Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Sophie (19) wil later graag voor zichzelf beginnen

Vandaag heb ik voor jullie een interview met lady trucker Sophie van Dalen, een Brabantse Meid uit het “ohhh zo mooie” Nuenen, zoals ze zelf zegt. Het is het dorpje van ‘van Gogh’. Ze is geboren op 24-08-2001, ze is dus 19 jaar en word dit jaar nog 20. Ze vind gelijk dat dat zo oud klinkt… 20..

Sophie is sinds 1,5 maand werkzaam bij Mike van de Wiel in Gemert. Ze is officieel Silo/Bulk chauffeur, maar ze doet regelmatig ook het kiepers werk. Hiervoor is ze 1,5 jaar werkzaam geweest bij een ander bedrijf in Eindhoven. Ze rijdt voornamelijk veel in België, maar ze komt ook in Duitsland en rijdt natuurlijk ook in Nederland. Gelukkig heeft ze bij haar bedrijf vaste adressen. Dus krijgt ze ook sneller een “bekske koffie” (bakje koffie).

Één van Sophie haar dromen is om ooit voor zichzelf te gaan beginnen. Misschien als eigen rijder of echt een eigen transport bedrijf beginnen. Waarmee en hoe of wat weet ze nog niet. Sophie is pas 19 jaar en er zijn nog een hoop dingen die ze moet en kan leren. En ze moet sowieso eerst genoeg ervaring opdoen.
Maar wat haar wel gaaf lijkt om een keer te doen is het “exceptioneel transport” te doen. Wieken van de windmolens of grote machines vervoeren. Dat lijkt haar nou echt gaaf.

Bij haar vorige werkgever werkte ze 4 dagen in de week, de woensdag was ze altijd vrij maar sinds ze bij Mike van der Wiel werkt, werkt ze 5 dagen in de week en doet ze ook overnachtingen. In het begin vond Sophie dat heel zwaar. Als ze dan op dinsdag aan het werk was, dan dacht ze: ik ben best moe, gelukkig ben ik morgen vrij ohnee.. ik ben morgen toch niet vrij. Zo ging dat even door en daar moest ze wel aan wennen. Ze is vaak 2 a 3 dagen van huis, soms ook wel gewoon een hele week ‘s avonds lekker thuis maar de week er op is ze dan 3 dagen van huis en soms is ze pas op zaterdag terug. Het is heel verschillend.

Sophie stond een keer te wachten in de wachtruimte van een bedrijf met meerdere (mannelijke) chauffeurs, en één daarvan vroeg aan haar: “En?? Hoeist met jou vriendin”. Het was dan wel voor de grap, dus ze reageerde:” Geen idee, moet ik ffkes aan mijn vriend vragen”, ze heeft geen problemen met mensen die lesbisch of homo zijn. Alleen is ze zelf hetro.

Dit is één van de iets vervelendere situaties die Sophie heeft meegemaakt.

En ze ervaart dat mannen vaak gaan staan kijken als ze achteruit aan het rijden is, hier heeft ze verder geen moeite mee of last van. Ook omdat ze denkt dat elke vrouwelijke chauffeur hier last van heeft. Ik herken dit sowieso al.

Sinds Sophie bij Mike van de Wiel is begonnen, rijdt ze met een DAF. Gelukkig maar want ze is een echte DAF-fanaat! Alles bij Sophie is DAF. Haar jas, tas, toilet en make-up tas en ze heeft een vlag en wieldop op haar kamer er van hangen. Ze heeft zelfs een keer op haar duimnagels het DAF logo laten zetten. Want ja, “Elke maf, rijdt een DAF”.

Als iemand twijfelt om chauffeuse te worden zou Sophie precies het zelfde zeggen als wat ze op Studio 040 heeft gezegd: “FUCK IT, gewoon doen!!!”

Sinds kort is Sophie begonnen met een nieuwe Instagram pagina, waarbij ze alleen maar foto’s gaat plaatsen van haar wagen. Ze probeert wekelijks wel wat te gaan plaatsen. Maar ja, ze is ook gewoon aan het werk. Klik Hier om haar vrachtwagen instagram te volgen en klik Hier om haar privé account te volgen.

Ik vind Sophie echt een super stoere chick! Om als eerst te beginnen met haar leeftijd: 19 jaar, ik was zelf ook 18 toen ik mijn rijbewijs op zak had maar als je beseft hoe jong dat is, mag je echt super trots op zijn. En dan haar dromen, geweldig! Het is in de transportwereld niet zo van: ik koop een vrachtwagen en klaar, daar komt veel meer bij kijken en natuurlijk ook super stoer dat exceptioneel transport haar leuk lijkt. Ik hoop voor Sophie dat haar dromen werkelijkheid worden!

15 reacties

Geef een reactie

Ontdek meer van Life by - Mandy Eggens

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder