dagje weg,  reizen

Auto route tulpen velden in Drenthe

Vandaag heb ik voor jullie een Autotocht langs (als je het goed doet) 6 tulpenvelden inclusief de pluktuin in Beilen. De tulpenvelden langs deze route waar wij zijn geweest stonden mooi in de bloei en waren best rustig! Als je je goede verstand gebruikt, is dit een leuk uitje voor op een mooie zonnige dag.

Nou, we begonnen in Hijken en heel eerlijk gezegd ging de route volgen alleen goed tot het eerste tulpenveld. We vonden de route heel moeilijk lol. Toen zijn we maar gewoon wat gaan doen en toen kwamen we ineens weer op de route uit, dus wij helemaal happy, toen ging het weer mis en toen kwamen we bij het tulpenveld op de Kampweg. Het was daar groot, alles stond mooi in de bloei en het was daar lekker rustig. Daar hebben we de meeste foto’s gemaakt, met de rode tulpjes. Ook hebben we daar de foto’s van de hondjes gemaakt, gewoon omdat het daar makkelijk kon, we stonden geen mensen in de weg en we irriteerden geen mensen. Want ja, die hondjes kregen we natuurlijk niet in één keer direct al zo mooi op de foto.

Toen gingen we de route weer vervolgen, en we waren dachten we goed bezig maar ineens kwamen we weer bij het tulpenveld op de Kampweg. Ging alweer niet goed dus, toen zijn we maar gaan navigeren naar Graswijk, daar ben ik wel bekend namelijk, we dachten dat we de route door hadden maar toen kwamen we toch weer bij de snelweg uit en waren we weer verkeerd gereden. Daarna hebben we ook geen tulpenveld meer gezien. We hadden het vanaf de sportlaan weer met navigatie geprobeerd, toen ging het goed tot Klateringweg en toen zijn we weer de weg kwijt geraakt en hebben we het maar opgegeven. Ook hebben we de pluktuin niet gezien maar ik had ergens anders gelezen dat hij weer dicht was omdat de tulpen al geplukt waren.

De tulpenvelden die we gezien hebben waren heel mooi en eigenlijk allemaal wel rustig en dat terwijl we op Koningsdag gingen, ik denk dat het doordeweeks al helemaal lekker rustig is. Ik weet dus niet of het de route echt zo moeilijk was of dat het gewoon aan ons lag haha!

Hebben jullie deze route al eens gedaan? Zo ja, zijn jullie ook fout gereden en als je hem gaat doen, laat me dan alsjeblieft weten of jullie hem wel foutloos, langs elke puntje langs hebben uitgereden. Ik ben heel benieuwd haha! Ik heb nog een andere route gevonden, zodra ik die gereden heb, zal ik die ook op mijn blog delen.

Hebben jullie nog leuke tulpenvelden routes?

Eerste tulpenveld van de route

Goed om te weten:

  • Doe niet net zo als mij witte schoenen aan, die zijn niet wit meer.
  • Parkeren kan gewoon bij elk veld wel.
  • Ga alsjeblieft respectvol met de velden om, blijf op de paadjes en pluk geen tulpen.
  • Hou ook hier rekening met de 1,5 meter regel, gun elkaar allemaal even een fotomomentje maar ga niet met z’n allen te dicht op elkaar staan. voor je eigen best wil.
Tulpenvelden route

23 reacties

Geef een reactie

%d