dagje weg,  reizen

Groningse borgen-tocht

Afgelopen weekend hadden ik en vriendinnetje zin om een auto puzzeltocht te doen. Dus wij op google kijken en we kwamen heel veel leuke tegen in de buurt. We zijn gegaan voor de Groningse borgen tocht van autopuzzeltocht.nl In deze blog ga ik jullie wat foto’s laten zien en vertellen hoe het was.

We zijn begonnen in Den Ham. Op een parkeerplaats, blijkbaar bij een borg maar die hebben we niet bezocht, oeps! Na een poosje kwamen we uit bij een kerkje in Ezinge. Hebben we verder ook niet bezocht maar we zijn wel even uitgestapt voor een foto van de auto met het kerkje. Ik word echt gelukkig van mooie auto foto’s.

Kerkje in Ezinge
Kerkje in Ezinge.

Ietsjes daarna kwamen we bij de Allersmaborg in Ezinge. We zijn daar uitgestapt en naar de borg gelopen. Er stond hier ook een biebkastje en er was ook een leuke happy stone. Ook lag er in het kasje een stempel van de Allersmaborg. Dan kan ik me gewoon niet inhouden en ben ik net een klein kind, stempel op mijn hand dus.

Allersmaborg
Biebkastje Allersmaborg

Ik zie via de route dat we bij de Breedenborg langs zijn geweest maar wij hebben daar dan geen borg gezien. Wij hebben daar alleen een kerkje bezocht. Misschien dat we daar dus onbewust iets verkeerds hebben gedaan. We hadden dus de andere kant opgemoeten, dan waren we bij de borg geweest, oeps! Daar kom ik letterlijk nu pas achter tijdens het schrijven van deze blog. Naast de kerk zit dus een camping waar je zo op kan lopen en daar zijn wij naar de wc geweest (misschien niet zo netjes maar wel een tippie haha!) Ietsjes voordat wij bij deze kerk uitkwamen, waar we dus eigenlijk ietsjes verder hadden gemoeten voor de borg. Kwamen we voorbij een supermarkt, de coop. Daar hebben we nog even een broodje gekocht en wat drinken.

Dit was dus het kerkje

Toen gingen we richting onderdendam en daar is het helemaal mis gegaan. Er was een wegafsluiting dus ik ben daar voorbij gereden en toen toch maar weer terug, meerdere auto’s gingen er alsnog bij langs dus dat deed ik ook maar gewoon. Toen hadden we de route weer opgepikt. Maar kort daarna ging het weer mis, toen zijn we de weg heel lang kwijt geweest. We kwamen door een smalle bocht en toen zei ik al tegen Esmé, het lijkt wel of ik op een fietspad rij maar we hadden beide geen bordjes gezien en gelukkig zagen we meerdere auto’s maar volgens mij was het niet bedoeld voor auto’s want er was ook een waarschuwingsbordje met dat er paaltjes uit de grond konden komen. Toen hadden we besloten om maar naar de Erwsumborg te rijden en vanaf daar de route weer op te pakken maar dat was alsnog niet makkelijk. We wisten niet of we vanaf daar naar links of rechts moesten dus zijn we maar naar het volgende punt gereden in Kantens. Daar hebben we gelukkig de route weer op kunnen pakken. We hadden besloten om de Erwsumborg niet te bezoeken want we wilden gewoon graag de route eerst weer vinden. Toen kwamen we langs Rensumaborg maar die kon je helaas niet bezoeken. En als laatst kwamen we bij de Menkemaborg. Die hebben we verder ook niet bezocht omdat we ergens bij een restaurant gereserveerd hadden.

Hoe ik de route vond:

We waren allebei super trots dat het ons zo goed af ging. Ik doe vaker puzzeltochten maar raak bijna altijd wel even de weg kwijt. Deze route werkte met een bolletje-pijltje systeem, het leek ons erg ingewikkeld maar het was juist wel makkelijk. De vragen waren heel leuk maar daar waren we ook mee gestopt nadat we verdwaald waren. Er was ook een bingo bij de tocht maar dat werd even te veel voor ons twee. We kwamen onderweg wel dingen tegen die we hadden gezien op de bingokaart. Ik vond het heel leuk dat het vooral echt platteland weggetjes waren. Bijna geen hoofdwegen. Ik zou deze route zeker aanraden! En ik ben heel benieuwd of wij iets fouts hadden gedaan of dat er iets niet klopte in de route. Andere mensen die reageerden op mijn Facebook post zeiden dat ze op hetzelfde punt verdwaald waren.

Begin punt: Piloersemaborg Den Ham. Eind punt: Menkemaborg Uithuizen. Prijs van de route: €19,50 (2021)

Lijkt deze route jullie leuk?

13 reacties

Geef een reactie

%d