Mijn avonturen,  vrachtwagen

Alles komt uit eindelijk goed

Vandaag heb ik een blog voor jullie die gaat over een quote, en eigenlijk niet alleen over die quote maar over het verhaal er achter. De quote heeft mij geïnspireerd. En de quote herken ik mezelf zo goed in! En dat heeft dan weer allemaal te maken met de vrachtwagen en mijn hele situatie.

“Als je merkt dat je rustig kunt blijven in situaties die je voorheen van streek hadden gebracht, dan weet je dat je gegroeid bent”

– ThedailyquotesNL

Dat is de quote waarin in mezelf herkende. Ik zag ook direct situaties voor me en ineens schieten de complimenten te binnen die ik onlangs gehoord heb.

Iedereen weet natuurlijk dat mijn weg naar mijn vrachtwagenrijbewijs geen makkelijke was, toen ik eindelijk mijn C rijbewijs had, was dat een enorme opluchting en toen viel er echt een last van mijn schouder. “ Ik ben er” dacht ik. Het CE rijbewijs halen, had ik al wel eens over nagedacht maar dat was weer een stap verder. Misschien nog wel een x aantal tegenslagen. Dat was een zorg voor later, eerst genieten van het C rijbewijs en rijden op een bakwagen. Dat ging me allemaal heel goed af en ik had veel plezier in mijn werk.

Vrachtwagenchauffeur

Toen kwam mijn baas aan met de vraag of ik mijn CE rijbewijs wou gaan halen. Maar tuurlijk heb ik ja gezegd. Ik had ondertussen al rij ervaring op gedaan en ik was weer wat zelfverzekerder geworden. Met volle angst vooruit. De quote van die periode. Schijtsbenauwd maar we gaan het gewoon doen.

Tja de rijlessen, ik begreep er geen hol van en ik dacht echt: waarom ben je hier in godsnaam aan begonnen. Ik had tenslotte ook maar 8 rijlessen tot mijn examen. Pas bij de 6e rijles begon ik het te snappen. En het CE examen heb ik in één keer gehaald en toen we terug kwamen bij de rijschool zei de examinator: “ de hele rit heb ik niks op aan te merken, gewoon super gedaan.”

Toen kwam het moment dat ik zelf met trailer moest gaan rijden, janken. Letterlijk janken, janken en nog eens janken. Niks wou, alles was natuurlijk wennen. Elke adres was kut, ik begreep er geen hol van en dat terwijl je met zo’n moordmachine op pad bent. Stiekem ben ik nooit zo slecht geweest in het rijden als dat het nu over komt op jullie denk ik maar ik was gewoon bang en onzeker.

Onzeker ben ik nog vaak genoeg, nog vaak genoeg momentjes dat ik denk: “ kan ik dit wel.” En ik ben nu gewoon op zo’n punt van: tuurlijk kan je dit wel, gewoon doen en als het toch niet wil, dan kan je altijd iemand om hulp vragen. Maar dat hulp vragen gebeurd steeds minder omdat ik een stuk zelfstandiger ben geworden. Ook in de kutste situaties. Situaties die me dus voorheen van streek brachten, in die situaties kon ik niet meer helder denken, zo in paniek. Totale black out en gewoon echt een paniek aanval. Nu kan ik beter om gaan met die situaties. Langzamerhand kom ik er wel.

Ik hoor vaak ook letterlijk van collega’s de laatste tijd: “ Hoe ik jou eerst zag rijden en hoe ik je nu zie, je bent echt gegroeid” of “ zooo, sinds wanneer heb jij hem zo vlot aan het dock” of “ Je kan het wel meissie, heb wat meer vertrouwen in jezelf” Dat zijn zulke fijne dingen om te horen. Maar vaak dringt dat gewoon niet door.

11 reacties

 • Rory

  Supergaaf Mandy! Je doet het gewoon maar even. Inderdaad, heb meer vertrouwen in jezelf want volgens mij doe je het echt hartstikke goed. Ga er maar aanstaan hoor, rijden in zo’n bakbeest. Achteruit inparkeren en meer. Ik vind het hartstikke goed.

 • Rachel

  wat goed 😀 en ik zie je wel groeien op het net. ik ken je niet in rl maar wat ik zo van je voorbij ziet komen in vergelijking met toen ik je net ging volgen… duimen omhoog 😀

 • felice veenman

  Er zijn 8 lessen voor nodig om dat rijbewijs te halen. Hoezo zeg jij dan na 6 lessen had ik het PAS door?? snap ik niet. Als oud docent zeg ik: je begreep het voor je examen. Helemaal goed. Als je na 16 lessen had gezegd pas…dan had ik je gesnapt

 • Deborah

  Wauw wat een heerlijk positief blog om te lezen. Ik voel sommige emoties ook echt met je mee, dat onzekere en als je er dan (later) op terug kijkt denk: oh jeetje we staan al “hier”. Als je er dan zo op terug kijkt dan zie je pas echt hoe je gegroeid bent.

 • Henny

  Ik vind je een moord wijf, ik herken .ij hier zo in, C no problemen maar die E, ik heb nu zoiets van laat maat het gaat hem nie worden paar x gezakt, het kwartje wil nie vallen te véél druk wordt er uitgeoefend dat ik da nie trek, begrijp, zal het leeftijd zijn, wie zal het zeggen al met al ik heb enorm veel respect voor je en eigenlijk ook wel beetje jaloers op je, jij doet het wel even, ga zo door meid, je hebt nog mooie toekomst voor je, dikke knuffel vanaf deze lijn xxxxx

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: