Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Maaike (21) kwam al met haar truck in 21 landen

Vandaag heb ik een blog voor jullie over het chauffeurs leven van Maaike, ik volg Maaike al een hele poos op Instagram en ik heb super veel respect voor haar! Zij is waarschijnlijk met de vrachtwagen al in meer landen geweest dan jij met de auto of met het vliegtuig.

Maaike is 21 jaar en ze komt uit Rijssen. Ze is gek op jonge kaas, rose, haar hondje en de vrachtwagen natuurlijk. Maaike heeft nu 3 jaar haar rijbewijs en werkt bij Dekker Transport in Rijssen. Hier is ze All around chauffeur. Dit betekend dat ze verschillende soorten transport doet. Ze vervoeren in principe alles wat in een huif, op een open trailer of autotransporter vervoert kan worden. Hierbij kun je denken aan machines, hout, staal, bouwmaterialen, units, kapotte voertuigen etc. Maaike rijdt nationaal en internationaal en voornamelijk haalt ze gestrande voertuigen op en brengt ze deze weer weg. Dit doet ze door heel Europa. Verder doet haar bedrijf ook lengte en breedte transporten (convoi exceptionel)

Het zou Maaike super gaaf lijken om ooit voor zichzelf te beginnen. Ze heeft haar ondernemersdiploma, maar ze zit zo goed op haar plek bij Dekker, dat ze daar nog wel een tijd wil blijven. Misschien iets voor in de toekomst. Verder lijkt het haar super gaaf om speciaal transport te doen. Ooit een windmolenwiek te vervoeren of iets dergelijks.

Het is een zware tak van de transport maar Maaike is gek op uitdagingen. Ze wil graag bezig zijn tijdens het laden en lossen, moeten nadenken en denken in oplossingen. Dat is waarom Maaike dit werk zo fantastisch vind. Geen vracht is hetzelfde. Maar het werk is wel zwaar. Onder andere met de gestrande voertuigen is het soms wel echt slepen, en de rijplaten zijn vaak ook zwaar (ligt aan de trailer die je mee hebt). Verder moet Maaike soms afzeilen, ladingen vast zetten met kettingen of een voertuig laden die een wiel mist/vast op de handrem staat/wielen er scheef onder staan. In principe moet Maaike zelf laden en lossen, of dat word gedaan doormiddel van een kraan. Maar ook dan staat ze niet stil. Helpen aanpikken, zeggen hoe ze het geladen wil hebben, afknopen etc. Maaike zou deze tak van transport niet aanbevelen als je op zoek bent naar licht werk.

Maaike ging vroeger vaak met haar vader mee. Hij rijd speciaal transport bij Pultrum. Als klein meisje in zo’n grote vrachtwagen tussen al die grote en stoere mannen, gaf een geweldig gevoel op de een of andere manier. Toen Maaike geen opleiding kon vinden op het hbo, gaf haar vader haar de tip om naar het mbo te gaan, zodat ze minder stress zou hebben met de toetsen en examens. Maaike en examens zijn geen vrienden en zullen het ook nooit worden. Hierbij gaf hij ook de tip om naar de opleiding ‘Manager Transport en Logistiek’ te gaan kijken. Maaike zei direct dat haar dat geweldig leek en ook haar rijbewijs wou halen. Zo gezegd zo gedaan. Maaike is niveau 4 gaan doen en in de avond uren heeft ze haar rijbewijs op eigen kosten gehaald.Toen Maaike zag waar haar broer overal kwam, en de plekken die hij bezocht en het mooie werk wat hij had, wou zij dat ook. Apart om te bedenken dat zij nu hetzelfde doet als hij, bij dezelfde baas. Ze heeft in 3 jaar tijd 21 landen gezien, plus Corsica en Sardinië (geen aparte landen maar toch eilanden waar bijna niemand komt). Met zulke ritten, voelt het als op vakantie gaan en betaald krijgen. Het geeft een enorm gevoel van vrijheid.

‘Denk er goed over na, want je moet doorzetten, jezelf keer op keer bewijzen, sterk in je schoenen staan en mee kunnen draaien met de mannen en hun humor. Anders houd je het niet vol. Maar als je het echt wilt, gewoon doen’

Maaike haar rit afgelopen November naar Corsica en Sardinië was wel echt bijzonder. Het was er zo mooi, en ze had ook aardig veel vrije tijd. Verder was het een heel mooi moment toen ze haar nieuwe truck kreeg. Ze vind het ook geweldig dat ze super leuke avonden heeft gehad met mensen die ze niet kende maar waar ze nu nog steeds contact mee heeft.

Maaike heeft nog geen moment spijt gehad van haar keuze. Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je denkt ‘Waar ben ik aan begonnen’. En ze heeft zelf ook wel eens gedacht ‘Misschien moet je wat makkelijker kiezen, iets minder zwaars’. Maar ze is blij dat ze door heeft gezet en die gedachten van zich af heeft geschut. Soms is ze gewoon echt trots op zichzelf dat ze weer iets voor elkaar heeft gekregen.

Doe wat je leuk vind, en volg je dromen. Laat niet iemand zeggen dat je het niet kan.

Eerlijk? Iedereen wil wel op deze manier zijn geld verdienen. Het gevoel van vrijheid spat er af als je deze verhalen leest maar dat het af en toe heel zwaar is, kunnen we ons allemaal ook wel voorstellen lijkt mij. Wat een stoere meid! Nog zo jong, al zoveel gezien, zoveel beleefd en vooral al zoveel bereikt. Mag je zeker heel trots op zijn Maaike!

8 reacties

Geef een reactie

%d