diy,  Hobby,  Planten

Monstera blad van Epoxy

Ik weet niet of ik het ooit al eens op mijn blog gezegd heb, ik denk het wel maar ik heb een nieuwe hobby. Een hobby die ik eens in de zoveel tijd doe omdat het best prijzig is.

Wat is Epoxy?

Epoxy is een kunst hars. Je kan er super veel dingen mee maken. Epoxy bestaat uit 2 delen, hars en een verharder. Als je deze twee goed mengt krijg je een goedje die je -in mijn geval- in mallen kunt doen, daar heb je +/- een halfuur de tijd voor tot het gaat uitharden. Als de epoxy uitgehard is, is het mooi glanzend en kneiter hard. Het uitharden duurt trouwens wel een hele poos.

Je moet goed uitkijken met Epoxy, je kan het beste een masker dragen en handschoenen.

Epoxy
Epoxy

Hoe ik mijn Monstera blad heb gemaakt:

Ik heb natuurlijk eerst de twee delen gemengd, ik heb 2:1. Ik heb 2 keer het bekertje moesten vullen en mengen. Toen heb ik kleine gietbekertjes gevuld met epoxy en gemengd met groene vloeistof. En in heb een bekertje gevuld met epoxy en daar heb ik gold flakes in gedaan en goed geroerd. Daar heb ik de punt van het blad mee gevuld en daarna heb ik de rest van de groene epoxy er bij gedaan. Toen de mal vol was heb ik in het midden, onderaan in het blad nog een paar druppen zwarte inkt gedaan en een beetje verdeeld met een houten prikker. Dit heb ik rond 14.00 gedaan. ‘S avonds rond 00.00 heb ik hem er uit gehaald en was hij nog een heeeeel klein beetje flexibel. De volgende dag toen ik wakker werd was hij volledig uitgehard.

Ik ben echt zo blij met het resultaat en ik ben er zo trots op. De Monstera is echt mijn lievelings plant dus ik ben blij dat hij zo mooi uit de mal is gekomen.

Monstera blad van epoxy
Monstera blad van epoxy

Hebben jullie al eens iets van Epoxy gemaakt?

22 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: