Hobby,  Hobby inspiratie

Heerlijke Sinterklaas recepten en leuke knutsels

Hallo allemaal! Als jullie dit lezen, dan betekent dat dat de goedheiligman weer in ons land is. Veel blije kindjes, en natuurlijk weer allerlei lekkernij in de winkel. Pepernoten, taai taai’s, borstplaat, muizen en nog zoveel meer! De tijd van lekker eten, je kan natuurlijk van alles zelf kopen in de winkel maar je kan ook zelf de keuken in gaan. In deze blog heb ik een paar leuke recepten voor jullie maar ook als je geen keukenprinses bent, kan je vast een andere leuke DIY vinden in deze blog.

Pepernoten krans

Om te beginnen hebben we deze leuke pepernoten krans. In deze tijd van het jaar heeft iedereen vast een overschot aan pepernoten in huis, je kunt ze eten, je kan ze verwerken in recepten maar je kunt er ook een krans van maken. Op de site van PsCheryl zie je hoe je deze mooie pepernoten krans maakt. Ik weet zeker als Sinterklaas deze krans ziet hangen bij jou, dat hij zich gelijk heel erg welkom voelt.

Sinterklaas – Pepernoten krans.

Sinterklaas taart

MeerMetMama maakte een heerlijke sinterklaas taart. Zij had hem gemaakt op de dag dat sinterklaas aankwam maar deze taart is ook perfect voor sinterklaas avond. Dat is natuurlijk een avond vol cadeautjes maar natuurlijk ook vol zoetigheid. Eigenlijk kan deze taart dan niet ontbreken.

Sinterklaas raam decoratie

Hoe kun je sinterklaas en zijn pieten meer welkom laten voelen in jouw huis dan met een raam tekening? Het lijkt super gezellig en het is natuurlijk voor de kinderen leuk om het te maken. MamaScrapelle vertelt jullie hoe je deze leuke raam tekeningen maakt en wat je er allemaal voor nodig bent.

Sinterklaas raam tekening

Speculaas balletjes

En dan nu een lekker recept! Namelijk de speculaas balletjes van Batboy. Deze speculaas balletjes wil je zeker hebben op pakjes avond of wanneer je gewoon zin hebt in iets lekkers. Het fijne aan dit recept is dat ze heel makkelijk te maken zijn, je bent er namelijk maar 5 ingrediënten voor nodig. Waarschuwing: de speculaas balletjes smaken naar meer.

Speculaas balletjes

Maak je eigen piet t-shirtje

MamasMeisje vertelt jullie over hoe je een leuke tekst op een t shirtje krijgt. Super leuk om te maken voor je kind. Zo zou hij/zij zich nog specialer voelen als de sint er is. Je kan natuurlijk elke tekst doen die je zelf wil. Helemaal niet zo ingewikkeld als dat het lijkt en het staat vast super leuk!

Eigen t shirt gemaakt

Karamel borstplaat

Iedereen kent het waarschijnlijk wel, deze heerlijke Sinterklaas lekkernij, borstplaat. Eetman gaf de originele borstplaat een eigen tintje, namelijk de karamel smaak. “ You love it or hate it. “ Ik ben heel erg benieuwd naar jouw mening, reageer onder deze blog als jij deze variant gemaakt en geprobeerd hebt.

Borstplaat

Sinterklaas drip taart

Wauw! Deze geweldige taart van Annabellas ziet er toch echt prachtig uit? Wie wil nou niet pronken met deze mooie taart tijdens de sinterklaas dagen. Op Annabella haar site kan je het recept lezen maar je kan ook zien hoe ze de taart maakt. Ik zou zeker de video gaan kijken, en ik zou zeker weten deze taart ook gaan maken.

Pepernoten cupcakes

Pepernoten en cupcakes, dat kent natuurlijk iedereen maar die 2 samen, dat hoor je niet zo vaak. Toch heeft Cynspirerend er een leuk recept van. Het is een erg simpel recept zonder pakjes en zakjes. Lijkt het jou leuk om deze cupcakes te gaan maken?

Pepernoten cupcakes

Ik hoop dat jullie dit een leuke blog vonden, het is de eerste keer dat ik zo’n soort blog deel dus ook spannend voor mij, vinden mijn lezers dit wel leuk? Maar dat moet wel goed komen toch? Want ik neem aan dat jullie met deze leuke sinterklaas knutsels en recepten de sinterklaas dagen wel door komen toch? Ik weet ook zeker dat als de sint en zijn pieten zien dat jullie hem zo verwelkomen, dat hij jullie extra goed verwend.

Geniet van de sinterklaas periode!

19 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: