Wandelroutes Groningen

Wandelroute appelbergen 3 KM – Glimmen.

Hey iedereen! Vandaag weer een nieuwe wandel route voor jullie. Een 3 kilometer lange route. Je volgt de gele paaltjes.

Je begint bij het paviljoen en dan is het direct duidelijk waar je heen moet. Je ziet gelijk al een geel paaltje. En toen werd ik gek, ik zag geen paaltjes meer. Ik dacht begint dit nu echt al? Zelf op ontdekking uit gegaan en er lag dus een paaltje uit. En het paaltje daar op had geen kleur. Dus dat ging direct al lekker en was moeilijk uit te zoeken. Toen ging het een hele poos goed, tot op een gegeven moment was ik het paaltje weer kwijt. Ik dacht laat ook maar, ik ga wel gewoon vrij lopen. Toen ineens kwam ik de paaltjes weer tegen en ben ik ze gaan volgen. Ik weet niet of ik een heel stuk gemist heb of dat er gewoon geen paaltjes stonden en dat ik dus gewoon goed liep.

De route zelf was wel lekker om even te lopen maar niet heel bijzonder. Komt misschien ook door dat het grauw en koud en modderig was. Maar als je in de buurt bent, is het leuk om daar een rondje om te lopen. Zeker als het paviljoen open is, ik weet uit ervaring dat je daar leuk kunt zitten en dat het eten lekker is. Het paviljoen heeft ook leuke activiteiten, bosgolf , schat zoeken met gps en er is een leuke speeltuin. Bij het paviljoen is het altijd super druk.

Ik ga een berichtje sturen naar staatsbosbeheer over de paaltjes. Maar als je begint met de route, is het bovenaan bij de eerste kruising naar links, en dan direct weer het paadje in naar links.

En op een gegeven moment kom je bij een soort (zand) weide, daar zag ik een heel lang moment geen paaltjes. Toen ben ik alsmaar rechtdoor gelopen (langs het punt van het verloren paaltje) en een stuk daarna kwam ik weer gele paaltjes tegen en toen klopte het weer.

Goed om te weten:

  • Begin punt: hoge hereweg 33 – Glimmen.
  • Als het nat is (geweest) kan je het beste ook schoenen aan doen die vies mogen worden.
  • Ik heb her en der bankjes gezien.

Heb je deze route al eens gedaan? Zo ja, wat vond jij er van? Zo nee, ga jij hem lopen?

5 reacties

Geef een reactie

%d