Lady trucker Daniëlle (26) vervoert voornamelijk karkassen

Vandaag heb ik weer een nieuwe blog voor jullie met een andere Lady trucker. Deze keer met Daniëlle. Benieuwd geworden? Lees dan vooral verder.

De lady trucker van vandaag is: Daniëlle van der Meij, ze is 26 jaar en woont op Terschelling samen met haar vriend, honden en katten. Ze rijdt voor Terpstra transport Terschelling, dit is het bedrijf van haar vriend. Het kantoor zit op Terschelling maar verder staan de meeste vrachtwagens vooral op IJsselstein.

Daniëlle rijdt nu 3,5 jaar op een trekker oplegger. Ze wilde zo graag het rijbewijs halen, dus ging ze er vol tegen aan, ook al was het soms een gedoe met sommige theorie examens.

Vanaf het begin tot heden rijd ik met Daf en daar is ze ook helemaal gek van. Ze rijdt een fel groene Daf 106 XF 530.

Daniëlle haar werk bestaat vooral uit vroeg opstaan, lange dagen en veel van huis zijn. Ze vervoerd voornamelijk karkassen van varkens zowel op pallets, als hangend aan het dak. Verder vervoeren ze ook andere materialen dat is afhankelijk van wat voor opdrachten zij hebben.

Karkassen van varkens
Karkassen van varkens

Af en toe vind Daniëlle het werk wel zwaar. Als je een hoop karkassen hebt, dat kan dat wel eens pittig zijn. Verder zijn sommige pallets vlees ook wel aan de zware kant, maar je moet gewoon creatief zijn met de luchtvering van zowel trekker, als trailer.

Daniëlle rijdt vooral in Nederland en Duitsland, maar ze heeft ook zo nu en dan buitenland ritjes; Italië, Slovenië, Frankrijk, Spanje, Polen. Als ze naar het buitenland gaat, dan kan ze ongelofelijk genieten van de uitzichten en het soort vakantie gevoel + de mooie foto momenten die ze vast kan leggen.

Daniëlle is chauffeur geworden omdat ze van kleins af aan al gek van mechanische voertuigen is met hoge uitzondering de auto / truck. Daniëlle vind het heerlijk lekker om lekker touren, te genieten van de mooie uitzichten en ze vindt het heerlijk haar eigen werk plek te hebben (eigen cabine.) Je bent toch een beetje eigen baas in je auto.

Ik vroeg aan Danielle of ze ooit wat vervelends mee had gemaakt, haar antwoord was: Jazeker, maar dat weet je, als je in de mannen wereld werkt. Ik heb een keer in Den Haag een gekleurde jongen gehad die op een heel onprettige manier seksuele gebaren naar mij maakte. Keer op keer (ik moest er een paar keer langs lopen om de pallets van de auto naar het bedrijf te brengen) de jongen ging steeds verder en riep opgegeven moment ook bepaalde intimiderende dingen, waar ik opgegeven moment klaar mee was en me mond over open heb getrokken. Wat uiteindelijk tot een soort gevecht uitte. Sinds dien trek ik me nooit aan van mannen en anders maak ik een dolletje met ze of pak ik ze met bepaalde opmerkingen 20x zo hard terug en dan zijn ze stil. Haha. Verder is meer dan de helft van de mede chauffeurs, of de mensen, waar ik mee werk heel vriendelijk en behulpzaam! Wat ik soms wel jammer vind is, dat er een klein percentage van de mensen en vooral de mannen die doen, alsof jij een dom wicht bent, omdat je een vrouw bent, die werkt in de mannen wereld en daar hoor jij dus niet thuis. Ze doen dan ook, alsof je een stuk vuil bent. En dat kunnen soms wel eens vervelende momenten zijn. Het werkt niet erg motiverend op die momenten.

Wat Daniëlle tegen iemand zou zeggen die twijfelt om chauffeusse te worden?

Bij twijfel nooit doen. Bedenk je goed, dat het een pittig beroep is. Je hebt een zwaar voertuig onder je kont. Meestal heel onregelmatige werktijden met lange dagen. En geen 9/5 mentaliteit. Het lossen en laden zwaar kan zijn. En je bij sommig werkzaamheden erge tijdsdruk hebt. (Zoals bij winkeldistributie). Ik raad het zeker aan! Alleen moet je er wel tegen kunnen, dat je buiten het werk want minder tot geen vrije tijd hebt. (Afhankelijk bij wat voor soort bedrijf je gaat werken groot of klein)

7 Reacties op “Lady trucker Daniëlle (26) vervoert voornamelijk karkassen”

  1. Eigenlijk sta je daar nooit zo bij stil als je vrachtwagens ziet rijden, dat dan ook de lading nog gelost moet worden en dat dat voor vrouwen vaak wel zwaarder is dan voor mannen. Nog meer respect dus voor vrouwelijke chauffeurs!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: