persoonlijk

Wat zou je doen met 10 miljoen?

Vaak drink ik alleen nog maar losse thee maar deze ochtend had ik zin in thee met een theezakje van Pickwick: de witte thee met blueberry en ginger. Echt wel favorietje van de theezakjes op dit moment. Maar goed, toen zag ik weer een leuke vraag op het labeltje: wat zou je doen met 10 Miljoen?

Phoe, lastige vraag. 10 Miljoen is echt heel veel geld dus ik zou het lang niet in één keer opmaken, het grootste gedeelte zou ik op mijn spaarrekening zetten natuurlijk maar er waren drie dingen die in mij opkwamen. Toevallig had ik het er laatst met mijn moeder over toen een soortgelijke vraag op de radio kwam. Toen zei ik: geen idee wat ik daar mee zou moeten, ik heb alles al. En wat hadden het net over een airco gehad zonder waterbak. Toen zei mijn moeder, nou die kan je dan kopen.

Dus toen ik deze vraag zag, dacht ik gelijk aan die airco. En toen dacht ik eens goed na over wat ik nog meer zou willen, tja dan kom ik niet verder dan een nieuw paar sneakers en een goede vakantie. Ik wil al maanden nieuwe sneakers maar of ik vind ze niet zo mooi, of ik vind ze te prijzig. Vaak zijn ze te prijzig en als ik een miljoen heb maakt de prijs natuurlijk niet uit maar dan alsnog zal het tussen de €130,- en €160,- zijn. Ik wil graag nieuwe nike’s , airforce of airmax. Maar ik heb steeds als max €100,- voor sneakers over want het is een luxe probleem. Ik heb genoeg sneakers die goed zijn en die ik amper draag.

En die vakantie, geen idee waar het precies zal zijn maar ik wil graag een vakantie waar je veel kan ondernemen en waar veel te zien en beleven valt. Specifieke zonvakanties hou ik niet zo van. Mij zie je niet aan het strand liggen op een bedje. Ik zou graag veel wandelen in mooi landschap, mooie bijzondere routes. Schotland en Engeland trekken me ook heel erg en daar wil ik al heel lang heen. En daar is natuurlijk ook veel te doen. Lastig, misschien maar niet al te veel over deze vraag nadenken want ik zie het al helemaal voor me en krijg er echt zin in.

Ik doe niet mee aan een loterij of iets dus kans maken op 10 miljoen zit er bijna niet in. Ik ben er van overtuigd dat geld niet gelukkig maar dat geld alles wel een stuk makkelijker maakt. Wat zou jij doen met 10 miljoen?

23 reacties

  • Cassandra | Momambition.nl

    Absoluut een nieuwe woning kopen, en dus meer ruimte zodat we ons gezin kunnen uitbreiden naar hopelijk nog een kindje. Wonen nu in een overpriced huur appartement met 2 slaapkamers. Daarmee besparen we onze maandelijkse kosten. Daarnaast een lekkere vakantie en de rest zet ik op zij voor de studie van onze dochter (en eventuele toekomstige). Misschien extra vastgoed (kantoor bijv.) die investering is altijd slim om te doen, voor de toekomst.

  • Samantha

    Ik zou kijken naar mijn vaste lasten nu hoe ik daar in kan minderen.
    dus sowieso een huis kopen en niet iedere maand huur hoeven betalen.
    Ik zou zorgen dat er altijd voldoende is voor mijn gehandicapte zoontje

  • Kim

    Ik denk dat ik mijn ouders huis zou afbetalen, een huis voor mijzelf zou kopen en een mooie auto zou kopen.

    Overigens voor goedkopere sneakers raad ik je aan om bij een Nike outlet te kijken. Voor 80 euro heb je daar zelfs een paar unieke sneakers.

  • Tessa

    Ik zou een jas en tas kopen die ik al jaren wil, maar echt veel te duur zijn. Verder zou ik mijn ouders een camper geven en zelf met mijn beste vriendin gaan reizend door Europa, Japan en Amerika.

  • Merel | De Mamagids

    Ik vind echt dat je er heel mooi in staat: gewoon het feit dat je tevreden kan zijn met wat je hebt, is een mooie eigenschap 🙂 Hier ongeveer hetzelfde antwoord. Ik zou misschien een paar kleine dingetjes aanschaffen, maar verder? Ja, apart zetten voor de kinderen. En mensen in mijn omgeving heel erg blij maken met iets wat ze heel graag willen hebben. Maar 10 miljoen winnen? Ik heb werkelijk geen idee of je daar nu echt gelukkig van zou worden, denk stiekem ook dat je er idiote dingen mee gaat doen die niet nodig zijn.

  • ramses van der werf

    Hi,

    Wat ene leuke post! Wat zou ik doen met een miljoen. Tsja, daar droom je natuurlijk wel vaker van, maar wat zou ik dan doen?

    Ik denk dat ik het zoveel mogelijk zou investeren om rente te vangen om van te leven. Eventueel zou ik het ook investeren in passieve inkomsten, zoals beleggen in vastgoed, een beleggingsfonds of zoiets.

    Ik zou in ieder geval proberen om er meer uit te halen dan dat het aan belasting en rente zou kosten. Dan heb je naar mijn mening een goede passieve inkomstenbron en kan je jezelf financieel vrij noemen. Lijkt me heerlijk!

  • Daisy de Vos Burchart

    Emigreren!
    Wij willen dat al een tijdje 😉 Geen idee nog waarheen, daar zijn wat issues over haha.. In ieder geval een “vakantiehuis” in het buitenland.

    Ik zou dan ook graag een professionele film studio willen voor mijn youtube kanalen.

    Verder leuke dingen met mijn gezin doen 😀

  • bookstamel

    Ik zou zeker een deel gebruiken voor mijn familie. Een auto voor mijn zus, onze moeders een zakcentje geven voor hun pensioen. Daarnaast zou ik beneden en de badkamer van ons huis aanpakken. Dit staat al op de planning de komende jaren dus dat mag zeker niet ontbreken. Verder zou ik zo normaal mogelijk verder leven en het geld achter de hand houden voor later. Wie weet hoe het doen zit met pensioenen etc. (Als we als we ouder zijn dan een mooi bedrag over hebben is het een droom van mij en mijn partner om een kleinschalige zorg plek te maken voor ouderen. Waarbij veel aandacht is voor hun spelletjes, gezellige avonden, voldoende zorg, een kinderboederij etc) Gewoon een plek waar ouderen fijn oud kunnen worden.

    Reizen etc dat hoeft voor mij niet zo nodig ik ben graag thuis.

  • Annelore Lehouck

    onze eigen zaak verder uitbouwen, broers en zussen een duwtje in de rug geven, reizen, en een groot feest voor onze vrienden houden.

  • Kristof

    Het direct investeren in bv. vastgoed zodat het blijft opbrengen en ik niet meer elke dag in de file naar het werk moet gaan staan! Een paar mooie reizen maken en mijn huis volledig naar mijn zin opknappen.

  • lodi

    Ik zou gaan reizen, de wereld zien. Standaard antwoord haha, maar ik heb een aantal lange reizen gemaakt ( van een jaar, twee keer zes maanden) dat vraagt naar meer, de vrijheid, niets hoeven, heerlijk.

Geef een reactie

Ontdek meer van Life by - Mandy Eggens

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder