Agnes (29) houdt van het manoeuvreren op krappe locaties

Joehoe! Een nieuwe maand betekent een nieuwe lady trucker in het zonnetje op mijn blog. Vandaag gaan we lezen over het chauffeursleven van de 29 jarige Agnes uit Wolvega. Ze is nu iets langer dan 3 jaar vrachtwagenchauffeur. Het leek Agnes heel gaaf om zo’n grote machine te besturen, ze wou eigenlijk altijd de lange baan op maar nu in het staal en de bouwmaterialen vindt ze juist het manoeuvreren op krappe locaties leuker.

Scania vrachtwagen
Vrachtwagen van Agnes

Agnes is een binnenland chauffeur op een trekker oplegger en zij rijdt voornamelijk met staal. Dit varieert van constructie t/m tuinhekken, van schuifpoort tot frames. Mocht het in het staal rustig zijn, rijdt ze met ander bouwmateriaal zoals prefab of dakpannen.

Het werk in het staal is niet zo heel zwaar, je wordt eigenlijk altijd geladen en gelost met een heftruck of kraan. Het zijn meer de lange dagen in combinatie met het opletten op de weg en het nadenken over hoe je de lading zekert wat het zwaarder maakt.

Het leukste vind Agnes toch wel de reacties van sommige mensen onderweg, die verwachten vaak toch geen vrouw op een vrachtwagen en dat geeft soms wel leuke situaties. Vooroordelen? Nee die zijn er niet echt. De reacties zijn eigenlijk overwegend positief. Vervelende situaties heeft Agnes gelukkig ook niet echt meegemaakt, wel eens woorden met de verlader als ze niet tegen het kopschot aanladen ofzo, maar eigenlijk niks noemenswaardig.

Ik vroeg aan Agnes of ze ooit wel eens spijt heeft gehad dat ze de auto op is gegaan, dit was haar antwoord: Ach, ik denk dat iedereen wel eens een baaldag heeft en denk, waar ben ik godsnaam aan begonnen. Ik heb bijvoorbeeld in het begin, op een krappe bouwplaats in Lisse een keer tegelijk met mijn uitzwaai aan de achterkant als met de uitzwaai van het kopschot tegen een werkbusje aangezeten. Gelukkig heel langzaam, en de schade was klein. Maar ik was zo aan het opletten op de achterkant en de paaltjes in de bocht, dat ik het kopschot “even” vergeten was. Nou dan voel je je ontzettend lullig kan ik je vertellen, en toen heb ik wel even gedacht is dit werk wel wat voor mij..

Agnes rijdt op een wat oudere Scania, waar ze ondertussen mee kan lezen en schrijven. Ze heeft haar rijlessen gehad op een DAF XF. Dat vond ze ook een hele fijne auto. Volgens Agnes is er niet meer een echt slechte auto/ verkeerd merk het is vooral even wennen als je op een andere stapt.

Boodschap van Agnes voor mensen die twijfelen of dit werk wat voor hun is: Als het je droom is, ga er dan vooral voor! Heb je twijfels, ga eens een dag mee met een chauffeur dan kan je zien wat het vak inhoudt. Dan heb je een beter beeld van de dagen die een chauffeur vaak maakt.

20 Reacties op “Agnes (29) houdt van het manoeuvreren op krappe locaties”

 1. Dit vind ik echt een leuk onderdeel van je blog. Hoe kom je in contact met al deze dames?
  Het is toch geweldig als je “in een mannenwereld” gewoon ff laat zien hoe het moet 🤣 Laat ze maar kijken als Agnes manoeuvreert op krappe locaties!!

  Like

 2. Gaaf hoor! Ik denk dat als je je droom volgt, je werk een heel fijne invulling is. We moeten sowieso werken, laten we dan maar gaan voor dat wat we echt leuk vinden. Leuk artikel!

  Like

 3. Ik vind het elke keer weer stoer en knap. En dan nog precies de truck kunnen plaatsen waar je hem hebben wil. Nou ja niet altijd….maar toch respect!

  Like

 4. ik vind jullie echt zo stoer! ik zie mezelf nog niet zo manouvreren met zo een bakbeest…k overweeg zelfs soms om nog een paar rijlessen te nemen of fatsoenlijk te leren parkeren..want ondanks dat ik al meer dan 15 jaar mn rijbewijs heb,bak ik daar niks van

  Like

 5. Ik zie mezelf nog niet direct met zo’n gevaarte manoeuvreren maar heb er natuurlijk ook geen ervaring mee, maar vind het soms al lastig met mijn Fiesta en dat is dan maar een klein autootje vergeleken bij de vrachtauto’s waar jullie mee op pad zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: