Overig

Geluksmomentje van Felice

Vandaag heb ik een blog voor jullie die geschreven is door Felice. Onlangs mocht ik een blog schrijven voor op Felice haar site dus het leek ons wel leuk als Felice ook een stukje voor mijn site ging schrijven. Ze vertelt over haar geluksmomentje. Klik Hier om mijn stukje op Felice haar website te lezen.

Even voorstellen

Goedendag, ik ben Felice Veenman, eigenaar van de website VrouwenPower. Een website waar ik vrijwel dagelijks mijn – eigenwijze – stukjes publiceren en met regelmaat andere PowerVrouwen aan het woord laat. 
Mandy is wat mij betreft zo’n PowerVrouw, van binnen en van buiten.
Zij schreef een mooi stuk voor mijn website en ik schrijf nu met veel plezier een blog voor haar.

Tuinieren, een passie of een verslaving?

Naast het schrijven van stukjes heb ik nog wel wat andere passies. Een daarvan is tuinieren, hoewel ik vraag me af of het een passie is. Volgens mij is het een verslaving. Wanneer ik in de zomer 3 dagen niet in de tui heb gestaan, met mijn handen in de aarde gewroet, krijg ik echt onthoudingsverschijnselen.
Ik heb een grote moestuin, waar ik veel in te vinden ben. Daarnaast heb ik samen met een paar buren in ons hofje pluktuintjes gemaakt. Dat zijn kleine snippertjes groen, die we van de gemeente mogen bewerken.

Pluktuintjes

Op het ene stukje groen hebben we een kruidentuintje gemaakt, op een tweede een bessentuintje ( waar ook frambozen groeien) En op het derde stuk staan fruitboompjes, met appels en peren en pruimen. Allemaal oude rassen, echt heel leuk.
Maar goed, het moet allemaal wel onderhouden worden…

Geluksmomentje

Samen met een paar buren, staan we onkruid te wieden in de kruidentuin. Het mag wel weer eens…als je begrijpt wat ik bedoel. Dan lopen er een paar jongens langs, niet uit deze buurt, tenminste ik ken ze niet… Ze hebben twee dozen met blikjes bier en een doos met chips in hun handen, op weg naar een geparkeerde auto.
“He, wat jammer, ik dacht die komt mij een blikje bier brengen”, zeg ik. De jongens lachen, de buurtbewoners ook. Maar dan komt een van de jongens naar me toe. In zijn hand een blikje bier ”Wilt u een biertje”, vraagt hij. Ik zie dat hij het serieus meent. Het is drie uur in de middag, te vroeg voor een biertje voor mij. Ik bedank hem en zeg dat hij mijn dag maakt.

En dat doet hij ook. Zo’n momentje, dat noem ik een geluksmomentje.

Meer geluksmomentjes lezen? Klik hier om ze te lezen

9 reacties

Geef een reactie

%d