Mijn vakanties,  reizen

Herberg oer ‘t hout – Grou

In mijn blog: Mijn eerste vakantie week konden jullie natuurlijk lezen wat ik in mijn eerste week van de vakantie allemaal heb gedaan en waar ik geweest ben. Ik ben onder andere 2 nachten, 3 dagen in Herberg oer ‘t hout geweest in Grou. In deze blog ga ik jullie vertellen hoe wij dat hebben ervaren.

Herberg oer ‘t hout

We kwamen aan bij de herberg en op de parkeerplaats die er voor lag, zagen we direct dat we er niet konden blijven parkeren want het was een parkeerplaats met parkeerkaart. Prima, wij naar binnen en inchecken. Heel aardig meisje aan de balie, heeft alles netjes uitgelegd en ons de sleutel gegeven. Wij naar onze kamer toe en was echt een kleine shock haha! We hadden een stapelbed (hadden we niet om gevraagd maar als het druk is, so be it) maar de lamellen daar zat echt een dikke laag stof op en heel veel spinnewebben etc overal dus Esmé heeft daar wat van gezegd en toen hebben we een andere kamer gekregen.

Onze officiële kamer

Onze tweede kamer was stukken beter. Je had dan een deur, en achter die deur, zaten weer drie deuren. 1 voor onze slaapkamer, 1 voor de badkamer en 1 van een andere slaapkamer. De andere slaapkamer werd niet verhuurd dus we hadden de badkamer voor ons zelf, dat was lekker! En deze slaapkamer was gelijk een stuk groter. We waren helemaal enthousiast dat er een buitendeur in onze kamer zat maar helaas kon die niet open. Het gekke vonden we ook dat we een stapelbed hadden en een twee persoons bed maar we hadden een iniminie tafeltje met maar 1 stoel. Gelukkig waren wij met z’n tweeën dus als we een spelletje wouden doen kon één op het bed en de ander op de stoel.

Ohja, ook heel cute. Linnengoed zit bij de prijs in maar we moesten zelf ons bed op maken. Volgens mij hebben ze ook dat ze tegen meerprijs wel jouw bed op maken. Achja, was ook wel lekker gezellig om zelf onze bedden op te maken.

Handdoeken krijg je trouwens ook niet, je kan ze wel huren maar ze zitten niet bij de prijs inbegrepen.

Tweede slaapkamer
Badkamer

De douche was wel lekker! Perfecte straal en je kon gewoon onbeperkt douchen. Niet dat je steeds de douche weer aan moest drukken ofzo. Douche gordijnen vind ik echt niet fris, dus die heb ik open gelaten. Onze badkamer had ook een raampje, bij dat raampje zat een trap. Dat was ook geen fijn idee als jij daar in je nakie staat maar volgens mij hopelijk is het een brandtrap en word daar dus gewoon zo niet over heen gelopen. De badkamer is na het douchen echt heeeeel lang klam en vochtig en nat geweest.

Op onze eerste dag wouden we gaan avond eten bij het restaurant. Het meisje achter de balie had gezegd dat we daar gewoon heen konden en dan konden reserveren. Dus wij ‘s avonds naar het restaurant, werd er gezegd dat we daar niet konden eten die dag en dat er geen bediening enzo was. Maar gelukkig zit de herberg in een straat met allemaal eettentjes dus dat is goed gekomen.

‘S avonds hebben we lekker gepoold. Dat is fijn dat ze dat hebben. Een ping pong tafel, helaas miste het balletje en 1 batje, er waren dart borden, een pool tafel en nog iets waar ik de naam even niet van weet. De pooltafel koste wel geld, gewoon een muntje, niet duur en je hebt wel een leuk potje poolen.

Poolen in de herberg

Het was jammer dat we zulks slecht weer hadden want de herberg heeft een super mooi terras. Lekkere stoelen/ banken en direct aan het water. Toen het droog was hebben we ook zeker onze momentjes gepakt en daar lekker gezeten. Super leuk met al die bootjes die langs komen.

Aan het water

En ‘s ochtends kon je in de eetzaal ontbijten. Dat is bij de prijs inbegrepen en daar was ook niks mis mee. Keuze uit verschillende broodjes, verschillend broodbeleg en yoghurt etc. Ook had je thee en koffie en nog keuze uit verschillende sapjes en fruit. Dus dat was top!

Ontbijten in de herberg.

Brandalarm

Vrijdag avond hadden we een chill avondje, hadden we lekker gepoold en ‘s avonds al vroeg op bed om lekker te videolanden etc. Er was zoveel lawaai. We dachten dat het van boven kwam maar misschien was het ook wel in de openbare ruimte. Ergens in de herberg was keihard muziek aan via een box, we hoorden heel veel stemmen en er werd steeds met van alles geschoven. Toen hadden we ons er maar over heen gezet en we sliepen bijna, toen ineens ging het brandalarm om 00.45. Dus wij aankleden en naar buiten, dat doe je toch? Als er een brand alarm gaat? Nou wij stonden zo wat als enige buiten, ik denk dat er nog 5 anderen stonden terwijl de herberg echt wel vol zat. Het duurde 10 minuten tot er iemand kwam op een fiets, die het alarm etc uit zette, er werd verder niet geëvacueerd en we kregen ook geen verdere informatie. We stonden daar maar een beetje buiten, na een kwartier ofzo hadden we maar besloten om weer naar de kamer te gaan. Ik vond dat persoonlijk heel vreemd. Waarom bleef iedereen binnen??? Straks was er wel echt iets aan de hand.

Mijn mening:

Tja, de kamers zijn heel erg basic maar daar is de prijs ook naar. Toen ik binnenstapte en onze badkamer en slaapkamer enzo zag, moest ik een beetje denken aan een voetbalkantine lol. Balen dat we de eerste avond niet daar konden dineren maar voor de rest een prima verblijf gehad. Ik blijf het ook vreemd vinden van het brandalarm. Voor de rest ben ik super blij dat ik mijn hondje mee mocht, super fijn! Ik heb er ook niet extra voor betaald. De herberg is simpel, verwacht niet te veel luxe maar je kan er prima verblijven. We hebben 3 leuke dagen gehad en de herberg zit op een super locatie. En de herberg was groter als verwacht. Er zitten echt super veel kamers, ook op meerdere verdiepingen, dat is niet wat ik had verwacht toen we boekten. Al met al, kan ik de herberg wel aanraden als je Grou eens wilt bezoeken.

Praktische informatie:

  • Wij betaalden: €134,- voor 2 nachten en 2 personen en een hond en toeristen belasting.
  • Honden zijn welkom.
  • Ontbijt en linnengoed zit bij de prijs inbegrepen, handdoeken niet.
  • Parkeerplaats is 500 meter verder op.
  • Supermarkten en restaurants op loop afstand.
  • Grou is een watersportdorp, er zijn veel bootverhuurders.
  • De herberg biedt ook verschillende arrangementen aan.

Adres:

Herberg oer ‘t hout. Raadhuisstraat 18. 9001 AG Grou, Friesland.

15 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: