Auto route tulpen velden in Drenthe

Vandaag heb ik voor jullie een Autotocht langs (als je het goed doet) 6 tulpenvelden inclusief de pluktuin in Beilen. De tulpenvelden langs deze route waar wij zijn geweest stonden mooi in de bloei en waren best rustig! Als je je goede verstand gebruikt, is dit een leuk uitje voor op een mooie zonnige dag.

Nou, we begonnen in Hijken en heel eerlijk gezegd ging de route volgen alleen goed tot het eerste tulpenveld. We vonden de route heel moeilijk lol. Toen zijn we maar gewoon wat gaan doen en toen kwamen we ineens weer op de route uit, dus wij helemaal happy, toen ging het weer mis en toen kwamen we bij het tulpenveld op de Kampweg. Het was daar groot, alles stond mooi in de bloei en het was daar lekker rustig. Daar hebben we de meeste foto’s gemaakt, met de rode tulpjes. Ook hebben we daar de foto’s van de hondjes gemaakt, gewoon omdat het daar makkelijk kon, we stonden geen mensen in de weg en we irriteerden geen mensen. Want ja, die hondjes kregen we natuurlijk niet in één keer direct al zo mooi op de foto.

Toen gingen we de route weer vervolgen, en we waren dachten we goed bezig maar ineens kwamen we weer bij het tulpenveld op de Kampweg. Ging alweer niet goed dus, toen zijn we maar gaan navigeren naar Graswijk, daar ben ik wel bekend namelijk, we dachten dat we de route door hadden maar toen kwamen we toch weer bij de snelweg uit en waren we weer verkeerd gereden. Daarna hebben we ook geen tulpenveld meer gezien. We hadden het vanaf de sportlaan weer met navigatie geprobeerd, toen ging het goed tot Klateringweg en toen zijn we weer de weg kwijt geraakt en hebben we het maar opgegeven. Ook hebben we de pluktuin niet gezien maar ik had ergens anders gelezen dat hij weer dicht was omdat de tulpen al geplukt waren.

De tulpenvelden die we gezien hebben waren heel mooi en eigenlijk allemaal wel rustig en dat terwijl we op Koningsdag gingen, ik denk dat het doordeweeks al helemaal lekker rustig is. Ik weet dus niet of het de route echt zo moeilijk was of dat het gewoon aan ons lag haha!

Hebben jullie deze route al eens gedaan? Zo ja, zijn jullie ook fout gereden en als je hem gaat doen, laat me dan alsjeblieft weten of jullie hem wel foutloos, langs elke puntje langs hebben uitgereden. Ik ben heel benieuwd haha! Ik heb nog een andere route gevonden, zodra ik die gereden heb, zal ik die ook op mijn blog delen.

Hebben jullie nog leuke tulpenvelden routes?

Eerste tulpenveld van de route

Goed om te weten:

 • Doe niet net zo als mij witte schoenen aan, die zijn niet wit meer.
 • Parkeren kan gewoon bij elk veld wel.
 • Ga alsjeblieft respectvol met de velden om, blijf op de paadjes en pluk geen tulpen.
 • Hou ook hier rekening met de 1,5 meter regel, gun elkaar allemaal even een fotomomentje maar ga niet met z’n allen te dicht op elkaar staan. voor je eigen best wil.
Tulpenvelden route

23 Reacties op “Auto route tulpen velden in Drenthe”

 1. Die hondjes bij de rode tulpen, zo ontzettend mooi en lief! Zijn goed gelukt zeg. Nou, als ’t jou niet lukt om de route goed te rijden gaat het mij zéker niet lukken hahahaha! Ik ben de eerste keer op onbekende wegen best een ramp. Drenthe is heel pretty wel, dus de bloemenvelden bezoeken gaan wel op m’n bucketlist. Thankssssss xxx

  Like

 2. De tulpen zien er altijd zo mooi uit, ik had alleen ergens gelezen dat het niet zo gewaardeerd word om er foto’s te maken ivm de schade die veel mensen achter laten

  Like

 3. Leuk dat er zo’n route is! Wel jammer dat jullie een aantal keren verkeerd zijn gereden, maar ach. Je hebt er leuke foto’s voor teruggekregen!

  Like

 4. Super leuke foto’s van Shanti in de tulpenvelden! Jammer dat jullie een paar keer verkeerd zijn gereden, wij hadden het met de andere route 1x dat we de mist in zijn gegaan, maar konden het wel vrij snel weer oppakken.

  Like

 5. dat i snou het nadeel van de bollenvelden om de hoek…je gaat er niet meer voor op pad. Terwijl de velden in Drenthe zo te zien, zeker zo mooi zijn

  Like

 6. Ik vind het leuk dat je ook tussen de tulpen door mag lopen. Doet het altijd goed voor foto’s 🙂
  Maar dat jullie zowaar de weg zijn kwijt geraakt haha. Jammer dat je nu niet de complete route hebt kunnen doen zoals uitgestippeld.

  Like

 7. Wat een bloemenpracht in ons landje. Ik zie steeds vaker mensen een tulpenroute rijden. Wel belangrijk dat men niet de bloemen vertrapt. Dus goed dat je dat erbij hebt vermeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: