Wat ik leuk vind op vakantie

 • Vakanties, het klinkt als zo lang geleden, en het lijkt ook nog zo ver weg allemaal, ik hoop dat we dit jaar alsnog op vakantie kunnen, het liefst naar het buitenland maar Nederland is anders ook oke, als we maar weer even weg kunnen.. toch heb ik vandaag even een vakantie blogje voor jullie. Namelijk, wat ik leuk vind om te doen als we op vakantie zijn.
 • Grotten en watervallen bezoeken

 • Ik vind het super leuk om tijdens de vakanties grotten en watervallen te bezoeken. Het zijn meestal prachtige routes en ik kan daar echt van genieten. Ik hou sowieso al heel erg van wandelen en als je dan zo’n watervallen route hebt, heel mooi!
 • Op een warme dag is het ook echt heerlijk om een grot te gaan bezoeken want daar is het kouder.
 • Naar meertjes

 • In Nederland zie je mij niet gauw bij meertjes of überhaupt ergens in het openbaar in zwemkleding. In het buitenland heb ik daar gewoon schijt aan en vind ik het heerlijk om naar meertjes te gaan. Je hebt meestal overal mooie, heldere meertjes in het buitenland. Ook vind ik het heerlijk om tussen de bergen een beekje/ meertje op te zoeken en daar in te gaan. Dat is namelijk ijs en echt ijs koud water, ik vind dat zo lekker!
 • Stadjes bezoeken

 • Ik ben dol op nieuwe plaatsen ontdekken, daarom kijk ik meestal wat voor’n bekende plaatsjes er bij onze camping in de buurt zijn. 9/10 van die plaatsjes zitten vol met eet tentjes maar voor de rest is het meestal zo prachtig om er rond te lopen. In het buitenland heb je vaak ook veel mooiere gebouwen, kerken en huizen.
 • Locals proberen

 • Ik vind Goulash soep bijvoorbeeld heerlijk en dat is iets typisch Hongaars. Toen ik in Boedapest was, en we daar uit eten gingen, ging ik natuurlijk voor de Goulash soep. Want waar is het nou lekkerder dan het land van oorsprong? Net zo als dat je in Italië eens een pasta of pizza moet proberen en in Frankrijk denk je aan stokbrood en croissantjes etc.
 • Gondeltjes

  Met de gondeltjes zelf, heb ik absoluut niks. Ik ben daar oprecht zo bang voor. Vooral als die langs zo’n paal schakelt. Je hele leven hangt echt van zo’n kabeltje af dan.

  Maaaaaar, meestal zet ik me er over heen en ga ik gewoon want je komt wel echt op de mooiste plekjes! Vaak hoog in de bergen, daardoor heb je een prachtig uitzicht.

  Souvenirs winkels

  Vind het super leuk om door souvenirs winkeltjes te neuzen. Komt ook natuurlijk omdat ik nog veel ouderwetse post verstuur en je hele mooie kaartjes bij deze winkeltjes te koop hebt. Ook koop ik overal waar ik kom een magneet en die doe ik thuis op mijn magneetborden. Vroeger spaarde ik in elk land een trui met bijvoorbeeld: I❤️CROATIA maar ik ben er achter gekomen dat magneten wat leuker en praktischer zijn haha, en vooral ook een stuk goedkoper. 

  Absoluut geen caravan klever.

  Wij gaan altijd met de caravan op vakantie en ik hou er echt niet van om de hele dag bij de caravan te zitten. Dat kan namelijk thuis ook wel lol, dus het liefst ben ik gewoon weg. Hoeft niet persé de hele dag, een middagje of een avondje is ook prima. Ik ben ook absoluut niet het type dat rustig de hele dag op het strand is of bij het zwembad lol.

  Wat doen jullie het liefst als jullie op vakantie zijn?

  16 Reacties op “Wat ik leuk vind op vakantie”

  1. Leuk om te lezen! Wij brengen onze vakantie graag door op een actieve manier en snappen ook niet waarom je de hele dag op een camping zou willen doorbrengen 😉
   Misschien leuke tip voor je volgend stadsbezoek: doe een escape-tour. We probeerden dit in Gent, absolute aanrader!

   Like

  2. Herkenbaar hoor. Ik houd ervan om de mooiste plekjes in de natuur op te zoeken en inderdaad ook de mooiste uitzichtpunten te ontdekken. Mijn verblijfplaats is eigenlijk meestal ook alleen maar een slaapplek en zijn we eigenlijk de hele dag de hort op.

   Like

  3. Ik vind het ook geweldig om in het buitenland een route te lopen langs allerlei watervallen, wat dat betreft was twee jaar geleden in Kroatië echt wel een hoogtepunt. En ja, ook het slenteren door buitenlandse stadjes doen we graag, hoeft voor mij niet echt wereldsteden te zijn, maar gewoon zo’n knus stadje met mooie oude huizen.

   Like

  4. Fijn even zo’n vakantieblog. Ik houd zelf van rustige dagen combineren met dagjes eropuit. Mijn man houdt ervan om met de auto op de bonnefooi te touren. Gewoon kijken waar je uitkomt. Dat zorgt altijd wel voor verrassende ontdekkingen.

   Like

  5. ik ben ook doodsbang in gondels, precies wta je zegt: je hele leven hangt aan een draadje. Gelukkig is mijn familie niet bang en die sleuren me er doorheen. Want je hebt gelijk: dan kom je op de mooiste plekjes

   Like

  6. ik ga niet op vakantie want ik mag medisch niet weg maar zou wel heel graag willen maar lekker in eigen land is ook geen straf vind ik 😀 en meis die foto met die muts op …<3 it die is gaaf!!

   Like

  7. Oh ik krijg helemaal zin om ook lekker weg te gaan. De zon, de zee, het strand. Ander eten, andere mensen. Andere taal…. Ik doe graag een combi van beide. Lekker de toerist uithangen en van alles bezichtigen. Maar een dag helemaal niks doen en lekker luieren met een boek op het strand of bij het zwembad vind ik ook prima. Daar is het tenslotte vakantie voor. 🙂

   Like

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s

  Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

  %d bloggers liken dit: