reviews

Boek: De bijenhoudster

Vandaag heb ik weer een nieuwe boekentip voor jullie, namelijk het boek: De bijenhoudster van Meredith May. Dit boek heeft mij echt heel erg verrast! Op een positieve manier.

Ik kwam het boek tegen op Vinted voor een mooi prijsje, ik ging hem op zoeken en het leek me een leuk boek om te lezen. Ik heb niet precies wat met bijen maar ik dacht: hoe kan je daar nou een heel boek over schrijven, daarom trok hij mij zo aan. En toen ik eenmaal begon te lezen, kwam ik er achter dat er een echt verhaal achter zat. Het gaat genoeg over de bijen maar er is ook nog een heel achtergrond verhaal over de familie zelf, en dat maakt het boek zo leuk. Ik wou eigenlijk alleen maar verder lezen door alles wat er gebeurde.

Waar gaat het boek over?

De bijenhoudster gaat over Meredith, zij kwam uit een best wel gebroken gezin. Toen zij 5 jaar was, ging ze samen met haar broertje en moeder bij haar opa en oma wonen. Haar moeder lag alleen maar op bed omdat zij depressief was en daar had ze natuurlijk niet zo veel aan. Ze was veel met haar broertje maar ook veel met haar opa, haar opa was een bijenhouder. Meredith kreeg een bij op zich en dat vond ze heel eng maar haar opa hielp haar er door heen. Meredith raakt al snel geïnteresseerd in de bijen en alles wat opa doet.

Het boek is trouwens ook waar gebeurd. Meredith verteld in dit boek haar eigen verhaal, het is een heel open boek, soms verdrietig om te lezen maar voornamelijk veel vreugde. En fijn om te lezen dat haar opa veel onderneemt met haar en haar broertje.

Over het boek:

Schrijver: Meredith May. 
Vertaald door: Davida van Dijke
Pagina’s: 320.
Uitgeverij: Lev.
ISBN: 9789400511040 , 9789044977868
Prijs:

Aanrader!

Ik had verwachtingen bij het boek maar niet zo hoog. Dit boek heeft mij echt positief verrast. Hoe ze ook verteld over de bijen, je zou ze zo ineens als huisdieren willen. Maar ook het familie verhaal trekt je helemaal mee. Ik heb al eens vaker gezegd dat ik een beelddenker ben, en daar is dit ook weer een heerlijk boek voor. Net alsof je er zelf steeds bij bent. Ik vind dit boek echt een aanrader.

16 reacties

Geef een reactie

%d