Auto puzzeltocht Esdorpen route

Nounou, daar is ze weer, met alweer een andere auto puzzeltocht. Misschien krijgen jullie al door dat ik lichtelijk verslaafd begin te raken. Tja, ik vind het gewoon heerlijk om in de auto te zitten/ te rijden en om een beetje dom te auwhoeren dmv die route en de vragen en de bingo.

Dit keer heb ik de esdorpen route gereden, hij begint in Gees en eindigt in Diever. Hij is 64 kilometer lang. Onderweg kom je langs een ijssalon, Diever, hunebedden, het apple museum, monumentendorp Orvelte en bij speelvijver de Kibbelkoele.

We kregen al vrij snel een vraag over een kerkje, als het goed is hoef je voor de vragen de auto niet uit maar wij konden het niet vinden dus zijn even de auto uit geweest omdat er borden stonden met informatie over de kerk. Daar hebben we even een foto momentje gehad.

Oosterhesselen

Toen hebben we onze route weer vervolgd en even later kwamen we bij een hunebed uit. Daar zijn we even uitgestapt en foto’s gemaakt. Het was er lekker rustig, dat was fijn. We hadden ook nog een vraag op de vragenkaart over de hunebedden.

Shanti op een hunebed

Voor de rest zijn we alleen maar in de auto gebleven. We kwamen vooral veel door dorpjes heen maar niet zoveel bijzondere bezienswaardigheden en dat vond ik echt jammer. We zijn 2 keer verkeerd gereden maar gelukkig niet heel erg lang. We konden de draad snel weer oppikken. Dat was bij de wilhelminastraat, ten eerste stond de straatnaam niet duidelijk aangegeven. Het was dat ik het per toeval zag op mijn telefoon, en als je dan die straat in rijdt, klopt het alsnog niet. We keken wat de volgende straat was en vanaf daar konden we hem gelukkig weer oppakken. En het ging mis bij een splitsing waar je op de foto een busbordje ziet, die hebben wij namelijk daar niet gezien maar we zijn er heilig van overtuigd dat dat de goede splitsing was want voor de rest klopte alles ook gewoon gelukkig.

Je komt via deze route ook uit bij monumenten dorp Orvelte, ik had er nog nooit eerder van gehoord maar daar mag je dus niet met de auto in. Daarnaast heb je wel een parkeerplaats maar wij hadden Shanti mee dus dat leek ons niet zo heel praktisch maar ik wil Orvelte zeker nog wel een keer bezoeken!

Mijn mening over de route:

Ja.. ik vond hem wel leuk maar dit is eerlijk gezegd wel de saaiste route die ik tot nu toe heb gereden. Je komt door leuke dorpjes heen maar ik mis gewoon de bezienswaardigheden. Leuke momentjes om vaker uit te stappen en achteraf zag ik dus ook weer dat je via deze route langs bijv: kibbelkoele en het apple museum kwam. Jammer dat dat niet aangegeven staat op het papier van de route beschrijving want wij hebben ze daardoor gemist. Net zo als de ijssalon, ik zag hem en toen waren we er al aan voorbij. Super jammer.

De prijs van deze route is €19.50 en ik ga eerlijk zeggen dat ik het achteraf niet waard vond bij deze route. Het heeft ons 3 uurtjes bezig gehouden en ja het was super leuk, alleen ik zou deze route niet weer doen.

Deze route is gekocht op autopuzzeltocht.nl , no spon dus.

Hebben jullie deze route al gereden? Wat was jouw mening?

Hunebed
Kerkje Oosterhesselen

13 Reacties op “Auto puzzeltocht Esdorpen route”

  1. Een autopuzzeltocht staat ook nog op onze wishlist. Het lijkt me een originele manier om de omgeving te ontdekken. Jammer dat deze een beetje tegenviel. Ik ben benieuwd naar je volgende tochten!

    Like

  2. vroeger reed ik met mijn vader een puzzeltocht die vanuit zijn werk werd georganiseerd, was best leuk. Die hond staat daar mooi op het hunnebed te poseren, een echte diva 🙂

    Like

  3. Ik heb überhaupt nog nooit een puzzeltocht gedaan. Ook niet met de fiets (nu houd ik niet van fietsen, maar dat is een ander verhaal). Hoe je het zo uitlegt vind ik de prijs ook best aan de hoge kant voor iets wat best wel tegenvalt. Jammer. Maar een andere keer beter hoop ik dan maar.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: