Mijn avonturen,  vrachtwagen

Weekje mee in de nacht

Afgelopen maanden heb ik natuurlijk niet zo veel ‘s nachts gewerkt/ met trailer gereden dus ik dacht, misschien is het leuk als ik jullie weer eens een weekje mee neem. Enjoy!

Maandag – Op tweede paasdag begon ik mijn werkdag om 22.00. Eerst geladen in Kolham voor Zaltbommel, daar gelost en daar ook weer geladen voor Tilburg, daar gelost en Geladen voor Elst, uiteindelijk was ik om 9.15 weer op de loods. Ik hou er dus echt totaal niet van om naar onbekende adressen te gaan maar ondertussen gaat het steeds beter met trailer dus ik heb zo iets van: ik zie wel waar ik terecht kom. Ik was nog nooit op depot Tilburg en Elst geweest maar ik had al gehoord van collega’s dan het kut kan zijn in Elst. Tilburg was een mooi depot, was er ook niet druk op dat moment dus dat scheelde ook al en Elst, ja ik snap dat het daar kut kan zijn maar ik had geluk dat er niemand was en ik dus meer ruimte had. Ik mocht van Elst, leeg terug naar de loods, dus ik route aangetikt via de navigatie, gewoon de snelste gedaan. Ik zag al wel dat ik door milieuzones kwam maar daar mocht ik door heen dus ik dacht:boeien. Maar het leek wel alsof ik dwars door het centrum heen kwam met die grote auto. Vind ik nooit zo’n pretje maar het was gewoon de rondweg en dus een “normale” route. Weten we dat ook weer. Het was ook een rare nacht door de weersomstandigheden, een paar auto’s op de kop nog gezien en op sommige plekken ook echt 70 gereden op de snelweg. Maar al met al was het een prima nachtje.

Dinsdag – Om 19.00 begonnen, naar Assen gereden om daar te laden bij Le Roux, dat is een bedrijf voor verpakkingen, dus denk aan van die afhaalbakjes van de Chinees, van die grote buckets bij de cafetaria’s, of de bakjes waar je je frikandel in krijgt etc. Toen naar Kolham gegaan om te lossen en in Kolham heb ik ook geladen voor Waddinxveen. Toen naar Waddinxveen gegaan en gelost, toen moest ik op dock 1 om te laden voor Amersfoort maar er stond ook een auto op dock 2 en er staat daar op een hele lelijke plek, zo’n grote betonnen blok, ik vind dat dus heel lastig daar, het was druk en als het dan niet wil raak ik in paniek en dan gaat t helemaal niet meer lol. Dus een collega had me geholpen en die zei ook al dat dat niet zo’n fijn dock is en dat het ook niet prettig was door de auto die ik mee had maar goed, gelukt dus, hij heeft me ook nog geholpen met laden en toen vol gas door gegaan naar Amersfoort, daar gelost en toen moest ik aan de andere kant weer aandocken, daar heb ik echt ff staan prutsen, voelde net alsof het mijn eerste ritje was maar goed, snel weer vergeten en door gaan. Toen gelost in Kolham en toen was ik om 08.00 weer op de loods. ‘S nachts op veel plekken sneeuw gehad waar het zelfs bleef liggen. Onvoorstelbaar. April en witte wegen.

Woensdag – Om 20.15 begonnen en naar Farmsum gegaan, BS HTG groep, voor parfums en schoonheidsproducten. Toen naar kolham gegaan om te lossen en te laden voor Amsterdam. Nadat ik gelost heb in Amsterdam, ga ik naar Amersfoort om te laden voor Kolham, dus nog even in Kolham gelost en toen waren we om 6.45 alweer klaar. Lekker rustig nachtje, fijne route ook vooral.

Laden via de klep.

Donderdag – Vroeg pissen want om 16.30 moest ik alweer op het werk zijn, dus rond 14.30 had ik het wekkertje en ik denk dat ik rond 09.00 pas sliep. Maar goed, als eerst geladen bij Kadodesign, zoals je misschien al verwacht, een bedrijf om Kado’s in te pakken, dus inpakpapier, stickertjes, zakjes en tagjes etc. Toen doorgereden naar Ceramic tools, volgens mij is dat een bedrijf voor gereedschap, mortelmixers, hulpmiddelen, bescherming etc. Toen naar Kolham gegaan om de containers te lossen van de eerste twee klantjes, toen weer door naar Le Roux in Assen, niet zo heel veel containers geladen want het was mijn vertrek tijd. Toen weer naar Kolham gegaan om te lossen en om weer te laden voor Amsterdam. Toen ik daar gelost, naar Amersfoort om daar als laatst te laden voor Kolham. Daarna weer lekker terug naar de loods waar ik om 6.30 klaar was. Vrijdag nacht ben ik vrij, dus vanaf dit moment, dat ik terug ben op de loods heb ik weekend tot zondag avond. Dan moet ik weer rijden en begint de nieuwe werk week.

In totaal heb ik deze 4 nachten 49 uur. Het week totaal zal nog hoger worden omdat de zondag uren natuurlijk hier nog boven op komen. Het was een prima weekje. Klep adressen had ik ook al een tijdje niet gedaan dus was ook wel weer even leuk, ook leuk om weer naar Le Roux te gaan. En ook fijn dat de week zo mooi verliep.

Vinden jullie zulke blogs leuk om te lezen? Laat het dan alsjeblieft weten in de reacties en mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik ze graag.

Hoeveel uur werken jullie in één week?

24 reacties

 • kintsugiworkshop

  Het weer is echt zooooo bizar momenteel. Lente waar blijf je? Wel onwijs stoer en uitdagend werk heb je! Ik doe het je niet na.

 • Corné

  Altijd al respect gehad voor de vrachtwagenchauffeurs op de weg, wat helaas niet door iedereen zo wordt gezien. En dit bericht zet dat nog eens kracht bij.
  Ik ga graag van het gas als ik zie dat een vrachtwagen wil invoegen of wil inhalen. Wat maakt die extra minuut voor mij uit, terwijl de chauffeurs nog kilometers asfalt hebben te gaan.

  Mooi geschreven en leuk dat ik even mee mocht kijken in je weekje van hard werken.

  Keep on driving.

  • Life by - Mandy Eggens

   Fijn om te lezen dat er toch nog ergens mensen zijn die respect hebben voor de vrachtwagenchauffeurs haha! Waren er maar meer zoals jou 😄

   Bedankt voor je compliment en leuk dat je mij bent gaan volgen, ik ga je terug volgen! 🙂

 • Patries

  Heel leuk om eens te lezen hoe een werkdag van een vrachtwagenchauffeuse eruit ziet!

  Mensen hebben er vaak wel een beeld bij of vooroordelen maar hiermee kun je laten zien hoe het echt gaat. Heel waardevol!

 • Neneh

  Leuk om even mee te lezen. Lijkt me spannend om met zo’n gevaarte over smalle weggetjes en door dorpjes te moeten rijden (m’n grootste angst zou zijn dat ik ergens in een bocht vast zou komen te staan, haha). Ik heb een paar jaar geleden door Amerika gereden met een 9 meter lange camper met slide-outs. Dat vond ik al een enorme uitdaging, hoewel de wegen daar een stuk breder zijn dan in Europa!

 • Janet

  Leuk om zo een inkijkje te krijgen in je werkdagen. Het lijkt me niet chill om in de nacht met dat slechte weer te rijden, hoewel ik me misschien ook wel veiliger zou voelen in een vrachtwagen dan in een auto haha.

 • Deborah

  Zo jij crost door heel NL met je wagen!! Stoer!!
  Ik ben niet zo’n held op de weg. Ik vind het echt knap van je en dan ook nog eens midden in de nacht. Fijn als je op een locatie komt waar je “collega’s” je toch ff willen helpen als het niet zo fijn gaat.

 • Rory

  Zeker interessant. En pittig ook. Want je doet het in de nacht (vind ik persoonlijker al moeilijker met rijden, maar dat komt meer omdat ik in coronatijd amper meer rijd. En dan nog ‘gewoon’ met een personenauto) en als sommige adressen ook nog nieuw zijn, brrrr.
  Ik werk eigenlijk altijd. Avonden, weekends. Het hangt van de opdrachten af, maar ik ben altijd wel met social media bezig eigenlijk. Vind ik ook niet erg hoor, al moet het niet te gek worden.

 • feliceveenman

  pittig werken zo te lezen, wel heel boeiend om dat allemaal eens uit eerste hand te horen. In |Waddinxveen was je vlak bij Alphen aan de rijn ! ( daar woon ik)

Geef een reactie

%d