeft het nooit gezegd tegen haar ouders. Abby zag dat niet aankomen, zij was namelijk van plan om Harper ten huwelijk te vragen tijdens de kerstdagen en Harper haar vader om zijn dochters hand te vragen. Nu moet Abby doen alsof ze een huisgenootje is van Harper. Harper beloofde aan Abby dat ze na de feestdagen alles tegen haar ouders ging zeggen. De dagen lopen niet zo als gepland en de geheimhouding is moeilijk. Abby voelt zich verstopt.

Mijn mening over de film:

Ik vond het echt een heerlijke film om naar te kijken en zeker een film voor deze tijd. Er zit een hele mooie boodschap in. Een beetje cliché maar het is wel hoe het is. Soms heeft iemand zulke hoge verwachtingen van je en durf je niet jezelf te zijn, wil je alleen maar doen wat de ander van je verwacht, ook al ben je zelf dan niet gelukkig. Dat is vooral waar het in deze film over gaat. En ik vind het super leuk dat een lesbisch stel, zo in de spotlights staat. Tuurlijk is het iets heel normaals maar het is niet iets wat je veel tegen komt. Ik vind vooral Abby heel erg leuk en ik vind dat ze heel goed is in haar rol, de ouders vind ik een beetje te overdreven maar goed, daar kijk je wel door heen. Althans ik dan. Het einde vond ik ook een beetje te dramatisch maar de boodschap is super! En het is een hele leuk film om te kijken. Als je deze film nog niet gezien hebt, raad ik hem zeker aan.

Informatie over de film:

  • Genre: Romantiek, Komedie, LGBTI.
  • Geregisseerd door: Clea DuVall
  • Cast: Kristen Stewart, Mackenzie Davis, Alison Brie en natuurlijk nog veel meer!
  • Speelduur: 1 uur en 41 minuten.
  • Film uit 2020.

Ik heb deze film gezien op Netflix. De laatste dag om de film te zien op Netflix is 10 December. Jammer dat hij er dan al af gaat, wees dus snel met kijken als je dat wil!

Kende jij deze film al? Of ga je hem nog snel kijken?

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: