Wandelroutes Drenthe

Oudenmolense diep – Oudemolen 7 KM

Via de site van het staatsbosbeheer kwam ik deze wandelroute tegen. In deze blog deel ik foto’s , informatie en mijn ervaringen met jullie. Benieuwd? Lees dan vooral verder.

Het gaat om de wandelroute: oudemolense diep, dat is een wandelroute van 7 Kilometer en het startpunt is bij parkeerplaats Molensteeg in Oudemolen. Prima te vinden en duidelijk aangegeven. Om met de route te beginnen, loop je je de parkeerplaats af. Daar zie je een bord met de naam van de route er op en die zegt dat je links af moet. Als je nog maar een klein stukje loopt, kom je voorbij een prachtige molen, van de foto alleen al word ik heel gelukkig. Het was een prachtige dag om te wandelen.

Vervolgens kom je door een hele mooie, paarse heide heen. Dat is nog maar het begin van de route en hij begint al zo mooi. Door de zon, komt de heide niet zo tot zijn recht maar als je er loopt, wauw!

Daarna kwam je bij een beekje, daar kon je via een brug over heen. Die brug was wel echt smal haha. Iets voor het bruggetje zit een Ruitervoorde voor paarden. Maar Beau is er via daar in geweest om te zwemmen.

Je hebt ook een paar stukken waar je over houten flonders heen loopt, dat vind ik zo leuk want daar krijg ik weer zo’n Plitvice feeling van. Het lijkt heel mooi maar het is vooral heel praktisch denk ik. Denk dat als het nat is, je anders tot je nek onder water staat haha!

Ondanks dat het een hele mooie route is en ik heb helemaal uitgelopen heb. Vind ik wel dat ze een paar extra paaltjes mogen neer zetten want ik heb 3 kilometer extra gelopen door onduidelijkheid qua paaltjes. Ik heb het doorgestuurd naar Staatsbosbeheer inclusief filmpje van waar het mis ging dus ik hoop dat ze er iets aan gaan doen.

Praktische informatie:

  • Startpunt: parkeerplaats molensteeg, molensteeg 4 in Oudemolen.
  • Trek goede schoenen aan, het gebied is een beekdal en loopt grotendeels over onverharde paden.
  • De route is 7 KM.
  • Mocht je deze route (eerdaags) lopen, ik ben verkeerd gelopen op het laatst, je komt dan uit een bos, net langs deze plek, zie onderstaande foto. Dan krijg je een paaltje met een pad ernaast, dan denk je dus dat je dat paadje in moet maar nee, aan je linkerkant (als je van dat paadje uit komt) heb je een hek, daar achter staat dus een paaltje maar die kan je vanaf dat punt never nooit niet zien maar daar moet je dus in.

17 reacties

Geef een reactie

Ontdek meer van Life by - Mandy Eggens

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder