persoonlijk

Hoe mijn vrije dag er uit ziet

Jullie weten natuurlijk hoe mijn werk(dagen) er uit zien en wat ik dan allemaal doe maar in deze blog vertel ik jullie graag hoe een vrije dag er voor mij uit ziet.

Dit is alleen hoe mijn vrije dag er uit ziet als het een doordeweekse dag is, soms heb ik ook ” weekend” op zondag en maandag, dan gaat deze blog over de maandag. Want als ik “echt” weekend heb op zaterdag en zondag dan zien die dagen er weer compleet anders uit want dan is mijn familie thuis en kan ik dingen met vrienden etc doen en dan onderneem ik gewoon niet zo snel nuttige dingen omdat ik daar dan eerlijk gezegd geen zin in heb en zou de concentratie er dan ook niet voor hebben.

Dus dan nu: hoe ziet mijn doordeweekse vrije dag er uit:

Als ik aan het werk moet, gaat mijn wekker om 07.00 en ga ik er max om 07.45 uit, als ik een vrije dag heb, wil ik wel dat ritme er in houden en mijn dag ook goed indelen zodat ik veel kan doen, meestal gaat mijn wekker dan om 08.00 en ga ik er max 08.30 ongeveer uit. Als ik weekend op zaterdag en zondag heb, zeg ik natuurlijk geen wekker. Van te voren heb ik dan al een wandelroute uitgezocht dus dan kleed ik me aan en ga direct wandelen. Het liefst een route van minimaal 8 kilometer. Vaak wordt dat wel 12. Soms komt het voor dat ik echt geen zin heb, dan loop ik alleen tot ik mijn stappendoel heb gehaald (10.000 stappen) . Meestal ben ik rond 12.00 thuis, ligt er aan hoelang ik heb gelopen en hoever dat bos van mijn huis af is. Meestal ga ik dan nog even naar de winkel. Al met al rond 12.00 in huis.

Dan ga ik naar huis toe, en ga ik wat eten. Meestal word het een bakje soep. Verslaafd aan soep.

Dan begin ik aan mijn studies, hoeveel lessen ik doe ligt aan mijn motivatie en concentratie vooral. Maar ook aan de moeilijkheid van een les. Vaak ben ik er minimaal een halfuur mee bezig en maximaal 1,5-2 uur.

Als ik klaar ben met mijn studies, dan is het tijd voor ontspanning. Voor mijn hobby’s! Wat ik dan ga doen is heel verschillend maar meestal ga ik brieven schrijven voor mijn penvrienden, als ik nog een round robin boekje heb liggen ga ik daar mee bezig en anders pak ik mijn macbook erbij en ga ik lekker bezig met mijn blog. Dit stukje is wel echt het zen- gedeelte van de dag. Lekker kopje thee erbij en bezig zijn met wat je super leuk vind om te doen. Dit doe ik vaak net zo lang tot het tijd is om te avond eten.

Na het eten ga ik vaak lui bank hangen of naar vrienden toe. Soms ga ik ook nog weer door met mijn hobby’s, soms ga ik nog even een rondje lopen, dat is echt heel verschillend. Maar over het algemeen ziet mijn vrije dag er dus zo uit. Wandelen, studeren, hobby, avondeten en niksen.

Hoe ziet jouw vrije dag er uit?

28 reacties

Geef een reactie

%d