Hobby,  Hobby inspiratie

Fotograferen als hobby

In deze blog, kunnen jullie lezen over de hobby van Linda (46) , haar hobby is: Fotograferen. Linda is woonachtig in Den Haag. Sinds verleden jaar is zij helemaal gestopt met werken vanwege een burn-out. Toen is zij begonnen met bloggen om toch wat omhanden te hebben. Haar blog kun je lezen door Hier te klikken.

Linda fotografeert al een tijdje hobbymatig, maar ze heeft er steeds meer interesse in. Ze is op Facebook gaan zoeken naar fotohobby maatjes en heeft daar een maatje gevonden waar ze heel erg veel van leert. Twee keer per jaar gaan ze naar de schotse hooglanders om te fotograferen.

Haar inspiratie is de natuur het liefst in combinatie met dieren. Zet Linda in een hutje op de hei en ze is tevreden. Ze vindt het heerlijk om zo haar koppie leeg te maken. Maar voor fotograferen hoeft ze niet altijd op pad. Ze kan ook bij de vlinderstruik in haar tuin gaan staan om de insecten te fotograferen, daarom vind zij haar hobby zo leuk.

Voor haar hobby is ze een fototoestel nodig. Omdat ze graag macro (insecten) fotografeert maar ook landschappen, of een hert ver weg, heeft ze gekozen voor een camera met een aardige zoom mogelijkheid. Ze heeft haar camera nu ongeveer vier jaar en is alweer naar een nieuwe aan het kijken.

Ze vindt haar hobby zo leuk omdat ze het overal kan uitoefenen, en in elk jaargetijde is wat te zien! Zo zijn er in de lente de insecten en in de zomer de ondergaande zon, in de herfst de mooie gekleurde bladeren en paddestoelen. En in de winter als je geluk hebt sneeuw, de winter vind ze zelf het minst leuk.

Linda’s andere hobby is wandelen dus dat kan ze mooi combineren met fotograferen. Ze wandelt er graag op los of het nu met de hond is of met familie. Het liefst op de Veluwe, daar kan ze als natuurliefhebber alle kanten op. Van paarse heide tot de zon die door de bomen schijnt. En ja na een dagje fotograferen komt ze weer vol met energie thuis.

Linda hoopt haar hobby nog heel lang te mogen uitoefenen, haar plan is om over vijf jaar te verhuizen naar de Veluwe, daar kan ze haar passie dus helemaal uitleven!

Tips voor beginners van Linda:

Ga er vooral op uit en proberen! Zelf zit ik thuis wel eens met een spijker op tafel mijn fototoestel uit te proberen.

Zijn er meer van mijn lezers hobby fotograaf? Welk seizoen fotograferen jullie het liefst?

6 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: