Handletteren voor beginners

Handletteren, ken jij het al? Ik kwam er pas een paar weken geleden mee in aanraking en was meteen enthousiast! Wat is handletteren? In het kort: handletteren is het tekenen van letters. In deze blog lees je meer over handletteren en wat je nodig hebt om zelf te leren handletteren.

Eerst even voorstellen

Hi, ik ben Julia! 31 jaar oud, dit jaar 5 jaar getrouwd en moeder van 2 jongens: Damian van 3 jaar en Owen van 7 maanden. Ook hebben we 3 katten en heb ik mijn eigen webshop genaamd WoeWoe. Bij WoeWoe vind je knutsel-/tekenspullen en bouwspeelgoed voor kinderen van 3 tot 12 jaar.
Zoals ik al zei, een paar weken geleden kwam ik op het begrip handletteren, gelukkig was het bijna Moederdag dus kon ik mooi de spulletjes die je hiervoor nodig hebt als cadeau vragen.

Wat is handletteren?

Handletteren is het tekenen van letters. Je kent vast wel de felicitatiekaartjes met tekst in een mooi ‘lettertype’ geschreven, dat kan jij ook maken! Toegeven, het is heel veel oefenen maar het is mogelijk. Met handletteren kan je je eigen toffe kaartjes maken, flyers voor je webshop of bijvoorbeeld een poster. Een ander gaaf idee is om je eigen bekers te versieren of je kan saai cadeaupapier opleuken met je eigen teksten.

Hoe kan je leren handletteren?

Je hebt verschillende boeken over handletteren. Zelf heb ik een handboek en werkboek van Karin Luttenberg. In het handboek wordt er veel uitleg gegeven en zie je veel voorbeelden. In het werkboek kan je vervolgens oefenen en vind je nog meer voorbeelden.
Verder is het handig om een schrift met blokjes te hebben om te oefenen, zelf vind ik het namelijk moeilijk om in 1 mooie rechte lijn te schrijven/tekenen. Als je straks ‘voor het echt’ gaat tekenen dan kan je lijnen tekenen en die later uit gummen.

Wat heb je nodig?

Naast de bovengenoemde boeken, heb je een potlood, gum en fineliner nodig. Het boek adviseert een Micron fineliner 05 en 08, een potlood met hardheid H en een gum van Faber Castell.

Tips


Het allerbelangrijkste is: ga oefenen! Verwacht er aan het begin niet teveel van, niemand zal de eerste keren een Pinterestwaardige tekst maken. Maar hoe vaker je het doet, hoe mooier het wordt.
Zoek je inspiratie? Kijk op Pinterest! Ik heb een bord gemaakt met allemaal mooie teksten.
Voor tips, inspiratie en meer kan je ook kijken op Facebook. Er zijn verschillende handletter Facebook groepen, leuk om te zien wat anderen maken.

Heb je verder nog vragen? Stuur mij gerust een berichtje! Niet dat ik een expert ben, ik ben ook maar een beginner.. 😊 En ben je benieuwd hoe ik het er vanaf breng, volg mij dan op Instagram, zo nu en dan post ik mijn creaties in mijn verhaal.

Groetjes Julia

Deze blog is geschreven door Julia van www.woewoe.nl. Bekijk haar website voor meer creatieve inspiratie of knutsel-/tekenspullen en bouwspeelgoed voor kinderen.

7 Replies to “Handletteren voor beginners”

  1. Nog nooit gedaan, maar doet mij vaag denken aan kalligraferen? Dat vond ik vroeger geweldig. Helaas heb ik nu veel te weinig tijd – naast mijn werk – om andere dingen te doen. Jammer, want het is wel heel fijn om creatief bezig te zijn.

    Like

  2. lijkt me echt enorm leuk om te doen. Ik gaf op de middelbare school waar ik 30 jaar gewerkt heb, ook lessen om je handschrift te verbeteren. Het was ongelooflijk hoe die kids vooruit gingen met een paar simpele tips en inderdaad….oefenen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.