Wandelroutes Drenthe

Wandeling door het verleden – Anloo, 9 KM.

Vandaag heb ik een avond wandeling gedaan van 9+ KM. De wandeling begon bij de parkeerplaats van Homanshof in Anloo. Op de website stond dat je paaltjes moet volgen met groene koppen maar na even puzzelen ben ik erachter gekomen dat het goudgele paaltjes zijn die je moet volgen.

Op de website van staatsbosbeheer kun je dus het één en ander over deze route vinden. De wandeling heet: terug naar toen ofwel, een wandeling door het verleden. Als je deze route loopt kom je namelijk langs hunebedden, een galgenberg, grafheuvels en karrensporen. Maar je vind er ook eeuwen oude eiken die een geschiedenis hebben netzo apart als hun vorm. Op weg naar de heide lieten boeren het vee aan de eiken knabbelen en daardoor kregen de bomen geen kans om uit te groeien. Het bleven stobben, ofwel: strubben. En daar komt de naam van het bos ook weg: Strubben Kniphorstbosch.

Ik vond het echt een prachtige en gevarieerde route om te lopen. Er kwam een punt en toen kon je de route zelfs verkorten naar 5 KM, ook dat stond keurig netjes aangegeven. Als je de route helemaal volgt is hij net wat langer als 9 KM. Ik heb er 2,5 uur over gedaan op een langzaam/normaal tempo en ik heb zelfs nog even gezeten. Onderweg heb ik ook nog reeen en haasjes gezien. Ik ging alleen 2 keer de fout in en dat was op precies hetzelfde stuk. Aan het begin en op het eind. Je krijgt op het begin een paaltje die staat voor een paadje in een bocht dus het leek me logisch dat je daar in moest maar aan het eind van het paadje zag ik ineens geen paaltjes meer dus ben ik terug gelopen, helemaal door de bocht heen en toen zag ik ineens gelukkig weer een paaltje. En toen ik weer bijna bij de auto was, ging ik weer op dezelfde plaats de fout in, toen ben ik de paaltjes kwijt geraakt maar omdat ik daar perongeluk al geweest was, herkende ik het en wist ik dat ik goed zat.

Goed om te weten:

  • Beginpunt: parkeerplaats Homanshof. Goude paaltjes, 9+ KM.
  • Je kan de route verkorten naar 5 KM.
  • Doe goede wandelschoenen aan, kan een beetje modderig zijn en grote deels zijn bospaden.
  • Genoeg bankjes onderweg, soms paar meter afwijken van het paaltje dan is er een bankje.
  • Leerzame route door de geschiedenis.

Meer informatie over deze route kun je vinden op: De site van staatsbosbeheer.

Ik heb een account aangemaakt op Instagram voor mijn wandelingen en mooie plaatjes onderweg. Lijkt het je leuk om die te volgen? Klik dan hier , uiteraard volg ik je terug.

En, ga jij deze route een keer wandelen?

29 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: