Overig

Gezonde snacks

Als je aan gezonde snacks denkt, betrekt je gezicht al gauw hè? Gezond is saai. Liever hebben we iets ongezonds, want daar genieten we veel meer van. Dat dénken we tenminste. Maar waarom zouden gezonde tussendoortjes saai moeten zijn? Is gezond echt saai? Natuurlijk niet! Het is maar hoe creatief je zelf bent met de goede ingrediënten! Er zijn zoveel zoete en hartige snacks die je kunt maken! Wat dacht je van een paar recepten voor een gezonde en lekkere zomerse snack?

Een bolletje ijs

Sinds wanneer is ijs iets wat je niet kunt eten als je liever gezond eet? Het kan echt op de goede manier! Zonder rommel, zonder suiker. Snel en makkelijk. Dit recept is simpel en bevat maar twee ingrediënten! – 4 rijpe bananen- 2 eetlepels pindakaas

Wat moet je doen? Snijd de bananen in plakjes en leg ze in de vriezer voor zo’n twee uur. Dan zijn ze goed bevroren. Haal ze uit de vriezer en stop ze in je blender, met de pindakaas. De blender aanzetten en binnen no time heb je gezond banaan-pindakaas ijs! Dat is nog eens een zomerse snack! 

Wrap rolletjes

Dit is ook zo’n heerlijke gezonde en ook een vullende snack! Je kunt er ook eindeloos mee variëren. Je kunt het prima als tussendoortje eten en als je wat over hebt, heb je meteen weer een gezonde lunch klaar voor de volgende dag. Ideaal toch?

Je hebt voor dit recept nodig:- tortilla wraps- wortel- komkommer- mayonaise- kip (gerookte kip is super smaakvol!)- paprika- sla naar keuze

Leg je wrap op je bord, smeer de bovenkant in met mayonaise en beleg in het midden een rechte lijn met de kip en reepjes groenten. Zoals de wortel, paprika en komkommer. Daar bovenop leg je een paar blaadjes sla en je rolt de wrap op tot een strakke rol. Steek er prikkertjes in en snijd dan dikke plakken. De prikkers zorgen ervoor dat de rolletjes niet uit elkaar vallen. Heb je liever vis of krab? Plakjes kipfilet of andere vleeswaren kunnen ook prima in een wrap.

Bounty balls

Chocola is ook iets wat vaak bestempeld wordt als ongezond. En toch is chocola ook goed voor je. Pure chocola? Geen probleem! Natuurlijk moet je geen hele reep naar binnen schuiven, maar je kunt best een blokje nemen per dag. Daarom zijn deze bounty balls ook gezond. Helemaal in combinatie met de kokosvulling: de goede vetten en vezels!
Dit heb je nodig: – 120 gram geraspte kokos- 3 eetlepels kokosolie- 1 eetlepel agave- of ahornsiroop- 100 gram pure chocolade (hoe puurder, hoe beter)

Smelt de olie en voeg de rasp en de siroop toe. Goed roeren en een beetje af laten koelen. Maak er daarna balletjes van. Leg ze een uurtje in de vriezer om op te stijven. Smelt de chocolade en dip de balletjes er helemaal in. Laat ze uitlekken op een stuk bakpapier. Laat de chocola goed uitharden in de koelkast. En bewaar ze ook koel met deze warme temperaturen!

Een zomers drankje

In de zomer kun je ook wel wat verkoeling gebruiken. Een fris drankje is dan ook niet overbodig. Natuurlijk kun je kiezen voor een lekkere kop ijskoffie (dan kun je het banaan-pindakaas ijs weer gebruiken) of een heerlijke cold brew met ijs. Maar in de avond, onder het genot van heerlijke hapjes, is het meer tijd voor Sangria. En dat is ook heel makkelijk!
De ingrediënten:- een halve liter zoete Spaanse wijn- sap van 2 sinaasappels- een doosje diepvriesfruit (rood zomerfruit)- 750 milliliter 7-UP of bruiswater- een scheutje Grand Marnier- ijsklontjes

Pak een grote karaf en doe daar de sinaasappelsap en het rode fruit in. Voeg de likeur toe en vul aan met de wijn, 7-UP of bruiswater. IJsklontjes kun je eventueel toevoegen, maar het verdunt je Sangria wel.

Geniet van je zomer met deze lekkere zomerse tussendoortjes en je drankje!

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

7 reacties

Geef een reactie

Ontdek meer van Life by - Mandy Eggens

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder